İçeriğe git

ürün fotoğraf çekimi ekipman önerisi

malee53

Recommended Posts

Merhabalar,

Ekipman önerilerine bakarken foruma denk geldim ve üye olup konu açmak istedim. 

Ben pazar yerlerinde avize satışı yapmaktayım. Ürünlerimiz sürekli değiştiği için kendi stüdyomuzu kuralım dedik. 

Elimizdekiler;

D3100

18-55 Lens

Siyah ve beyaz fon perde (Örnek ürün: http://www.perdesepeti.com.tr/stor_perde/beyaz-basic-stor-perde)

Araştırma ve tavsiye üzerine almayı düşündüğümüz paraflaş seti: https://fotografium.com/urun/visico-vl-400-plus-elfin-400watt-2-li-paraflas-set

Tavsiye eden arkadaş bir kere al kafan rahat olsun, bir sıkıntı yaşamazsın uzun süre boyunca dedi. 

Öncelikle üstteki paraflaş setini önerir misiniz? Amatör olarak başlayacağız ama sıkıntı yaşamak istemiyoruz bu konuda. O yüzden bu minvalde cevaplarsanız sevinirim.

Giriş seviyesinde bu makine ve lens yeterli mi? İlerleyen dönemlerde hangi cihaz ve lensi önerirsiniz?

Fotoğrafları hangi ayarlarda çekmeliyiz? 

Örnek görseller;

https://cdn.tekzen.com.tr/images/product/mn-gokyigit/2623864/avize-4lu-balbina-tasli-patinali_1000x1000.jpg

https://productimages.hepsiburada.net/s/10/431/9055754747954.jpg

https://n11scdn.akamaized.net/a1/450/ev-yasam/aplik/pa-aplik-salkim-eskitme-tekli-tasli-avize__1051005164839246.jpg

https://n11scdn.akamaized.net/a1/450/ev-yasam/avize/pa-4lu-salkim-tasli-beyaz-klasik-avize__0697646679825238.jpg

Şimdiden herkese teşekkür ederim. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bahsettiğiniz amatörlükle ve o makina, lensle zor ürün çekersiniz.

Bu makinalar gezi fotoğrafları çekmek ve fotoğrafçılığı merak edenlerin uygun fiyata temin edebildikleri amatör kullanıcı makinalarıdır.

Flaşlı çekimler için daha profesyonel makineler gerekir.

Konudan da anlıyorum ki hiç slr tecrübeniz yok veya slr makinenizi otomatik modlarda kullanmışınız.

Ürün fotoğrafları çekmek için alan derinliğini, flaş ve flaşlı çekim bilgilerine sahip olmalısınız tabi kendiniz yapacaksanız.

Ama ürünleri alır bir fotoğrafçı çağırırsınız, kurulumu yapar makinayı ayarlar verir size buda bir seçenek ama sıfır bilgiyle çok sorun yaşarsınız.

Şu an için size şunu alın demek faydasız çünkü fotoğraf çekiminin tekniğini bilmeden tecrübe kazanmadan alacağınız makine ne olursa olsun bocalarsınız.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

bence ilk etapta paraflaşlara gerek yok. sağ veya sol tarafı gün ışığı alabilen pencere, arkası ve tavan beyaz duvar işinizi görür. ışığı geçiren, tülden az daha kalın bir beyaz stor perdeyi pencere önüne koyarak öğle saatlerindeki gün ışığını yumuşatabilirsiniz. tavan yüksek kalır ise tavan niyetine bir stand yaptırırsınız profil ve alçıpandan (yüksekliği ayarlanabilen asma tavan), tripod ile çekim yaparsınız işinizi gayet güzel görür. avizenin ışığa göre arka tarafı fazla gölge olursa reflektör kullanırsınız gölgeler yumuşar ve ürünün ters tarafı da aydınlanır. paylaştığınız ürün fotoğraflarını ben beğenmedim. alıcı olarak baktığım zaman bu tip ortamdan uzaklaştırılmış fotoğraflar çok yapay duruyor ve ürün hakkında bana hiçbir şey vermiyor. albenisi yok. ama işin içine gölgeler de girince işte karşında ürün oluyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

13 saat önce, Akın Demircioğlu yazdı:

Bahsettiğiniz amatörlükle ve o makina, lensle zor ürün çekersiniz.

Bu makinalar gezi fotoğrafları çekmek ve fotoğrafçılığı merak edenlerin uygun fiyata temin edebildikleri amatör kullanıcı makinalarıdır.

Flaşlı çekimler için daha profesyonel makineler gerekir.

Konudan da anlıyorum ki hiç slr tecrübeniz yok veya slr makinenizi otomatik modlarda kullanmışınız.

Ürün fotoğrafları çekmek için alan derinliğini, flaş ve flaşlı çekim bilgilerine sahip olmalısınız tabi kendiniz yapacaksanız.

