İçeriğe git

Nikon d850 ve lens onerileri

Recommended Posts

Merhaba, 

Nikon d7200 fotograf makinesi olan ve uyeligi henuz onaylanmayan bir abimiz fotograf makinesi lens onerisi istemektedir. Bugun sizlerden gelecek yorumlara gore lensleri alacagiz. Bende nikon 5200 icin tamron 150-600 lens onerisini ayrica bir konu olarak paylastim. 

Almayi planladigi makine ve lensler asagidaki gibidir;

1. Nikon d850 veya nikon d750 govde fotograf makinesi

2. Nikon 10-20 af-p nikkor dx f/4.5-5.6 vr 

3. Nikon af-s nikkor 200-500 f/5.6e ed vr slr

4. Nikon nikkor 50 mm 1.4g interchangeable prime

Tesekkurler,

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

dx lensi ff gövdede ff gövde performansıyla kullanamaz. ölü yatırım olur. (nikon 10-20). onun yerine nikon 14-24mm f/2.8 g ed daha mantıklı olur.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu abimiz ne çekecek? Ornito yada yaban hayat mı? Lenslerden öyle anlaşılıyor. Bu tele lensler gövdeden ağır ve taşıması çok zahmetli tripod sabitlemesi gerektiriyor. Yok eğer spor fotoğrafçılığı yapacak ise 70-200 f2.8 + tele converter daha makul olur. Tabi bu benim görüşüm. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

5 saat önce, Ali Özgür Yurdatapan yazdı:

Bu abimiz ne çekecek? Ornito yada yaban hayat mı? Lenslerden öyle anlaşılıyor. Bu tele lensler gövdeden ağır ve taşıması çok zahmetli tripod sabitlemesi gerektiriyor. Yok eğer spor fotoğrafçılığı yapacak ise 70-200 f2.8 + tele converter daha makul olur. Tabi bu benim görüşüm. 

Sanmam. Ornito olsa kuşları ürkütmemek adına daha uzaktan çekim yapabilmek ve genelde tam çerçeveye oturtamadıkları için işleme esnasında crop yaparak kadrajı oluşturdukları için crop gövde daha uygun olurdu. Burada spor belki olabilir ama sanki daha böyle manzara ağırlıklı gibi. Günlük kullanım lensi yok. Geniş açı sokak fotoğrafçılığı olabilir ya da manzara. 50mm 1.4 ff te portre için benim tercihim olmazdı, belki genel kullanım ama kısıtlı kalır. Zoom lens ise kafa karışıklığı. Neden 200-500 de neden 150-600 değil? Benim aklıma yüksek yerlerden manzara fotoğrafçılığı yapmak geldi. Manzaranın tamamı değil de detayı gibi.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

On 26.04.2018 at 02:47, Ali Özgür Yurdatapan yazdı:

Bilgi icin tesekkurler. Yukarida belirttigim makina ve lensleri aldi kendisi.  Yaban hayati, portre ve muze gibi mekanlarda cekim yapmak icin 3 lens secti sanirim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.