İçeriğe git

Öneri ve tavsiyeleriniz nelerdir?

Recommended Posts

Öncelikle herkese merhabalar

İlk defa bir fotoğraf makinesi alacağım o yüzden şu an araştırma aşamasındayım.Hobi için istiyorum.Önceden d40 ile 1-2 sene kendimce fotoğraf çekimleri yapmıştım.Şu an işten ve okuldan fırsat buldukça çekim yapabilirim ancak.Bazı alışveriş sitelerinden ikinci el ürünleri inceledim fakat yeteri kadar bilgiye sahip olmadığım için yine sizlere de danışmak istedim.Açıkcası çok yüksek meblağlarda düşünmüyorum.Aklımda d3100-d3200 var ikinci el olarak.Sizin önerebileceğiniz uygun bütçeli makineler nelerdir? Ne gibi tavsiyelerde bulunabilirsiniz mesela?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bütçenizin elverdiği enson çıkan makineyi alın. Yani 3200 vs 3400 durumunda 3400, 5600 oluyorsa 5600 ama eğer 7xxx serilerine erişebilirseniz o zaman iş biraz değişir çünkü gövdede netleme motoru olan seriye geçmiş olursunuz ve bu da ileride lens seçimi yaparken seçeneğinizi arttırır, daha ucuz lensler alabilir siniz demektir. 7xxx içlerinde 7200 alabiliyorsanız daha iyi olabilir çünkü dahili WiFi özelliği ile cep telefonuna anında görüntü yollayabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

ozaman bir de d300 ve d300s modellerini inceleyin derim. eğer bütçeniz yetiyorsa d300s yetmiyorsa d300 alın. d300 video çekemiyor. ama onların dışında profesyonel body, tuşlar ve makineyi kontrol etmenizi kolaylaştıran herşey mevcut. keyif alırsınız. gövdede focus motoru da olduğu için d lensler de alabilirsiniz, öteki türlü g lensler almak zorunda kalacaksınız ve 50mm g lens 800tl iken d lens 400tl. aradaki farkı makineye vermek daha mantıklı. benimki sadece bir tavsiyedir, incelemeden karar vermeyin. kişisel görüşüm d3100 size birşey katmaz ancak d300 veya d300s sizi fotoğraf çekmeye iter.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.