İçeriğe git

D700 ile ürün fotoğraf çekimi

malee53

Recommended Posts

Merhabalar,

Daha önce konu açmıştım. Şu anlık sistemim iyi ama fotoğraf çekiminde istediğim kaliteleri pek yakalayamadım.

Makinem: D700

Lens: -Şu anda dışardayım. Bakamadım.-

Paraflaş ekipmanım: https://www.klasfoto.com.tr/urun/visico-vl-400-plus-elfin-3lu-paraflas-kiti  -Sadece ikisini kullanıyorum. 3.'yü kullanmıyorum.-

Örnek çektiğim iki ürün

https://scontent-frt3-2.cdninstagram.com/vp/751a6730d022841d0c730089ea18549a/5C0F83CE/t51.2885-15/e35/37867464_2163765317237327_1069504215992238080_n.jpg

https://scontent-frt3-2.cdninstagram.com/vp/c4dddce4d08fd5373a5fe613f402abd8/5BF885DF/t51.2885-15/e35/38080885_882061855335173_8012353952743948288_n.jpg

Normalde ikisi de aynı renk. Daha açık olan orijinal rengi. Ama biri çok koyu çıkmış. 

İki sorum olacak.

Birincisi netlik sorunum. Ürün çok net olmuyor. Yakın çekim ve yarı profesyonel makine ama çok net gözükmüyor gibi geliyor bana. Linkteki fotoğraflar Instagram'dan alınmıştır. Orada kalite bozuyor. Onu dikkate almayın.

İkincisi arka fon renk sıkıntısı. Beyaz arka fon kullanınca gölgeli çıkabiliyor veya kirli beyaz oluyor. Siyahta aynı şekilde. Net siyah veya beyaz olmuyor. Muhtemelen photoshopta dekupe etmem gerekecek ama ürünü alıp beyaz fona yerleştirince de sırıtabiliyor. Çözüm önerileriniz nedir? 

Teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Deneyimli olduğum bir alan değil ama kimse yanıtlamadığı için düşündüklerimi söyleyeyim:

Fotoğraflar belli ki sizin dediğiniz gibi internet ortamında biraz değişmiş. Bu nedenle yanlızca söylediklerinize dayanarak konuşacağım.

Net olmamasının genel geçer  nedenleri yanlış mesafe ayarı, titreme , çok çok kötü bir objektif (4000 TL lik bir paraflaş setinin yanında böyle bir objektif kullandığınızı sanmıyorum) ve hatalı derinlik hesabı olabilir.

Burada eleyebileceğimiz tek şey titremedir. Çünkü flaş kullanmışsınız.

Diğerleri için bir şey söylemeyiz elimizde hiç bir bilgi yok. 

Çok genel olarak konuşursak ucuz bir 50 mm. objektifi 8 diyaframla kullanmak ve ışığı da buna göre ayarlamak oldukça doyurucu sonuçlar verebilir.

Arka planın daha koyu çıkmasına gelince: Burada basit bir fizik yasasını yerinde uygulamak yardımcı olacaktır. Şöyle ki; ışık uzaklığın karesiyle ters orantılı olarak azalır. Bu durumda ışık kaynağımızı ne kadar uzak tutabilirsek ve ek olarak konu ile fonu birbirine ne kadar yakın tutabilirsek ton farkı (koyuluk) o kadar azalacaktır.

Son olarak da PS ile ilgili olarak konuşmak gerekirse:

"ürünü alıp beyaz fona yerleştirince de sırıtabiliyor" cümlenizi şu şekilde yorumladım; "Konuyu seçip başka bir katmanda beyaz zemin üzerine kopyalıyorum"

Eğer bu yorumum doğruysa bunun yerine daha doğal yollar deneyin. Örneğin Camera Raw'da açacağınız fotoğrafta beyaz tonla oynayın. (Eğer Camera Raw standart ayarlarındaysa sağ bölümde alttan 5. sürgü,white ya da beyaz diye geçer.) Yetmezse bunun 2 üstündeki açık tonları da oynayabilirsiniz. Son olarak netlik sürgüsünü (alttan üçüncü) biraz sağa çekmek olumlu sonuç verebilir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

14 saat önce, myasar yazdı:

Deneyimli olduğum bir alan değil ama kimse yanıtlamadığı için düşündüklerimi söyleyeyim:

Fotoğraflar belli ki sizin dediğiniz gibi internet ortamında biraz değişmiş. Bu nedenle yanlızca söylediklerinize dayanarak konuşacağım.

Net olmamasının genel geçer  nedenleri yanlış mesafe ayarı, titreme , çok çok kötü bir objektif (4000 TL lik bir paraflaş setinin yanında böyle bir objektif kullandığınızı sanmıyorum) ve hatalı derinlik hesabı olabilir.

Burada eleyebileceğimiz tek şey titremedir. Çünkü flaş kullanmışsınız.

Diğerleri için bir şey söylemeyiz elimizde hiç bir bilgi yok. 