Ama ürünleri alır bir fotoğrafçı çağırırsınız, kurulumu yapar makinayı ayarlar verir size buda bir seçenek ama sıfır bilgiyle çok sorun yaşarsınız.

Şu an için size şunu alın demek faydasız çünkü fotoğraf çekiminin tekniğini bilmeden tecrübe kazanmadan alacağınız makine ne olursa olsun bocalarsınız.

Hocam öncelikle belirtmek isterim ki amatör olarak başlayıp zamanla deneye deney tecrübe ederek zamanla öğreneceğim. Fotoğrafçı çağırma mantığı bizim işte uygun olmaz. Sürekli yeni modeller çıktığı için o yüzden tek ürün için çağırılmaz mantıken. O yüzden kendimiz yapmaya karar verdik.

Bahsettiğim ürün çekimlerini zamanında kendim amatör olarak yapıp kullanmışlığım da var. Işık kaynağı olmadan sadece perde ve makineyle. Bir sıkıntı yaşamadım ama bu demek değildir ki iyi bunlar.

Benim sizden şu an isteyeceğim iki şey var. Makine olarak ne önerirsiniz? (Başlangıç veya orta düzeyde) Seçtiğim paraflaş seti sıkıntı çıkartır mı? 

Ufaktan bir yerden başlamak istiyorum. Çekim tekniklerini zamanla öğreneceğim dediğim gibi.

11 saat önce, neehot yazdı:

bence ilk etapta paraflaşlara gerek yok. sağ veya sol tarafı gün ışığı alabilen pencere, arkası ve tavan beyaz duvar işinizi görür. ışığı geçiren, tülden az daha kalın bir beyaz stor perdeyi pencere önüne koyarak öğle saatlerindeki gün ışığını yumuşatabilirsiniz. tavan yüksek kalır ise tavan niyetine bir stand yaptırırsınız profil ve alçıpandan (yüksekliği ayarlanabilen asma tavan), tripod ile çekim yaparsınız işinizi gayet güzel görür. avizenin ışığa göre arka tarafı fazla gölge olursa reflektör kullanırsınız gölgeler yumuşar ve ürünün ters tarafı da aydınlanır. paylaştığınız ürün fotoğraflarını ben beğenmedim. alıcı olarak baktığım zaman bu tip ortamdan uzaklaştırılmış fotoğraflar çok yapay duruyor ve ürün hakkında bana hiçbir şey vermiyor. albenisi yok. ama işin içine gölgeler de girince işte karşında ürün oluyor. 

Dediğiniz tarzda doğal ortam çekim çalışmam olmuştu ama çok detaylı değildi sizin dediğiniz gibi. :P 

Tavandan askı zincir ile istediğimiz boyuta getiriyoruz. Tripod'da mevcut. 

Genel olarak avize çekimleri bu yönde internet satışlarında. Büyük firmalarda daha profesyonel çekimler oluyor.

4 saat önce, Yasin Korkmaz yazdı:

@malee53 video izleyerek bilgi sahibi olursunuz

https://www.youtube.com/watch?v=UVCqrcUfkqY

Hocam bu çadır mantığını anlatıyor. Bizim ürünler çadırlık ürünler olmadığı için faydası olmayacak bana. Başka bir video varsa önerebileceğiniz onu izleyebilirim.

- malee53 tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

@malee53 hocam videoya gerek yok

Örneğin Bunun gibi iki tane projectör alırsın

https://urun.gittigidiyor.com/ev-bahce/100-watt-led-projektor-80-enerji-tasarruflu-beyaz-isik-332318640?rcp_action=rcpProductClicked

Senin elinde bir beyaz bir siyah fon var zaten

100 watt Bence biraz fazla geleceği için 50 daha iyi ve ışığı yumuşatmak istersen, projectör üzerine bir bez daha at

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

@malee53 fotografci makineyi ayarlar size verir sizde o ayarlarda cekersiniz demiştim. Tecrubeniz olması güzel flaş çekimleri için gövdenin en az yarı profesyonel olmasını öneriyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

"D7200 ve Sigma 105 mm 2.8 os hsm öneririm"

DX makinede 160 mm olan bir objektifi ürün çekiminde önermenizin nedeni nedir ?

Not: Bu objektif sahibi olduğum ve portre objektifi olarak severek kullandığım bir objektiftir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

17 saat önce, myasar yazdı:

Merhaba

D7200 makinam var 105 mm lensimde var ve arkadaş pek uçmak istememiş çekeceği üründe avize bence istediği kaliteyi alabileceği bir kombin d7200 de 105 mm de yeterli olur diye düşündüm ben şahsen güzel şeyler çıkartıyorum full frame bir makinaya sahip olmasamda 105 mm ile.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.