İçeriğe git

Ekipmanı güvenli taşıma

Fatma Çağlayan

Recommended Posts

Merhaba. D7100 body ve 18-105 lensimle düğün fotoğrafçılığı yapıyorum. Forumda aradım ancak bulamadığım için konu açmak zorunda kaldım. Çoğunuza komik gelecek bir konuyu merak ediyorum: objektifim takılı haldeyken çantada taşıdığım makinemin konumu nasıl olmalı; objektif yere bakar vaziyette mi yoksa yukarı bakar vaziyette mi? Çantanın içinde makineyi koyacağım yerde yanlardan uzanan iki tane süngerin üzerine gövde gelecek ve lens aşağı bakacak şekilde koyuyorum. Ekipmanım benim için çok önemli ve uzun zaman bu şekilde kaldığından (gündüz bir ofiste çalışıyorum, tüm gün çantada kalıyor bu şekilde) zarar vermekten korkuyorum. Lens yukarı gelecek şekilde koyduğum zaman tüm düğmelere baskı olacak ve zarar görecek diye düşünüyorum. Siz çantaya nasıl koyuyorsunuz makinenizi? 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

ben yatay koyuyorum. kart yuvası yukarı bakacak şekilde. bana göre böylece hiçbir kısıma baskı gelmiyor. eğer 2 lens olacaksa çantanın altı da korumalı olduğu için lens yukarı bakacak şekilde koyuyorum ama herhangi bir yere koyarken çok dikkatli koymaya çalışıyorum yinede. ekrana zarar gelmesin.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Özel hard çantalar  var Sirkeci  hayam çarşısında tavsiye ederim her lens için bir yuva var ve çelik gibi saglam kamyon çarpsa kırılamaz hayırlım alışverişler.

- Nikobet tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

çok teşekkürler. çantam canon'un orjinal çantası, oldukça korumalı ama ben yineden body'i koyduğum yere boluncuklu naylondan koydum, en iyisi yatay ya da ekran aşağıda koymak. Sanırım lens aşağıya gelecek şekilde koyunca az da olsa hareket ediyor takıldığı yerden. Hard çantalar çok iyi ama ben toplu taşıma kullanıyorum, evden işe, işten işe, sonra işten eve. Çok ağır ve büyük oluyorlar. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.