Çok genel olarak konuşursak ucuz bir 50 mm. objektifi 8 diyaframla kullanmak ve ışığı da buna göre ayarlamak oldukça doyurucu sonuçlar verebilir.

Arka planın daha koyu çıkmasına gelince: Burada basit bir fizik yasasını yerinde uygulamak yardımcı olacaktır. Şöyle ki; ışık uzaklığın karesiyle ters orantılı olarak azalır. Bu durumda ışık kaynağımızı ne kadar uzak tutabilirsek ve ek olarak konu ile fonu birbirine ne kadar yakın tutabilirsek ton farkı (koyuluk) o kadar azalacaktır.

Son olarak da PS ile ilgili olarak konuşmak gerekirse:

"ürünü alıp beyaz fona yerleştirince de sırıtabiliyor" cümlenizi şu şekilde yorumladım; "Konuyu seçip başka bir katmanda beyaz zemin üzerine kopyalıyorum"

Eğer bu yorumum doğruysa bunun yerine daha doğal yollar deneyin. Örneğin Camera Raw'da açacağınız fotoğrafta beyaz tonla oynayın. (Eğer Camera Raw standart ayarlarındaysa sağ bölümde alttan 5. sürgü,white ya da beyaz diye geçer.) Yetmezse bunun 2 üstündeki açık tonları da oynayabilirsiniz. Son olarak netlik sürgüsünü (alttan üçüncü) biraz sağa çekmek olumlu sonuç verebilir.

Öncelikle lensim 18.105mm imiş ona baktım gelir gelmez iş yerine. 

İstediğim tarzlar bu şekil. Ürün net olacak. Arka plan net beyaz veya siyah olacak.

https://www.avizesepetim.com/image/cache/catalog/Sedef Yeni Ürünler/andreapoli-besli-tepsili-sampanya-renkli-modern-sarkit-avize-1000x1000.jpg

https://www.avizesepetim.com/image/cache/catalog/Sedef Yeni Ürünler/8390-3-CRM-1000x1000.jpg

Titreme yapmadan çekiyorum. Mesafe ileri geri yaparak deneme yapıyorum.

Örnek çektiğim fotoğraf: https://i.hizliresim.com/5yn6kq.png - Yüksek kalitede yükledim. Arka planı ben siyah yaptım.

İyi mi kötü mü bilmiyorum. Tam renkleri yansıtamıyorum fotoğrafa. Ampul takınca mesela ampul ışığı belli olmuyor pek. 

-Ya da daha iyisini istediğim için kötü geliyor da olabilir amatör olarak. :) -

Derinlik konusunda bilgim yok o konuda bir şey diyemiyorum.

Doğru yorumlamışsınız. Raw fotoğrafı düzenlemek için özel programı var mı yoksa PS'de de yapılabilir mi?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Elinizdeki objektif yapacağınız iş için yeterlidir. 8 diyafram ile 50-70 mm. arasında iyi sonuçlar alırsınız. 

Temel fotoğrafçılık ve Photoshop (PS) konusunda biraz daha bilgi edinmeniz yararlı olur.

Bu tür işler (çekim ne kadar mükemmel olursa olsun) PS desteği gerektirir. Camera Raw PS nin içinde bulunan çok iyi bir raw düzenleme programıdır. Eklenti demek haksızlık olur.

Makinenizde PS yüklü ise RAW dosyaları otomatik Camera RAW ile açabilir. Açmazsa RAW dosyaların birini sağ tıklayarak PS ile ilişkilendirin.

Hızlı resme yüklediğiniz dosyayı açamadığımdan yorumlayamayacağım.

İstanbul'da olduğunuza göre (bu, vb diğer formlardan) size bir kerelik uygulamalı yol gösterecek bir yardımsever bulabileceğinizi düşünüyorum)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

15 saat önce, myasar yazdı:

Elinizdeki objektif yapacağınız iş için yeterlidir. 8 diyafram ile 50-70 mm. arasında iyi sonuçlar alırsınız. 

Temel fotoğrafçılık ve Photoshop (PS) konusunda biraz daha bilgi edinmeniz yararlı olur.

Bu tür işler (çekim ne kadar mükemmel olursa olsun) PS desteği gerektirir. Camera Raw PS nin içinde bulunan çok iyi bir raw düzenleme programıdır. Eklenti demek haksızlık olur.

Makinenizde PS yüklü ise RAW dosyaları otomatik Camera RAW ile açabilir. Açmazsa RAW dosyaların birini sağ tıklayarak PS ile ilişkilendirin.

Hızlı resme yüklediğiniz dosyayı açamadığımdan yorumlayamayacağım.

İstanbul'da olduğunuza göre (bu, vb diğer formlardan) size bir kerelik uygulamalı yol gösterecek bir yardımsever bulabileceğinizi düşünüyorum)

Diyaframı 12 civarı kullanıyorum hocam. Dediğiniz gibi 8'e falan düşürünce parlama çok oluyor. 

ISO değeri de 200-300 arası genelde.

RAW kısmını biliyordum ama detayını araştıracağım.

Araştırmalarım devam ediyor çekimlerle ilgili. 

Teşekkür ederim. :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.