İçeriğe git

Bu zamanda d90 alınırmı

Ahmetpolo34

Recommended Posts

Siz değerli abilerime kardeşlerime sorum şudur. 

Hâlâ şu anda nikon d90 alınırmı? 

Özellikleri bir amatör bakımından nasıldır acep? 

Veya da onun yerine başka marka veya nikon'dan hangi makineyi seçmeliyim? Bütçe kısıtlı zamanla arttırılabilir fakat kısa bir süre sonra almak istiyorum. 

Birde tabii çok daha ilerisi için Canon eos 6d mark II mi, yoksa Sony A7R II mi? 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

İlerisi için ff makineye geçecekseniz, yani böyle bir düşünce kafanızda var ise demekki fotoğraf ile oldukça haşır neşir olmayı düşünüyorsunuz. Tecrübelerime dayanarak söyleyebilirim ki bir sürü de lens alacaksınız. Peyderpey alacaksınız ama sonuçta daha body değiştirmeden bir sürü lens (en az 3) elinizde olur. Bunları ff uyumlu ve 2.el almak daha uygun olur çünkü ff uyumlu olmayan lensleri satmak durumunda kalırsınız ve eğer sıfır lens aldıysanız çok zarar edersiniz. Şimdi elinizde bukadar lens varken set değiştirmek pek kolay olmaz. Bu sebeple canon ile başlayıp 6d ii ile yolunuza devam etmeniz mantıklı olur ama aynasız istiyorsanız ozaman başka. 

Bu devirde d90 alınır mı derseniz d90 kaç para ve ne lens ile? Alternatifler nedir?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 2 hafta sonra...

Bir çok kez araştırdım, Sony A200'den tutun, Canon 5D Mark III'e kadar. Kimi zaman aradığım özelliklerin bazılarını bir makinede bulup fiyatı konusunda endişe ederken, kimi zaman son anda makinenin sadece bir eksisi yüzünden vazgeçtiğim oldu. Araştırmalarım sonucunda ise bir tek makinenin maddi durumuma göre beni cezbettiğinin kanaatine vardım. En sonunda Canon 70D'yi kendime arkadaş olarak seçtim. Bu değerli arkadaşımın beni yolda bırakmayacağını ümit ediyorum ki; lens konusunda biraz takıntım var. FF lensler aşırı pahalı, bende ne için alacağıma tam karar veremedim açıkcası. 28-135 lensi ile aldığım makinenin bana fazla bir katkı sağlayacağını zannetmiyorum. Şu anda Samanyolu, star trail vs. Fotoğraflar için lens bakıyorum ve fiyatlar "roket". Bulursam bir 16-35 geniş açı hiç kaçırmam. Uzatmadan neticeye geleyim, lensler hakkında bilgi almak isterim. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

"Uzatmadan neticeye geleyim, lensler hakkında bilgi almak isterim. "

Her ne kadar bu sitedeki arkadaşlar çok yardımsever ve bilgili olsalar da siz yine de bu konuda Canon'un sitesine danışırsanız daha kısa yoldan bilgi edinmiş olursunuz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ben sadece D90 alınır mı sorusuna cevap vereceğim. Evet D90 alınır, çünkü bu makinenin d3bin ve d5bin serilerinden daha gelişmiş kullanım yapısı var, paranız yoksa D90 alinirsiniz ancak d90 o kadar pofpoflanmis bir makine ki hala bir ton para istiyorlar ona vereceğim paranin üzerine biraz daha koyar d700 alırım daha iyi.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 11 ay sonra...
On 04.07.2018 at 15:59, Ahmetpolo34 yazdı:

Siz değerli abilerime kardeşlerime sorum şudur. 

Hâlâ şu anda nikon d90 alınırmı? 

Özellikleri bir amatör bakımından nasıldır acep? 

Veya da onun yerine başka marka veya nikon'dan hangi makineyi seçmeliyim? Bütçe kısıtlı zamanla arttırılabilir fakat kısa bir süre sonra almak istiyorum. 

Birde tabii çok daha ilerisi için Canon eos 6d mark II mi, yoksa Sony A7R II mi? 

kullanıcısı olarak hala alınır diyorum. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.