malee53 0 Oluşturuldu: Mayıs 17, 2018 Paylaş Oluşturuldu: Mayıs 17, 2018 Merhabalar, Ekipman önerilerine bakarken foruma denk geldim ve üye olup konu açmak istedim. Ben pazar yerlerinde avize satışı yapmaktayım. Ürünlerimiz sürekli değiştiği için kendi stüdyomuzu kuralım dedik. Elimizdekiler; D3100 18-55 Lens Siyah ve beyaz fon perde (Örnek ürün: http://www.perdesepeti.com.tr/stor_perde/beyaz-basic-stor-perde) Araştırma ve tavsiye üzerine almayı düşündüğümüz paraflaş seti: https://fotografium.com/urun/visico-vl-400-plus-elfin-400watt-2-li-paraflas-set Tavsiye eden arkadaş bir kere al kafan rahat olsun, bir sıkıntı yaşamazsın uzun süre boyunca dedi. Öncelikle üstteki paraflaş setini önerir misiniz? Amatör olarak başlayacağız ama sıkıntı yaşamak istemiyoruz bu konuda. O yüzden bu minvalde cevaplarsanız sevinirim. Giriş seviyesinde bu makine ve lens yeterli mi? İlerleyen dönemlerde hangi cihaz ve lensi önerirsiniz? Fotoğrafları hangi ayarlarda çekmeliyiz? Örnek görseller; https://cdn.tekzen.com.tr/images/product/mn-gokyigit/2623864/avize-4lu-balbina-tasli-patinali_1000x1000.jpg https://productimages.hepsiburada.net/s/10/431/9055754747954.jpg https://n11scdn.akamaized.net/a1/450/ev-yasam/aplik/pa-aplik-salkim-eskitme-tekli-tasli-avize__1051005164839246.jpg https://n11scdn.akamaized.net/a1/450/ev-yasam/avize/pa-4lu-salkim-tasli-beyaz-klasik-avize__0697646679825238.jpg Şimdiden herkese teşekkür ederim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Akın Demircioğlu 18 Mayıs 18, 2018 gönderildi Paylaş Mayıs 18, 2018 gönderildi Bahsettiğiniz amatörlükle ve o makina, lensle zor ürün çekersiniz. Bu makinalar gezi fotoğrafları çekmek ve fotoğrafçılığı merak edenlerin uygun fiyata temin edebildikleri amatör kullanıcı makinalarıdır. Flaşlı çekimler için daha profesyonel makineler gerekir. Konudan da anlıyorum ki hiç slr tecrübeniz yok veya slr makinenizi otomatik modlarda kullanmışınız. Ürün fotoğrafları çekmek için alan derinliğini, flaş ve flaşlı çekim bilgilerine sahip olmalısınız tabi kendiniz yapacaksanız. Ama ürünleri alır bir fotoğrafçı çağırırsınız, kurulumu yapar makinayı ayarlar verir size buda bir seçenek ama sıfır bilgiyle çok sorun yaşarsınız. Şu an için size şunu alın demek faydasız çünkü fotoğraf çekiminin tekniğini bilmeden tecrübe kazanmadan alacağınız makine ne olursa olsun bocalarsınız. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
neehot 102 Mayıs 18, 2018 gönderildi Paylaş Mayıs 18, 2018 gönderildi bence ilk etapta paraflaşlara gerek yok. sağ veya sol tarafı gün ışığı alabilen pencere, arkası ve tavan beyaz duvar işinizi görür. ışığı geçiren, tülden az daha kalın bir beyaz stor perdeyi pencere önüne koyarak öğle saatlerindeki gün ışığını yumuşatabilirsiniz. tavan yüksek kalır ise tavan niyetine bir stand yaptırırsınız profil ve alçıpandan (yüksekliği ayarlanabilen asma tavan), tripod ile çekim yaparsınız işinizi gayet güzel görür. avizenin ışığa göre arka tarafı fazla gölge olursa reflektör kullanırsınız gölgeler yumuşar ve ürünün ters tarafı da aydınlanır. paylaştığınız ürün fotoğraflarını ben beğenmedim. alıcı olarak baktığım zaman bu tip ortamdan uzaklaştırılmış fotoğraflar çok yapay duruyor ve ürün hakkında bana hiçbir şey vermiyor. albenisi yok. ama işin içine gölgeler de girince işte karşında ürün oluyor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yasin Korkmaz 56 Mayıs 18, 2018 gönderildi Paylaş Mayıs 18, 2018 gönderildi @malee53 video izleyerek bilgi sahibi olursunuz https://www.youtube.com/watch?v=UVCqrcUfkqY Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
malee53 0 Mayıs 18, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Mayıs 18, 2018 gönderildi (düzenlendi) 13 saat önce, Akın Demircioğlu yazdı: Bahsettiğiniz amatörlükle ve o makina, lensle zor ürün çekersiniz. Bu makinalar gezi fotoğrafları çekmek ve fotoğrafçılığı merak edenlerin uygun fiyata temin edebildikleri amatör kullanıcı makinalarıdır. Flaşlı çekimler için daha profesyonel makineler gerekir. Konudan da anlıyorum ki hiç slr tecrübeniz yok veya slr makinenizi otomatik modlarda kullanmışınız. Ürün fotoğrafları çekmek için alan derinliğini, flaş ve flaşlı çekim bilgilerine sahip olmalısınız tabi kendiniz yapacaksanız. Ama ürünleri alır bir fotoğrafçı çağırırsınız, kurulumu yapar makinayı ayarlar verir size buda bir seçenek ama sıfır bilgiyle çok sorun yaşarsınız. Şu an için size şunu alın demek faydasız çünkü fotoğraf çekiminin tekniğini bilmeden tecrübe kazanmadan alacağınız makine ne olursa