İçeriğe git

Nikon d700 harici flash kullanimi

Recommended Posts

Herkese merhaba,D700 kullanicisiyim,sb800 flashim var ve ikinci bir flash daha kullanıp strobist fotoğraflar çekmek istiyorum,acaba iki flashi birden nasıl kontrol edebilirim bunun ayarları nedir acaba,yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler şimdiden

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• Forum Editörü

@deniz ener bey,

Stroboskopik çekimler için SB-800 flaş ile birlikte kullanacağınız flaş da SB-600 / 800 / 900 / 910 dan herhangi birisi olursa bunu yapabilirsiniz. Flaşlardan birini "Master" diğerini "Remote" modda kullanmalısınız. Master olarak kullanacağınız flaşı önce RPT moduna getirip gerekli ayarları yapıp ardından Master moda alırsınız. Diğer flaşı Remote moda alırsınız. Master flaş kameranıza takılı olmadır. Master flaştan saniyede çakma sayısını ve işlem frekansını girersiniz. 

Enstantane hızı = İşlem frekansı / saniyedeki çakma sayısı

formülünden hesaplayacağınız enstantaneyi "M"anuel moda aldığınız kameranızda ayarlayın ve deklanşöre basın. Bu durumda flaşlarınızın ikisi birden belirlediğiniz sayıda ve belirlediğiniz frekansta ard arda çakacaktır. 

Ben SB-910 flaşlarımdan bir tanesini Master olarak, diğer SB-910, SB-800 ve SB-600 flaşlarımı Remote olarak kullanarak stroboskopik çekimler gerçekleştiriyorum. Bu konuyla ilgili yakında detaylı bir yazımı örnek fotoğraflarıyla birlikte yayınlayacağım.

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

O zaman iki tane flashim varsa bir. Tanesini istediğim yere koyamayacagim anlamına geliyor,tetikleyici kullanıyorum bu durumda nasıl bir yol izlemek lazım ,bu arada cevabınız için çok teşekkür ediyorum

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• Forum Editörü
8 saat önce, deniz ener yazdı:

O zaman iki tane flashim varsa bir. Tanesini istediğim yere koyamayacagim anlamına geliyor,tetikleyici kullanıyorum bu durumda nasıl bir yol izlemek lazım ,bu arada cevabınız için çok teşekkür ediyorum

Tetikleyici ile Strobist çekim denemedim, olacağını sanmıyorum ama deneyin.

Önce kameranıza Master olarak tanımladığınız SB-800 flaşı takın, yukarıda dediğim gibi ayarları yapın, bu şekilde deneyin. Diğer flaş tekrarlı çakıyorsa bir sonraki adıma geçin.

Master flaşınızı tetikleyiciye takın, kameranıza tetikleyicinin vericisini takın (birinci flaş Master ve tetikleyiciye takılı, ikinci flaş Remote modda ve tetikleyici yok) Her iki flaşı yan yana  koyun bu şekilde deneyin, her ikisi de tekrarlı çakarsa problem yok demektir. Ama dediğim gibi sanmıyorum. Bu konfigürasyonu akşam evde kendi tetikleyicilerimle ben de denerim.

Şunun çalışmadığından kesin eminim: Flaşların hepsini tetikleyicilere bağlayıp RPT modunda tekrar çaktıramıyorsunuz. Tetikleyicinin de bu modu desteklemesi gerekiyor.

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.