Kemal Aslan 0 Oluşturuldu: Temmuz 22, 2018 Paylaş Oluşturuldu: Temmuz 22, 2018 Merhaba, Fotografciliga yeni basladim ve farkettim ki bu makinada otomatik exposure cekim yok. Sizden ricam bana +/-3 ev brackets cekimlerin nasil yapilacagini tane tane anlatabilir misiniz? Bunlari yazmadan once Google'a baktim ama ne yalan soyleyeyim tam aradigim cevaplari bulamadim. Yardimci olacaklara simdiden tesekkur ederim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
neehot 102 Temmuz 23, 2018 gönderildi Paylaş Temmuz 23, 2018 gönderildi sanırım body'de öyle bir özellik yok o sebeple tek kare raw formatta çekeceğiniz fotoğraftan -1 ve +1 pozlama ile düzenleyip oradan hdr birleştirme yapmanız. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kemal Aslan 0 Kasım 11, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Kasım 11, 2018 gönderildi Evet bu makinada bu özellik yok. Diyelim ki unlu bir yapının resmini her olarak çekmek istiyorum. Buna uygun lensimde var diyelim (sizce bu lense ne olmalı?). Bu yapının resmini çekerken hangi ayarlarda çekmek gerekiyor. Bazı tabirler kullanilmakta, 1 full stop, 2 full stop gibi. Bunları öğrenmekte istiyorum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Kasım 11, 2018 gönderildi Forum Editörü Paylaş Kasım 11, 2018 gönderildi 1 saat önce, Kemal Aslan yazdı: Evet bu makinada bu özellik yok. Diyelim ki unlu bir yapının resmini her olarak çekmek istiyorum. Buna uygun lensimde var diyelim (sizce bu lense ne olmalı?). Bu yapının resmini çekerken hangi ayarlarda çekmek gerekiyor. Bazı tabirler kullanilmakta, 1 full stop, 2 full stop gibi. Bunları öğrenmekte istiyorum. @Kemal Aslan bey, Bu yazım size yardımcı olacaktır. Saygılar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kemal Aslan 0 Kasım 11, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Kasım 11, 2018 gönderildi Tesekkur ederim Sebahattin bey. Emeginize sağlık! Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikobet 11 Kasım 11, 2018 gönderildi Paylaş Kasım 11, 2018 gönderildi Ben sanki hdr özelliği var biliyorum ama emin değilim bir menuyu kurcalayin ama hdr pozlama için kullanın doğallık bozan hdr hiç güzel olmuyor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kemal Aslan 0 Kasım 11, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Kasım 11, 2018 gönderildi (düzenlendi) 6 saat önce, Nikobet yazdı: Ben sanki hdr özelliği var biliyorum ama emin değilim bir menuyu kurcalayin ama hdr pozlama için kullanın doğallık bozan hdr hiç güzel olmuyor. Maalesef yok. Iyice baktım, isin moral bozucu yani D50'de bile vardi ama bu modele koymamışlar nedense. Bu arada birseyi itiraf etmem gerekiyor sanırım zira basligi yanlış acmisim. Aslında amacim 3-5 bracket cekimi öğrenmekti. Tam olarak her degil yani. Diyelim ki hosuma giden bir mekanın 3-5 durak arasındaki cekimleri yapabilmek icin F degerini nasıl ayarlamalıyım? Ondan sonrası tekerleği kaç defa sola ve saga çevirmem gerekli. Asil bunların cevabini arıyorum. Biraz kafa karisikligi yaratmış olabilirim, kusura bakmayın artık Kasım 11, 2018 - Kemal Aslan tarafından düzenlendi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikobet 11 Kasım 11, 2018 gönderildi Paylaş Kasım 11, 2018 gönderildi Pozomete çubuğuna + - olacak şekilde pozlayin her bir çubuk bir diyafram demek ona göre +3 ve -3 arası pozlama yeterli. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mehmet A. 18 Kasım 12, 2018 gönderildi Paylaş Kasım 12, 2018 gönderildi F değeri ile pozlamayı değiştirirseniz alan derinliği ile oynarsınız. Tripod kullanarak +/- bracket ayarı ya da enstantane değiştirmeyi tercih edebilirsiniz Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kemal Aslan 0 Kasım 12, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Kasım 12, 2018 gönderildi Cevap veren herkese çok teşekkürler. Bu başlık altında sorumu su sekilde değiştireyim öyleyse. Bracket ayarlamaya nasıl d3200'de nasıl yapıyoruz? Ayarlardan M mi yoksa S yi mi seciyoruz? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Kasım 12, 2018 gönderildi Forum Editörü Paylaş Kasım 12, 2018 gönderildi 27 dakika önce, Kemal Aslan yazdı: Cevap veren herkese çok teşekkürler. Bu başlık altında sorumu su sekilde değiştireyim öyleyse. Bracket ayarlamaya nasıl d3200'de nasıl yapıyoruz? Ayarlardan M mi yoksa S yi mi seciyoruz? @Kemal Aslan bey, Nikon D3200 kamerada Basamaklama (Bracket) özelliği bulunmuyor. Bildiğim kadarıyla D3XXX serisinde bu özellik D3300 ile gelmeye başladı. Saygılar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kemal Aslan 0 Kasım 12, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Kasım 12, 2018 gönderildi Haklisiniz Sebahattin bey bulunmuyor. Ben manuel ayarlamaya kasdetmiştim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Kasım 12, 2018 gönderildi Forum Editörü Paylaş Kasım 12, 2018 gönderildi Haklisiniz Sebahattin bey bulunmuyor. Ben manuel ayarlamaya kasdetmiştim.Bu postunuzda ilk verdiğim cevapta bahsettiğim yazımda, adım adım yazıyor neler yapılacağı.Saygılar Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın