İçeriğe git

Nikon d7200 lens seçimi

KKart

Recommended Posts

Merhaba Nikon severler
Nikon D7200 fotoğraf makinesi ile 2 veya 3 lens satın almak istiyorum.

Lens seçiminde bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

Tamron SP AF 17-50mm f/2.8 XR Di II VC LD Aspherical (IF)
Sigma 17-50mm f/2.8 EX DC OS HSM

Nikon AF-S DX Nikkor 35mm f/1.8G
Nikon AF-S       Nikkor 50mm f/1.8G
Nikon AF-S       Nikkor 85mm f/1.8G

Nikon AF-S DX Nikkor 55-200mm f/4-5.6G ED VR II
Nikon AF-S DX Nikkor 55-300mm f/4.5-5.6G ED VR
Nikon AF-P DX Nikkor 70-300mm f/4.5-6.3G ED VR

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

@KKart bey, öncelikle hoşgeldiniz.

Yukarıda yazdığınız lenslerin hiçbirine sahip değilim ve hiçbirini de kullanmadım (50mmf1.8 hariç).  O yüzden yazacaklarım tamamen okuduklarımdan ve internetten edindiğim bilgilerden ibaret. Lensleri birebir kullanan arkadaşların tavsiyeleri daha belirleyici olacaktır.

17-50mm aralığında tamron lensin hem gövde yapısı, hem de keskinlik olarak sigma'dan daha iyi olduğunu okudum. Tavsiyem tamron'dan yana.

35-50-85 mm lenslerde genel bir prime lensim olsun diyorsanız kesinlikle ve kesinlikle 35mm. 50mm'nin açısı croplu gövdelerde çok dar kalıyor. Ne portre lensi olduğu belli ne manzara lensi olduğu. Manzara ile işim yok, daha çok portre çekeceğim diyorsanız da 85mm tercih edilebilir. Burada tercihim 35mm.

55-200, 55-300, 70-300 gurubundan hiçbirini tavsiye etmem, hepsi vasat lensler. Makinayı ve diğer lensleri alıp biraz kendinizi geliştirdikten sonra 70-200 f2.8 bakabilirsiniz. Oldukça pahalı bir lens. Alıp almamayı ilerleyen zamanlarda değerlendirmenizi ve yazdığınız üç telefoto lensten uzak durmanızı tavsiye ederim.

Kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

8 dakika önce, ÖNER BÜYÜKYILDIZ yazdı:

@KKart bey, öncelikle hoşgeldiniz.

Yukarıda yazdığınız lenslerin hiçbirine sahip değilim ve hiçbirini de kullanmadım (50mmf1.8 hariç).  O yüzden yazacaklarım tamamen okuduklarımdan ve internetten edindiğim bilgilerden ibaret. Lensleri birebir kullanan arkadaşların tavsiyeleri daha belirleyici olacaktır.

17-50mm aralığında tamron lensin hem gövde yapısı, hem de keskinlik olarak sigma'dan daha iyi olduğunu okudum. Tavsiyem tamron'dan yana.

35-50-85 mm lenslerde genel bir prime lensim olsun diyorsanız kesinlikle ve kesinlikle 35mm. 50mm'nin açısı croplu gövdelerde çok dar kalıyor. Ne portre lensi olduğu belli ne manzara lensi olduğu. Manzara ile işim yok, daha çok portre çekeceğim diyorsanız da 85mm tercih edilebilir. Burada tercihim 35mm.

55-200, 55-300, 70-300 gurubundan hiçbirini tavsiye etmem, hepsi vasat lensler. Makinayı ve diğer lensleri alıp biraz kendinizi geliştirdikten sonra 70-200 f2.8 bakabilirsiniz. Oldukça pahalı bir lens. Alıp almamayı ilerleyen zamanlarda değerlendirmenizi ve yazdığınız üç telefoto lensten uzak durmanızı tavsiye ederim.

Kolay gelsin.

Yeni çıkan Nikon 70-300 için oldukça başarılı diyorlar. 2.nesil mi oluyor bilmiyorum ama... bir de gene yeni çıkan tamron 70-210 f4 için de başarılı diyorlar. Yeni dediğime bakmayın son çıkan demek istiyorum. Bende Nikon 70-200 f4 var ve çok memnunum. Tavsiye ederim. Bütçe konusu nedir? 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu işe orta dereceli lenslerle girip, önce fotoğrafçılığı iyice öğrenmek istiyorum. Daha sonra bakarız o pahallı lenslere (Bence 70-200 çok fazla). Sadece orta dereceli bir Tak-gez, bir prime ve bir zoom lens almak istiyorum.

- KKart tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bende bir d7200 kullanicisi olarak birkac firkimi soykemek isterim. 17-50 lensin yaninda 3 ad. prime lens almayi planlamissiniz. 35 ve 50 mm zaten almak istediğiniz 17-50 nin icerisinde var. Prime lens hicbirsekikde değişken zoomlu lenslerle kiyaslanamaz ama birden bu kadar lens almak da biraz hızlı düşünce olur gibi geliyor. Acik diyafram karankik cekimlerde bulunmaz velinimet. Ancak surekli flu fotoları bir yerden sonra daha keskin fotolara degismeye çalışıyorsunuz. Size tavsiyem makinenize bir tane 17-50 alip belli bur sure kullandıktan sonra ikinci ve üçüncü lens secimi yapmanız olacak. Bu arada bende sigma 17-50 2.8 dg hsm os serisi kulkanicisiyim. Lebsimden de oldukca menunum

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Onurd bey gerçekten yapmış olduğunuz yorum ile biraz bilgi sahibi oldum. Yorumunuzu dikkate alacağım. Ayrıca o lenslerin hepsini satın almayacağım. Sadece en çok kullanılan orta seviye lenslerin listesini hazırladım.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.