Qulake 0 Oluşturuldu: Haziran 1, 2018 Paylaş Oluşturuldu: Haziran 1, 2018 Merhabalar Nikontürk ailesi ! Malesef 1 haftadır beynimi kemiren bir sorunum var. Elimde D600 var ve çektiğim fotoğraflarda kumlama görüyorum. Portrelerde hissedilmeyecek kadar az uzaktaki bir nesneyi yada kişiyi çektiğimde bariz bir kumlama ce netsizlik mevcut. 160/f16 iso:200 değerlerinde yaptığım çekimde kumlama mevcut.. sebebi nedir sizce ? Bir diğer 2. Sorum ise fotoğraflarım çok soluk oluyor. WB ayarlamaları yaptım ancak kontrast eksik sanki nasıl çözerim.. Sevgiler ve teşekkürler.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Qulake 0 Haziran 1, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Haziran 1, 2018 gönderildi Ve lensim nikkor f3.5 18-70 arkadaşlar Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kemal Öztürk Turkoy 1.320 Haziran 1, 2018 gönderildi Paylaş Haziran 1, 2018 gönderildi Merhaba hoşgeldiniz Herşeyden önce konunuz örnekleri yani sorunlu dediğiniz fotoğrafları görmek gerek. Fotoğrafları buraya eklerseniz onlar üzerinden ve tam exif bilgileri paylaşırsanız. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
hayri karaarslan 2 Haziran 2, 2018 gönderildi Paylaş Haziran 2, 2018 gönderildi Yıllar önce bu makine çok popülerdi ve çok reklamı yapıldı,ben de o zamanlar bu makineyi almıştım,d600 piyasaya çıktıktan sonra sizin bu yazmış olduğunuz sorun yoğun bir şekilde yazılmaya başlandı,sonuçta bu durumun sensördeki kirlenmeye bağlı olduğu belirtildi ve sensör temizliği ile durumun giderildiği yazılmıştı. Saygılarımla Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Qulake 0 Haziran 2, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Haziran 2, 2018 gönderildi Merhaba @hayri karaarslan bu bahsettiğim sorunu Nikon D300s ile de yaşıyorum ancak Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Qulake 0 Haziran 2, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Haziran 2, 2018 gönderildi @Kemal Öztürk Turkoy https://hizliresim.com/Z3AWGA bunda da çok belli olmuyor gerçi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kemal Öztürk Turkoy 1.320 Haziran 2, 2018 gönderildi Paylaş Haziran 2, 2018 gönderildi Bu söylediğini sorun mu yoksa makina ayarları (estantene - diyafram iso) gibi eksik mi ? yoksa başka sorun mu var anlamak için bu fotoğraf ile olmaz tripod ile sabit ışıklı farklı değerlerde bir çekim yapın. Kaldıki bu fotoğraf'da öyle bir aşırı kumlanma veya başka birşey göremedim flash ile çekilmiş sanırım flashlı çekim ilede test yapmanız biraz yanlış. dediğim gibi veya bahris hata dediğiniz fotoğraflarını örnek olarak gösterin. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Qulake 0 Haziran 3, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Haziran 3, 2018 gönderildi @Kemal Öztürk Turkoy Mail adresinizi alabilir miyim acaba oraya atayım ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kemal Öztürk Turkoy 1.320 Haziran 5, 2018 gönderildi Paylaş Haziran 5, 2018 gönderildi @Qulake Buraya foruma ekleyebilirsiniz bahsettiğim fotoğrafları yüklemde sorun mu yaşadınız foruma ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
alper eral 0 Haziran 6, 2018 gönderildi Paylaş Haziran 6, 2018 gönderildi bende kumlanma sorunu yasıyorum 400-500 isoda f2,8 diyaframlı lensle ve d7100 body ile hala kumlanma sorunum var cözemedim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Haziran 7, 2018 gönderildi Forum Editörü Paylaş Haziran 7, 2018 gönderildi 14 saat önce, alper eral yazdı: bende kumlanma sorunu yasıyorum 400-500 isoda f2,8 diyaframlı lensle ve d7100 body ile hala kumlanma sorunum var cözemedim @alper eral bey, Sorun yaşadığınızı belirttiğiniz bir fotoyu buraya exif bilgileriyle birlikte yükler misiniz? Saygılar. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
alper eral 0 Haziran 7, 2018 gönderildi Paylaş Haziran 7, 2018 gönderildi Raw düzenlenmemiş ham fotoğraf mi yukleyin hocam Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Haziran 7, 2018 gönderildi Forum Editörü Paylaş Haziran 7, 2018 gönderildi 2 dakika önce, alper eral yazdı: Raw düzenlenmemiş ham fotoğraf mi yukleyin hocam Evet @alper eral bey, hiç oynama yapmadan yükleyin. Tabi siteye yüklemek için JPEG'e çevirip boyutu ile oynamanız dışında Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikobet 11 Haziran 7, 2018 gönderildi Paylaş Haziran 7, 2018 gönderildi Raw fotoğraflarda kumlanma söz konusu olabilir ama az bir photoshop müdahalesi sorunu çözer kafaya takılacak bir sorun değil bence . Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
alper eral 0 Haziran 7, 2018 gönderildi Paylaş Haziran 7, 2018 gönderildi 1.250 iso berde 1/10 f10 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikobet 11 Haziran 7, 2018 gönderildi Paylaş Haziran 7, 2018 gönderildi Arka plan ışıkaz olduğundan %100 zoomda kumlanma var photoshop ta az bir arka plan temizligi ile sorun kalkar, mecbur yada makina kendi noise recudtion yapacak açarsanız .Raw da bady niose recudtion yapmadığı için size ham görüntü vermiş çok büyük problem değil. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikobet 11 Haziran 7, 2018 gönderildi Paylaş Haziran 7, 2018 gönderildi (düzenlendi) Sokak yada orman olsa bu kadar kumla göze batmaz arka plan kötü birde onda fark ediyor .Büyük şirketler bile post prodüksiyon da gerekirse noise temizleme yapıyor milyon dolarlık filmlerde. Haziran 7, 2018 - Nikobet tarafından düzenlendi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
alper eral 0 Haziran 7, 2018 gönderildi Paylaş Haziran 7, 2018 gönderildi Ben body inde sıkıntı olduğunu düşünüyordum ama anlaşılan normal bir durum tabi fotografta 20.15 gibi bir saate ve bulutlu havada olunca sonuç kaçınılmaz sanırım? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikobet 11 Haziran 7, 2018 gönderildi Paylaş Haziran 7, 2018 gönderildi O saate bu görüntü bence mucize gayet güzel yanı sıkıntı yok hayırlı çekimler . Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
alper eral 0 Haziran 8, 2018 gönderildi Paylaş Haziran 8, 2018 gönderildi Tesekkurler Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın