İçeriğe git

D7100 kilitlenme sorunu

Fatma Çağlayan

Recommended Posts

Merhaba. Düğün çekimi sırasında makinemin kart okuma lambası sürekli yanar hale geldi. Kapat aç yaptığım halde düzelmedi. Bataryayı çıkartıp taktığımda düzeldi. Kartlarım henüz 3 haftalık bile değil, Sandisk 16 GB 80 MB/s'lik. 2 kart birden takılıydı, 1. yuvaya kayıt yapıyordum, alakası olabilir mi? 

Bu kilitlenmenin sebebi ne olabilir? Tekrar olmaması için ne yapmamalıyım? Normalde bir iki saniyelik bir kayıp önemli olmayabilir ama düğün çekimi sırasında tekrar yakalayamayacağım kareler olabiliyor, kaçırmamam gerekiyor, bu yüzden çok önemli. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

1- Kartı makinede tekrar formatlayın. Belki işe yarar.

2- Sizin de dediğiniz gibi, geri dönüşü olmayan bir iş yapıyorsunuz. Madem ki çift kart yuvalı bir makineniz var neden 2. kartı da yedekleme yapacak şekilde ayarlamıyorsunuz..?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

önce kartı tekrar formatlayarak deneyin, Umarım düzelir.

Yine düzelmezse kartların yerlerini değiştirin, sorunun hangi karta olduğunu bulmaya çalışın.

@myasar Bey'in dediği gibi 2.yuvadaki kartı yedekleme için kullanmak sizin işinizi yapan birisi için kesinlikle gerekli.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Merhaba. Öneriniz için çok teşekkür ederim. Ben zaten 2. kartı, 1.yi yedekleyecek şekilde rol ataması yaptım. Yazdıklarımdan aksi anlaşılmış sanırım, ama yedekli çalışıyorum zaten. Sorun 2 kartın birlikte takılması olabilir diyen de oldu, ama 2. kart yuvasının kullanmamak sebepse bu kilitlenmeye o sorunumu çözmeyecek. Sürekli yedekli çalışıyorum çünkü. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Benim bahsettiğim sorun kartı okurken takılıp kalıyor gibi görünmesi. Bataryayı çıkartıp takınca düzeldi. Bir anlık bir şeydi zaten ama tekrar yaşamamak için sebebini anlamaya, tedbir almaya çalışıyorum. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.