Mert Bayer 0 Oluşturuldu: Temmuz 5, 2018 Paylaş Oluşturuldu: Temmuz 5, 2018 Merhabalar, Fotoğrafçılığa yeni başlayan biri olarak yeni aldığım d5300 makina ve yanında kit olarak gelen 18-55 VR lens ile orta kalitede makro çekim mümkün müdür? Bu işte yeni olduğum için araştırdığım kadarıyla makro çekim için makro tüp almam gerekecek. Sabit odak uzaklığı olan bir prime lens daha efektif oluyormuş (yanlışsam düzeltin lütfen). Burada özellikle 18-55 'i kullanma niyetim elimde hazır bulunması ve yeni bir lens almadan önce o lense gerçekten ihtiyacım olup olmadığımı henüz bilmiyor olmam (tercihlerin tecrübe ile değişkenlik gösterecek olması kaynaklı) Bu bağlamda sizlerden yorum rica ettiğim konular şunlardır; 1- d5300 -18-55 lensle orta seviye makro çekim yapabilir miyim? 2- body'de focus motor olmadığı için 18-55 lensin içindeki motorun takılan tüpler sonrasında işlevi olur mu? Yoksa makro manuel focusla yapılan bir çekim türü müdür? 3- İlk iki sorunun cevabı evetse önerebileceğiniz makro tüpü marka modeli var mıdır? (5300'e uygun tabi) İlginize ve alakanıza şimdiden teşekkür ederim. Mert Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
myasar 53 Temmuz 5, 2018 gönderildi Paylaş Temmuz 5, 2018 gönderildi 1- Biraz sabır ve çalışmayla orta seviyenin epeyce üstünde çekimler yapabilirsiniz. 2- Makrolarda netleme (genellikle) elle yapılır. 3- Marka veremem ama; Nikon uyumlu, objektifle elektronik bağlantı kurabilen ( ne yazık ki daha pahalı) tüpleri öneririm. Böylece, oldukça zor olan, diyafram ayarlama derdiniz olmaz. Aliexpres'ten getirteceğiniz Çin malı tüpler işinizi görür. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökalp ARABACI 2 Ağustos 3, 2018 gönderildi Paylaş Ağustos 3, 2018 gönderildi (düzenlendi) Mert hocam Merhaba. Benim de yakından ilgilendiğim ve merak ettiğim bir konu makro fotoğraf. Ben de ilk zamanlarda çok merak ediyordum bu fotoğrafları nasıl çıkarıyorlar ortaya diye. Ben de bir makro tüp alarak işe giriştim. Ama giriş bölümünde kaldım. Gerçekten o fotoğrafların muazzam bir emek ve tecrübe ile ortaya çıktığını anladım. 18-55 mm ve 50 mm ile birlikte makro tüpünü kullandım. Tabi benim yaptıklarım çok amatörce şeylerdi. 18-55mm ile daha çok yakınlaşma ama daha standartın altı fotoğraflar edindim. 50mm prime lens ile daha keskin, daha güzel fotoğraflar edindim. (Ama burada alan derinliği büyük problem.) Ama anladım ki büyük sabır ve emek istiyor. İlk hevesle aldığım tüp şu an bir köşede duruyor. Velhasıl çok uzattım ama çok geniş ve uzun konu kısadan anlatılmıyor. Kısaca anlatmak bu kadar oluyor anca. :)) 1. Sorunuza cevap olursa; tabi ki çekebilirsiniz hatta mükemmel fotoğraflar çıkarabilirsiniz. 