İçeriğe git

Recommended Posts

1 yıldır nikon d7100 kullanıyorum genel olarak makinadan memnunum ancak son zamanlarda yaşadığım sıkıntıları sizlerle paylaşmak istedim öncelikle makro konularını çalışıyorum kelebek böcek ağırlıklı zaten mevsimi de biliyorsunuz kullandığım lenste 0 alinmiş sigma 105 mm f 2.8 lens

1. Problemim 500 iso gibi düşük iso değerlerinde net alan derinliğinde noise sorunu bazen 400-800 iso aralığında -0.3 pozladigimda dahada artiyor cekim modu olarak her zaman manuel modu kullaniyorum fotoğrafı işlerken noise dahada artiyor

2.problem ise white balans problemi bunu genel olarak yaşıyorum renkler istediğim canlılıkta değil farklı tonlar var fotograflarimda

3.problem ise Raw yada NIKON ün deyimi ile NEF formatında fotoğrafı bilgisayarımda açtığımda önce normal ışık değerinde açılıyor 2-3 saniye sonra fotoğrafın ışığı artıyor photoshopta işlediğim fotoğrafı kaydedip windows fotoğraf görüntüleyici ile açtığımda karşıma bütün ayarları ile farklı fotoğraf çıkıyor aynı zamanda sosyal medyada yayımladığım fotoğraflar karanlık çıkıyor bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum 2 örnek fotografta yayimliyorum

IMG_20180428_231724_034.jpg

IMG_20180508_234625_002.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Fotoğraflar aşırı karanlık ve netsiz ,renkler fena değil monitör kalibrasyonu bozuk olabilir.Yayınlamadan ince referans bir fotoğraf ile karşılaştima yapmanız bir alternatif yöntem ,imkansız varsa beyaz ayarı kapağı alarak doğru beyaz ayarı yakalama şansınız var .

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Histogram ile pozlama kontrolü yapmanız yeterli çekim aşamasında .Beyaz aayr kapağı lensin önüne takılan bi aparat ortamdaki ışığa göre makina ile poz alıp beyaz dengesi sağlıyorsunuz kolay ve etkili bir yöntem yani.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.