İçeriğe git

Hdr ve basamaklama


Recommended Posts

Merhabalar, fotoğrafçılıkla yeni tanışıyorum ve her gün farklı birçok özellik ve tarz daha öğreniyorum.

Hdr çekim ve basamaklama modlarını anlamaya çalışırken kafam daha da karıştı. Basamaklama çekim yaparken makine 3 farklı pozlama değerinde resim çekiyor ve bunları hdr bir resime çevirmek için program kullanıyoruz anladığım kadarıyla fakat cihazda birde hdr çekim modu var bu modu kullandığımız zaman 3 resmi otomatik olarak kendisi mi birleştirmiş oluyor?  Yani photoshop a gerek kalmadan makine kendisimi o işlemi görüyor, eğer öyleyse basamakla modunu kullanıp bilgisayarda uğraşmak zaman kaybımı yoksa farklı bir işlevi var mı?  Umarım derdimi anlatabilmişimdir. Teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Merhabalar, HDR çekimi body'e bırakırsanız kendi algoritması ile birleştirir. JPEG çekilen kareler birleştirilir. Neden manuel braketleme yapılıyor o zaman? Öncelikle RAW format için. Yani manuel olarak birleştirdiğiniz HDR kare de RAW olarak çıkar. İşleyebilirsiniz istediğiniz gibi. Jpeg olarak makinanın size vereceği kareyi o haliyle kabul edersiniz üzerinde ışık vs gibi ayarlamalar için uygun bir format sayılmaz. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.