2. Sorunuza cevap olursa; oto fokustan bahsedildiğinde ‘body’ üzerindeki oto fokus işlevi kastedilmiş olur. 18-55mm lens üzerindeki AF bahse konu olmaz. Tüplerin de iki çesidi bulunur; birisi otomatik bağlantı tüpler, diğeri manuel tüpler. Evet dediğiniz gibi makro fotoğraf manuel netleme yapılabilir ama bu sadece stüdyo yada ev ortamında olabileceğini düşünüyorum. Doğada, sahada da kullanılabilir makro tüp ama çok zor ve tecrübe istiyor. :)) O yüzden sahada gerçek makro lens kullanılır ve hepsi AF’dir. 3. Sorunuza cevap olursa; @myasar Bey’in söylediği ilk 2 maddeye katılıyorum. Fakat 3. maddesine şöyle katılmıyorum: AliExpress gibi yerlerden alacağınız Çin malı ucuz tüpler ile boşuna uğraşmış olursunuz. Çünkü yapıldığı materyal ve mamül kalitesi çok önemlidir. Bu konunun nirvanası “Kenko”dur. Evet pahalı olabilir ama gerçekten uğraştığınıza değecek ve keyif alacaksınız. Bunları tabiki tecrübe ile edinebilirsiniz. Ben ne kadar konuşsam da size ortak olmayabilir benim söylediklerim ve düşüncelerim. Siz zamanla tecrübe edebilirsiniz hepsini. Kesinlikle AF makro tüp tavsiye ederim. @myasar Bey’in de dediği gibi manuel ayarlarla uğraşmak zorunda kalmazsınız. Lütfen yanlışım varsa düzeltiniz. Kesinlikle kendi düşüncelerim ve yorumumdur. Herkese saygılar, selamlar. ?? Ağustos 3, 2018 - Gökalp ARABACI tarafından düzenlendi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
myasar 53 Ağustos 4, 2018 gönderildi Paylaş Ağustos 4, 2018 gönderildi (düzenlendi) Selamlar, "3- Marka veremem ama; Nikon uyumlu, objektifle elektronik bağlantı kurabilen ( ne yazık ki daha pahalı) tüpleri öneririm. Böylece, oldukça zor olan, diyafram ayarlama derdiniz olmaz. Aliexpres'ten getirteceğiniz Çin malı tüpler işinizi görür." derken ben de Meike'yi kastetmiş ama marka ismi vermek istememiştim. Ama "daha pahalı" ifadesini ip ucu vermek için kullanmıştım. Bu ürün bende de var. Mükemmel değilse bile iş görüyor. Aşağıdaki linkten de görebileceğiniz gibi uzakdoğu ürünü. https://tr.aliexpress.com/store/product/Meike-Auto-Focus-Macro-Extension-Tube-Ring-for-Nikon-D7100-D7000-D5200-D5100-D5000-D3100-D3000/1523239_32250166614.html?spm=a2g10.search0104.3.1.74ca5750Hj2Y4E&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_4_10152_10065_10151_10344_10068_10342_10343_10059_10340_10548_10341_10696_100031_10084_10083_10103_10618_10624_10307_10623_10622_10621_10620,searchweb201603_13,ppcSwitch_4&algo_expid=f26ce7c3-d11b-48e4-8164-8dffa5ae94aa-0&algo_pvid=f26ce7c3-d11b-48e4-8164-8dffa5ae94aa&transAbTest=ae803_2&priceBeautifyAB=0 Ağustos 4, 2018 - myasar tarafından düzenlendi Ekleme: Ankara'da olup da denemek isteyen olursa ürünü verebilirim (1 ay kadar sonra Ankara'ya döndüğümde). Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökalp ARABACI 2 Ağustos 4, 2018 gönderildi Paylaş Ağustos 4, 2018 gönderildi Ben de zaten sizin dediğinizi destekler ve açıklayıcı bir şekilde yazdım hocam. Saygılar, selamlar. ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mert Bayer 0 Ağustos 4, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Ağustos 4, 2018 gönderildi @Gökalp ARABACI @myasar Değerli görüşlerinizi paylaştığnız için çok teşekkür ederim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökalp ARABACI 2 Ağustos 4, 2018 gönderildi Paylaş Ağustos 4, 2018 gönderildi @Mert Bayer Rica ederim hocam, ne demek. Paylaşmak mutluluktur şahsım adına. Tüp konusunda devam etmek isterseniz elimde Kenko oto tüp mevcut, çok kullanmıyorum yatıyor kenarda, bilginiz olsun. Işığınız bol olsun hocam, selamlar, saygılar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın