İçeriğe git

Nikon d5600 aldım görüşleriniz?

Recommended Posts

Merhabalar, foruma yeni üye oldum ve ilk defa DSLR bir makine aldım. Gerçi daha önce hiç fotoğraf makinesi kullanmadım (normal filmli hariç). Öncelikle arkadaşlar Hepsiburada.com adresinden Hayyam Çarşısı kullanıcısının satmış olduğu D5600 modelini aldım, paket halinde satılan bir model ve içeriğinde epey ürün mevcut.  İçeriğinde taşıma çantası, tripod, macro uzatma tüpü, tepe flaşı,soft box, mikrofon, temizleme kitleri, masaüstü tripod, UV ve Polarize filtreler, parasoley, kablolu kumanda var. Siperişimle ilgili kafama bazı noktalar takıldığı için satıcıyı aradım ve ürünün ithalatçı garantisi olduğunu öğrendim.

Öncelikle D5600 konusunda doğru bir karar vermiş miyim?  Odak noktası sayısının fazla olması, pil kapasitesinin 850 çekime kadar olması ve bir kaç aklıma gelmeyen nedenden dolayı tercihim bu makineden yana oldu. İkinci olarak Hepsiburada.com dan Hayyam Çarşısı kullanıcısından alış veriş yapan oldu mu ve son olarak ithalatçi garanti olması bir sıkıntı oluşturur mu bu noktada fikirlerinizi almak istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

- bboyabluka tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Merhabalar, foruma yeni üye oldum ve ilk defa DSLR bir makine aldım. Gerçi daha önce hiç fotoğraf makinesi kullanmadım (normal filmli hariç). Öncelikle arkadaşlar Hepsiburada.com adresinden Hayyam Çarşısı kullanıcısının satmış olduğu D5600 modelini aldım, paket halinde satılan bir model ve içeriğinde epey ürün mevcut.  İçeriğinde taşıma çantası, tripod, macro uzatma tüpü, tepe flaşı,soft box, mikrofon, temizleme kitleri, masaüstü tripod, UV ve Polarize filtreler, parasoley, kablolu kumanda var. Siperişimle ilgili kafama bazı noktalar takıldığı için satıcıyı aradım ve ürünün ithalatçı garantisi olduğunu öğrendim.

Öncelikle D5600 konusunda doğru bir karar vermiş miyim?  Odak noktası sayısının fazla olması, pil kapasitesinin 850 çekime kadar olması ve bir kaç aklıma gelmeyen nedenden dolayı tercihim bu makineden yana oldu. İkinci olarak Hepsiburada.com dan Hayyam Çarşısı kullanıcısından alış veriş yapan oldu mu ve son olarak ithalatçi garanti olması bir sıkıntı oluşturur mu bu noktada fikirlerinizi almak istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
Oncelikle hayirli olsun ve hosgeldiniz..burada cok tecrubeli ve bilgili ustadlar var .Onlar her konuda size yardimci olacaklardir.Ben nacizane kendi fikirlerimi paylasmak istedim.
Bende de d5300 var .Bir giris seviyesi makinesi icin son derece basarili ve ozellikli bir cihaz.Son derece memnunum .Tek sorun bu modellerin lensleri diger lenslere gore cok daha pahali.Mecburen g lens almak durumundayiz ya da d lens alip manuel netleme ilenkullanmak zorundasiniz.Tercih sizin..ama dedigim gibi cihazin performansi donen lcd ekrani dahili wifi bulunmasi arti avantajlari.
Cihazinizla bir suru aksesuar bedava gelmis ama bence su noktalara dikkay etmek gerekir.
Tripod cihazi tasiyacak kalitedemi.cunku bir tripod yuzunden cihazin dusmesini istemeyiz.
Beraber verilen filtreler tahminen iyi filtre degildir.cunku ozellikle iyi filtrelerin fiyati 250 300 den basliyor.nd filter bir derece idare etse de kotu bir uv yada polarize filtre fotogtaflariniza zarar verebilir kaliteyi dusurebilir.
Tasima cantasi su gecirmez degil ise yagmurda camurda ona guvenip cikmamanizi yada icinde mutlaka basit bir iki naylon poset bulundurmanixi tavsiye ederim...bunlar benim nacizane kendi fikirlerim.tekrardan hayirli olsun bu guzel makine ile guzel anlar paylasmanizi dilerim

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

2 saat önce, Levent savaseri yazdı:

Oncelikle hayirli olsun ve hosgeldiniz..burada cok tecrubeli ve bilgili ustadlar var .Onlar her konuda size yardimci olacaklardir.Ben nacizane kendi fikirlerimi paylasmak istedim.
Bende de d5300 var .Bir giris seviyesi makinesi icin son derece basarili ve ozellikli bir cihaz.Son derece memnunum .Tek sorun bu modellerin lensleri diger lenslere gore cok daha pahali.Mecburen g lens almak durumundayiz ya da d lens alip manuel netleme ilenkullanmak zorundasiniz.Tercih sizin..ama dedigim gibi cihazin performansi donen lcd ekrani dahili wifi bulunmasi arti avantajlari.
Cihazinizla bir suru aksesuar bedava gelmis ama bence su noktalara dikkay etmek gerekir.
Tripod cihazi tasiyacak kalitedemi.cunku bir tripod yuzunden cihazin dusmesini istemeyiz.
Beraber verilen filtreler tahminen iyi filtre degildir.cunku ozellikle iyi filtrelerin fiyati 250 300 den basliyor.nd filter bir derece idare etse de kotu bir uv yada polarize filtre fotogtaflariniza zarar verebilir kaliteyi dusurebilir.
Tasima cantasi su gecirmez degil ise yagmurda camurda ona guvenip cikmamanizi yada icinde mutlaka basit bir iki naylon poset bulundurmanixi tavsiye ederim...bunlar benim nacizane kendi fikirlerim.tekrardan hayirli olsun bu guzel makine ile guzel anlar paylasmanizi dilerim

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çok teşekkür ederim, ilk etapta mevcut aksesuar ve lens ile idare etmem lazım,umarım ilerleyen zamanlarda daha iyilerini de almak nasip olur. Bu arada tripod için verdiğiniz öneri için ekstra teşekkür ederim, dikkate alacağım bunu.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

"Kaliteli bir monitörde güzel sonuçlar veren bir makina ."

Bu cümleden anladıklarım:

1- Monitörünüz kaliteli değilse bu makine güzel sonuç vermez.

2- Monitörünüz kaliteli değilse bu makineyi almayın

3- Makinenizin kalitesi doğrudan monitörünüzün kalitesine bağlıdır.

4- Makine alırken monitörünüzle uyumlu olmasına dikkat edin.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

arkadaş ara güler misali tecrübenin zirve yaptığı noktada olduğu için hiçbirşeyin öneminin olmadığına, esas önemli noktanın fotoğrafı incelediğimiz ve düzenlemesini yaptığımız aletin yani monitörün kaliteli ve düzgün kalibreli olması gerektiğine vurgu yapmak istemiş ama gene tecrübenin getirmiş olduğu sıkılmışlık durumundan kaynaklı olaylara sondan giriş yapmış. monitör kötüyse makine veya lens istediği kadar kaliteli olsun kaliteli sonuç almak mümkün değildir diyor. ama monitörün kaliteli ise tabiki raw çeken bir kompakt ile bile en güzel fotoğrafları yaratabilirsin diyor. raw çekmesine de gerek yoktu sanırım. öyle birşey.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

hayırlı olsun bu arada. makine güzel. teknolojinin nimetlerini iyi şekilde sunan bir makina. umarım sana fotoğraf çekmeyi sevdirir. lensleri pahalı olduğu konusunda da evet g serisi kullanmak durumundasın ve g serileri d serisine göre pahalı ancak g serileri daha yeni ve daha kaliteli oluyor genelde ve biz de g serisi tercih ediyoruz yani sıkıntı yok. makine ile beraber gelen lensi yazmamışsın nedir?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

2 saat önce, neehot yazdı:

hayırlı olsun bu arada. makine güzel. teknolojinin nimetlerini iyi şekilde sunan bir makina. umarım sana fotoğraf çekmeyi sevdirir. lensleri pahalı olduğu konusunda da evet g serisi kullanmak durumundasın ve g serileri d serisine göre pahalı ancak g serileri daha yeni ve daha kaliteli oluyor genelde ve biz de g serisi tercih ediyoruz yani sıkıntı yok. makine ile beraber gelen lensi yazmamışsın nedir?

Çok pardon onu atlamışım. 18-55mm lens var yanında, dün geçti elime şimdilik makineyi anlamaya çalışıyorum. Çalıştığım için sanırım hafta sonuna kadar doğru düzgün kullanma fırsatım da olmayacak gibi. Makinenin ayar kısımları, fotoğraf çekerken dikkat etmem gereken kısımlar konusunda videolardan bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum. Ama videodan öğrenmek çok zor olacak gibi.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Soru 1 .monitörün profesyonel değilse makina güzel sonuç verir ama sen göremezsin. 2.Monitoruniz kaliteli değilse alın ama dandik monitörden bakipta fotoğraflara camur atmayın o fotoğraf monitör olsa da olmasa da kartta saklı ve bir gün kaliteli bir monitörde bakilmayi bekliyor.3.Ne alaka ne cahilce bir anlayış nereden çıkardın iftara atmayın .4.Tam dalga geçme amaçlı yazılmış bir saçmalık yazısı ne diyeyim .

- Nikobet tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Arkadaşlar bakın başka konularda mesajlarda bu mesajımın aynısı görmüş olabilirsiniz. Lütfen bu forumlarda karışıklı atışmayı karsılıklı kaba olmayı bırakalım lütfen verdiğiniz vereceğiniz bilgilere emin olun yazın ve saygı çercevesini önceye alın.

Lütfen bu konuyu ve daha sonrası için bu uyarımı dikkate alınız ! konuyu uzatmayın var olan Aile ortamıızı zedelememeye çalışın. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Kaliteli monitör demek janjanli ,renkli, cafcaflı demek anlamına gelmesin doğru ton ve doğru renk versin demek istiyorum .DSLR makinanın hafızasindaki görüntüyu size en doğru şekilde iletmesi lazım .Ben kit lens 18_55 cok kullandım gerek video gerekse fotoğraf için ortalama bir lens gün gelir mükemmel iş çıkartır gün gelir  ışığı sevmez oyunbozanlik yapar ama yanına 55-200 mm alırsanız güzel bir setap kurmuş olursunuz .Monitorunuz Gamma 2.2 ,6500 k renk sıcaklığı ve delta 3 den aşağı alması yeterli inanın kit lens ile  çekmesini bikirseniz mükemmel renk ve tonlar göreceksiniz.Ayar olarak monitörü kotuyse beyaz ayarını manuel yapin ,raw cekseniz bile monitor beyaz ayarı kotu olursa sizinde fotoğraf yanlış tonlanacak hata riski yüksek, en iyisi manuel beyaz ayarı bu durumda .

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.