İçeriğe git

85 mm 1.8 g --85 mm 1.4 d

Recommended Posts

Merhabalar, bir 85 mm alma aşamasındayım. 85 mm 1.8 g düşünüyorum ama bir anda 85 mm 1.4 d ye aklım kaydı. g lenslerin daha hızlı olduklarını biliyorum.  Hız şimdilik problem değil. keskinlik bakımından hangisi daha iyidir. 1000 tl'lik farka değer mi? Hangisini tercih etmeliyim. Teşekkür ederim

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

"g lenslerin daha hızlı olduklarını biliyorum"

Eğer (çok doğru olmamakla beraber) lens hızı ile kastettiğiniz objektif açıklığı (f değeri) ise d veya g olması bu konuda kıstas değildir.

Kaldı ki verdiğiniz örnekte (yine çok doğru bir söylem olmamakla beraber) 1.4  1.8 den daha hızlıdır.

D ve G arasındaki ana fark; G lerde diyafram halkasının olmamasıdır.

Sorunuza gelince; gözle ayırt edilmesi pek olası olmayan bir keskinlik farkı için 1000 TL fark ödemek tümüyle kişisel tercihtir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.