Aydın Asal 0 Oluşturuldu: Nisan 16, 2018 Paylaş Oluşturuldu: Nisan 16, 2018 SLM Arkaaşlar 7100 ilk zamanlar türkçe menü idi sonra kendiliğinden nasıl olduysa türkçe menü yok oldu. Şimdi sadece japonca ve ingilizce var. Türkçe yaması varmı? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ÖNER BÜYÜKYILDIZ 37 Nisan 17, 2018 gönderildi Paylaş Nisan 17, 2018 gönderildi Ne yaptıktan sonra değişti dil seçenekleri ? Bildiğim kadarı ile Türkçe yama diye birşey mümkün değil. Sadece makinanızın yazılımını güncelleyebilirsiniz. Ve bence sorun düzelir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Aydın Asal 0 Nisan 17, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Nisan 17, 2018 gönderildi Makinayi arkadasima vermistim.geldiginde tukce menusu yok olmus sadece ıngilizce ve japonca secenegi vardi. Arkadasim sadece 18 105 nikon lensi degistirmis 18 250 sigma lens takmis baska herhangi bi islem yapmmaais fiziki olarak nasil oldu bende bilmiyorum. Bi fikrim yok. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Aydın Asal 0 Nisan 17, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Nisan 17, 2018 gönderildi Bundan yaklasik 1 yil once yazilim guncellemesi yapmistim. Bi faydasini görmedim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Nisan 17, 2018 gönderildi Forum Editörü Paylaş Nisan 17, 2018 gönderildi @Aydın Asal bey, Bu durumun, yani önceden var olan Türkçe ve diğer birçok seçeneğin, makinenin yazılımına müdahale edilmedikçe kaybolabileceğini kesinlikle düşünmüyorum. Böyle bir işlemin yapılmadığından ne kadar eminsiniz? Böyle bir durum şu nedenlerle gerçekleşebilir; a- Makinenin ana kartı değişmiştir ve yeni takılan kart üzerindeki yazılım sadece Japonca ve İngilizce desteklidir. b- Makinenin kartı değişmemiştir ama yazılım güncellenmiştir. c- Makineniz bir başka makineyle karışmıştır. Saygılar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Aydın Asal 0 Nisan 17, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Nisan 17, 2018 gönderildi Makinamın bir başka makinayla karışmıs olma ve anakart değişme ihtimali yok. Makinamı iyi tanıyorum. Bundan eminim. Yazılımıda güncelleme yapılmadı. Çünkü makina sadece bi kaç saatliğine dış çekime gitti. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Nisan 17, 2018 gönderildi Forum Editörü Paylaş Nisan 17, 2018 gönderildi Şimdi, Aydın Asal yazdı: Makinamın bir başka makinayla karışmıs olma ve anakart değişme ihtimali yok. Makinamı iyi tanıyorum. Bundan eminim. Yazılımıda güncelleme yapılmadı. Çünkü makina sadece bi kaç saatliğine dış çekime gitti. Yaklaşık 1 yıl önce yazılım güncellemesi yaptırdığınızı belirtmişsiniz. O zamandan beri Türkçe kullanıyor muydunuz? Cevabınız evetse, yani o zamandan beri Türkçe kullanıyor ve bu durum arkadaşınıza birkaç saatlik verip geri döndüğünde oluşmuşsa, daha önceki yazdıklarım dışındaki başka bir neden bu duruma sebep olmayacaktır. Bunu bir Nikon servisine teyid ettirmenizde fayda var. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Aydın Asal 0 Nisan 17, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Nisan 17, 2018 gönderildi güncellemeyi türkçece menü kaybolduktan sonra yaptım. Arkadasıma vermeden once türkçe menü kullanıyordum.Ne Olduysa makınayı arkadasıma verdikten sonra oldu. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Nisan 17, 2018 gönderildi Forum Editörü Paylaş Nisan 17, 2018 gönderildi Şimdi, Aydın Asal yazdı: güncellemeyi türkçece menü kaybolduktan sonra yaptım. Arkadasıma vermeden once türkçe menü kullanıyordum.Ne Olduysa makınayı arkadasıma verdikten sonra oldu. Başvuracağınız herhangi bir yetkili Nikon Servisi size söylediklerimi onaylayacaktır. Makinenizi göndermenize gerek yok, bildiğiniz bir Nikon Servisine telefonda sormanız yeterli. Aksi bir durum varsa benim bilmediğim, sayenizde sizinle birlikte ben de öğrenmiş olurum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Aydın Asal 0 Nisan 17, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Nisan 17, 2018 gönderildi sebebini ögrendiğimde sizinle paylaşacagım. ilginiz için çok teşekkürler. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Aydın Asal 0 Nisan 17, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Nisan 17, 2018 gönderildi Forumda yeni güncelleme buldum aksam eve gidince tekrar güncelleme yapacagım. Benim yazılım 1.03 makınada mevcut olan. 2.015 buldum forumda inşaallah düzelir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Nisan 17, 2018 gönderildi Forum Editörü Paylaş Nisan 17, 2018 gönderildi Şimdi, Aydın Asal yazdı: Forumda yeni güncelleme buldum aksam eve gidince tekrar güncelleme yapacagım. Benim yazılım 1.03 makınada mevcut olan. 2.015 buldum forumda inşaallah düzelir. Forumlarda aramanıza gerek yok, aşağıdaki siteden direk Nikon resmi sitesinden indirin yazılımı. http://downloadcenter.nikonimglib.com/tr/products/27/D7100.html Ayrıca bu güncellemenin sizin probleminizle ilgisi yok, yani dil desteği bu güncellemede yer almaz. Ama siz yine de güncel sürümde kalmanız için güncelleyin. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ÖNER BÜYÜKYILDIZ 37 Nisan 17, 2018 gönderildi Paylaş Nisan 17, 2018 gönderildi @Sebahattin Demir Beyin dediği gibi, makinanızın, yada en azından anakartının değiştiğini düşünüyorum bende. Makinanızı iyi tanıdığınızı söylemişsiniz ama, seri numarasını biliyor musunuz? emanet etmeden önceki ve sonraki aynı mı? Yada makinanızda değişiklik olmadığını düşünmenize sebep olacak bir iz/işaret var mıydı? Bence arkadaşınızın sizden gizlediği birşeyler var. aranızı bozmak gibi olmasın ama Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Nisan 17, 2018 gönderildi Forum Editörü Paylaş Nisan 17, 2018 gönderildi @Aydın Asal bey, Hızlıca şunu bir deneyin bence; Şu anda elinizde olan D7100 ile bir RAW fotoğraf çekin, Bu dosyayı Lightroom'da açın, Sağ tarafta "Metadata" sekmesinin solunda çoklu listeden "EXIF" seçin, varsayılan değer "Default" yazıyordur. Gelen listede Makineninizin KARTINDA YAZILI seri numarasını göreceksiniz. Bu numarayı makinenizin altında yazan seri numarası ile karşılaştırın. Aynıysa kart değişmemiş demektir. Ama bu yazılımın değişmediği anlamına gelmeyecektir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Aydın Asal 0 Mayıs 11, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Mayıs 11, 2018 gönderildi Sebahattin Bey dediğinizi yaptım fotoğraftaki seri numara ile makinadaki seri numarası aynı. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın