Uguremre 0 Oluşturuldu: Haziran 6, 2018 Paylaş Oluşturuldu: Haziran 6, 2018 Öncelikle merhaba sevili NikonTürk ailesi. yaklaşık olarak 1 yıldır Nikon D5600 kullanıyorum ve ilk makinam. fotoğraf çekmeyi daha yeni yeni öğreniyorum diyebilirim. Neyse fazla Uzatmayayım. Fotoğraf makinema genel bir temizlik yaptıktan sonra 20 adet fotoğrafı sorunsuz çektikten sonra bu sabah manzara fotoğrafı çektikten sonra vizöre dikkat ettiğimde; kırığa benzer çizik ve lekeler olduğunu fark ettim ve resmen sabah sabah dünyam başıma yıkıldı. sorun nedir ve nasıl bir çözüm bulabilirim? görüş ve önerilerinizi bekliyorum. şimdiden çok teşekkür ederim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ÖNER BÜYÜKYILDIZ 37 Haziran 6, 2018 gönderildi Paylaş Haziran 6, 2018 gönderildi @Uguremre bey öncelikle geçmiş olsun. Genel bir temizlik derken neyi kastediyorsunuz acaba, makinanın sensör, ayna yada focus screen kısmını sildiniz mi? Eğer böyle bir şey yaptıysanız ya çizilmesine yada leke oluşmasına sebep olmuş olabilirsiniz. Gördüğünüz kırık yada çizik çektiğiniz fotoğraflara yansıyorsa sorun sensördedir, fotoğraflara yansımıyorsa ayna yada focus screen'dedir. Focus screen çiziği sıklıkla görülen ve 200-250 tl'ye değiştirilerek düzeltilebilen bir sorun bildiğim kadarıyla. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Uguremre 0 Haziran 6, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Haziran 6, 2018 gönderildi Teşekkürler önder bey. Temizlik lensi ve ve badyi sildim. Ve aynaya hava sıktım. Resimlerde bir sorun yok ama aynada çıplak gözle görünüyor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ÖNER BÜYÜKYILDIZ 37 Haziran 6, 2018 gönderildi Paylaş Haziran 6, 2018 gönderildi Focus screen aynanın üst tarafında bulunan beyaz yarı saydam kısımdır. Bazen buradaki çizik yada lekeler aynaya yansıdığı için sorun burda mı aynada mı anlamak zor olabilir. Öncelikle sorunun hangisinde olduğunu ve leke mi yoksa çizik mi olduğunu anlamaya çalışın. Umarım yetkili bir serviste basit bir temizlikle düzelir. Bu arada çok zaruri değilse piyasada satılan basit pompa yada temizlik malzemeleri ile makinaya müdahale etmeyi çok önermiyorum. Keşke sizde hiç ellemeseydiniz iç kısımları. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın