İçeriğe git

Nikon d3200'de hdr cekim

Kemal Aslan

Recommended Posts

Merhaba,

Fotografciliga yeni basladim ve farkettim ki bu makinada otomatik exposure cekim yok. Sizden ricam bana +/-3 ev brackets cekimlerin nasil yapilacagini tane tane anlatabilir misiniz? Bunlari yazmadan once Google'a baktim ama ne yalan soyleyeyim tam aradigim cevaplari bulamadim.

Yardimci olacaklara simdiden tesekkur ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

sanırım body'de öyle bir özellik yok o sebeple tek kare raw formatta çekeceğiniz fotoğraftan -1 ve +1 pozlama ile düzenleyip oradan hdr birleştirme yapmanız. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 3 ay sonra...

Evet bu makinada bu özellik yok. Diyelim ki unlu bir yapının resmini her olarak çekmek istiyorum. Buna uygun lensimde var diyelim (sizce bu lense ne olmalı?). Bu yapının resmini çekerken hangi ayarlarda çekmek gerekiyor. Bazı tabirler kullanilmakta, 1 full stop, 2 full stop gibi. Bunları öğrenmekte istiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• Forum Editörü
1 saat önce, Kemal Aslan yazdı:

Evet bu makinada bu özellik yok. Diyelim ki unlu bir yapının resmini her olarak çekmek istiyorum. Buna uygun lensimde var diyelim (sizce bu lense ne olmalı?). Bu yapının resmini çekerken hangi ayarlarda çekmek gerekiyor. Bazı tabirler kullanilmakta, 1 full stop, 2 full stop gibi. Bunları öğrenmekte istiyorum.

@Kemal Aslan bey,

Bu yazım size yardımcı olacaktır.

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

6 saat önce, Nikobet yazdı:

Ben sanki hdr özelliği var biliyorum ama emin değilim bir menuyu kurcalayin ama hdr pozlama için kullanın doğallık bozan hdr hiç güzel olmuyor.

Maalesef yok. Iyice baktım, isin moral bozucu yani D50'de bile vardi ama bu modele koymamışlar nedense.

Bu arada birseyi itiraf etmem gerekiyor sanırım zira basligi yanlış acmisim. Aslında amacim 3-5 bracket cekimi öğrenmekti. Tam olarak her degil yani. Diyelim ki hosuma giden bir mekanın 3-5 durak arasındaki cekimleri yapabilmek icin F degerini nasıl ayarlamalıyım? Ondan sonrası tekerleği kaç defa sola ve saga çevirmem gerekli. Asil bunların cevabini arıyorum. Biraz kafa karisikligi yaratmış olabilirim, kusura bakmayın artık :)

- Kemal Aslan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

F değeri ile pozlamayı değiştirirseniz alan derinliği ile oynarsınız. Tripod kullanarak +/- bracket ayarı ya da enstantane değiştirmeyi tercih edebilirsiniz

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Cevap veren herkese çok teşekkürler. Bu başlık altında sorumu su sekilde değiştireyim öyleyse. Bracket ayarlamaya nasıl d3200'de nasıl yapıyoruz? Ayarlardan M mi yoksa S yi mi seciyoruz? 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• Forum Editörü
27 dakika önce, Kemal Aslan yazdı:

Cevap veren herkese çok teşekkürler. Bu başlık altında sorumu su sekilde değiştireyim öyleyse. Bracket ayarlamaya nasıl d3200'de nasıl yapıyoruz? Ayarlardan M mi yoksa S yi mi seciyoruz? 

@Kemal Aslan bey,

Nikon D3200 kamerada Basamaklama (Bracket) özelliği bulunmuyor.

Bildiğim kadarıyla D3XXX serisinde bu özellik D3300 ile gelmeye başladı.

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• Forum Editörü
Haklisiniz Sebahattin bey bulunmuyor. Ben manuel ayarlamaya kasdetmiştim.
Bu postunuzda ilk verdiğim cevapta bahsettiğim yazımda, adım adım yazıyor neler yapılacağı.

Saygılar
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.