İçeriğe git

Nikon 5200 lens onerisi

Recommended Posts

Merhaba,

3 yil once aldigim nikon d5200 fotograf makinemi 18-55 lens ile beraber aldim. Kus ve yirtici hayvan fotografi cekmek icin lens arastirmasi yapiyorum, butceme uygun tamron 150-600 lens buldum. Ama fotograf makinesine uygunmudur. Bu konuda yardim alabilirmiyim? 

Tamron sp 150-600mm f/5-6.3 Di Vc usd g2

Tesekkurler,

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Özel amaçlı olduğundan bu objektifi kullanan fazla kimse bulamazsınız. 

Kuş sitelerine bakmanız daha yararlı olur.

https://www.dxomark.com/tamron-sp-150-600mm-f5-6-3-di-vc-usd-g2-review-affordable-tele-zoom/

linkinden anlaşıldığı kadarıyla f/p olarak idare eder.

2 kg ek ağırlığı taşıma zorunda kalacağınızı da unutmayın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Kullanmadım, bilmiyorum. Ama nikon uyumlu olabildiğine göre (teorik olarak) sorun çıkartmaması gerekir. Kesin emin olmak istiyorsanız Amazon, vb. sitelerdeki okuyucu soru/cevap kısımlarına bir göz atın.

Diğer yandan, bu objektifin makinanızda 225-900 mm. olarak çalışacağını bildiğinizi varsayıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

On 24.04.2018 at 20:19, myasar yazdı:

Kullanmadım, bilmiyorum. Ama nikon uyumlu olabildiğine göre (teorik olarak) sorun çıkartmaması gerekir. Kesin emin olmak istiyorsanız Amazon, vb. sitelerdeki okuyucu soru/cevap kısımlarına bir göz atın.

Diğer yandan, bu objektifin makinanızda 225-900 mm. olarak çalışacağını bildiğinizi varsayıyorum.

Bulundugum ulkede internet sikintili oldugu icin giremedim birkac gundur. Acikcasi lens hakkinda cok bilgili degilim. Bu sekilde calismasi daha uzun mesafeler icin avantaj degil mi.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Tamron 150-600'ün G2 olmayan modeline sahibim.. Nikon d750 ile kullanıyorum... Öncelikle, boynunuza asıp rahatça gezebileceğiniz bir lens olmadığını belirtmek isterim.. Boynunuz ağırlığı taşıyabilir, ancak ağırlığından ötürü lens yere dik pozisyonda duracağı için hareket halinde herdaim sol elle lensi tutmak zorundasınız..   Keskinlik için diyaframı 8 de çekmeye kendinizi alıştırmalısınız.. Odak uzaklığını 600mm ye getirdiğinizde elinizdeki gövde sebebiyle odak uzaklığı 900mm olacak...  Dahili titreşim engelleyicisi mevcut olsa da hareket halindeki canlılarda (kuş, sincap....) 1/500 enstantane civarı çekim yapmalısınız.....    diyafram 8 iken 1/500 enstantane demek, Gündüz dahi olsa, iso ya yüklenmek anlamına gelecek.. Görüntü kirliliği sizi rahatsız edecek.....  Benim tavsiyem 150-600 yerine,   80-400  civarı odak uzunluğu olan lenslere yönelmeniz... Çünkü full frame cihazla dahi 150-600 kullanmak zor iken, crop sensörle efektif olarak kullanamayacağınızı düşünüyorum..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

5 saat önce, Ali Evren Kara yazdı:

Tamron 150-600'ün G2 olmayan modeline sahibim.. Nikon d750 ile kullanıyorum... Öncelikle, boynunuza asıp rahatça gezebileceğiniz bir lens olmadığını belirtmek isterim.. Boynunuz ağırlığı taşıyabilir, ancak ağırlığından ötürü lens yere dik pozisyonda duracağı için hareket halinde herdaim sol elle lensi tutmak zorundasınız..   Keskinlik için diyaframı 8 de çekmeye kendinizi alıştırmalısınız.. Odak uzaklığını 600mm ye getirdiğinizde elinizdeki gövde sebebiyle odak uzaklığı 900mm olacak...  Dahili titreşim engelleyicisi mevcut olsa da hareket halindeki canlılarda (kuş, sincap....) 1/500 enstantane civarı çekim yapmalısınız.....    diyafram 8 iken 1/500 enstantane demek, Gündüz dahi olsa, iso ya yüklenmek anlamına gelecek.. Görüntü kirliliği sizi rahatsız edecek.....  Benim tavsiyem 150-600 yerine,   80-400  civarı odak uzunluğu olan lenslere yönelmeniz... Çünkü full frame cihazla dahi 150-600 kullanmak zor iken, crop sensörle efektif olarak kullanamayacağınızı düşünüyorum..

Bilgi icin tesekkur ederim Ali Evren bey,

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.