olsun bocalarsınız. Hocam öncelikle belirtmek isterim ki amatör olarak başlayıp zamanla deneye deney tecrübe ederek zamanla öğreneceğim. Fotoğrafçı çağırma mantığı bizim işte uygun olmaz. Sürekli yeni modeller çıktığı için o yüzden tek ürün için çağırılmaz mantıken. O yüzden kendimiz yapmaya karar verdik. Bahsettiğim ürün çekimlerini zamanında kendim amatör olarak yapıp kullanmışlığım da var. Işık kaynağı olmadan sadece perde ve makineyle. Bir sıkıntı yaşamadım ama bu demek değildir ki iyi bunlar. Benim sizden şu an isteyeceğim iki şey var. Makine olarak ne önerirsiniz? (Başlangıç veya orta düzeyde) Seçtiğim paraflaş seti sıkıntı çıkartır mı? Ufaktan bir yerden başlamak istiyorum. Çekim tekniklerini zamanla öğreneceğim dediğim gibi. 11 saat önce, neehot yazdı: bence ilk etapta paraflaşlara gerek yok. sağ veya sol tarafı gün ışığı alabilen pencere, arkası ve tavan beyaz duvar işinizi görür. ışığı geçiren, tülden az daha kalın bir beyaz stor perdeyi pencere önüne koyarak öğle saatlerindeki gün ışığını yumuşatabilirsiniz. tavan yüksek kalır ise tavan niyetine bir stand yaptırırsınız profil ve alçıpandan (yüksekliği ayarlanabilen asma tavan), tripod ile çekim yaparsınız işinizi gayet güzel görür. avizenin ışığa göre arka tarafı fazla gölge olursa reflektör kullanırsınız gölgeler yumuşar ve ürünün ters tarafı da aydınlanır. paylaştığınız ürün fotoğraflarını ben beğenmedim. alıcı olarak baktığım zaman bu tip ortamdan uzaklaştırılmış fotoğraflar çok yapay duruyor ve ürün hakkında bana hiçbir şey vermiyor. albenisi yok. ama işin içine gölgeler de girince işte karşında ürün oluyor. Dediğiniz tarzda doğal ortam çekim çalışmam olmuştu ama çok detaylı değildi sizin dediğiniz gibi. Tavandan askı zincir ile istediğimiz boyuta getiriyoruz. Tripod'da mevcut. Genel olarak avize çekimleri bu yönde internet satışlarında. Büyük firmalarda daha profesyonel çekimler oluyor. 4 saat önce, Yasin Korkmaz yazdı: @malee53 video izleyerek bilgi sahibi olursunuz https://www.youtube.com/watch?v=UVCqrcUfkqY Hocam bu çadır mantığını anlatıyor. Bizim ürünler çadırlık ürünler olmadığı için faydası olmayacak bana. Başka bir video varsa önerebileceğiniz onu izleyebilirim. Mayıs 18, 2018 - malee53 tarafından düzenlendi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yasin Korkmaz 56 Mayıs 19, 2018 gönderildi Paylaş Mayıs 19, 2018 gönderildi @malee53 hocam videoya gerek yok Örneğin Bunun gibi iki tane projectör alırsın https://urun.gittigidiyor.com/ev-bahce/100-watt-led-projektor-80-enerji-tasarruflu-beyaz-isik-332318640?rcp_action=rcpProductClicked Senin elinde bir beyaz bir siyah fon var zaten 100 watt Bence biraz fazla geleceği için 50 daha iyi ve ışığı yumuşatmak istersen, projectör üzerine bir bez daha at Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Akın Demircioğlu 18 Mayıs 23, 2018 gönderildi Paylaş Mayıs 23, 2018 gönderildi @malee53 fotografci makineyi ayarlar size verir sizde o ayarlarda cekersiniz demiştim. Tecrubeniz olması güzel flaş çekimleri için gövdenin en az yarı profesyonel olmasını öneriyorum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikobet 11 Mayıs 23, 2018 gönderildi Paylaş Mayıs 23, 2018 gönderildi Küçük ürünler ise LED'li hazır ışıklı çadırla var muazzam görüntü veriyor.Lens olarak 100 mm macro güzel tercih olur , paraflas ışık işine hiç bulaşmayin. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikobet 11 Mayıs 23, 2018 gönderildi Paylaş Mayıs 23, 2018 gönderildi Bu dediklerim biraz tuzlu ,ama sonuca değer . Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Remzi Tamer 1 Mayıs 27, 2018 gönderildi Paylaş Mayıs 27, 2018 gönderildi D7200 ve Sigma 105 mm 2.8 os hsm öneririm Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
myasar 53 Mayıs 27, 2018 gönderildi Paylaş Mayıs 27, 2018 gönderildi "D7200 ve Sigma 105 mm 2.8 os hsm öneririm" DX makinede 160 mm olan bir objektifi ürün çekiminde önermenizin nedeni nedir ? Not: Bu objektif sahibi olduğum ve portre objektifi olarak severek kullandığım bir objektiftir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Remzi Tamer 1 Mayıs 28, 2018 gönderildi Paylaş Mayıs 28, 2018 gönderildi 17 saat önce, myasar yazdı: Merhaba D7200 makinam var 105 mm lensimde var ve arkadaş pek uçmak istememiş çekeceği üründe avize bence istediği kaliteyi alabileceği bir kombin d7200 de 105 mm de yeterli olur diye düşündüm ben şahsen güzel şeyler çıkartıyorum full frame bir makinaya sahip olmasamda 105 mm ile. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın