AlperErdem 0 Oluşturuldu: Ağustos 15, 2018 Paylaş Oluşturuldu: Ağustos 15, 2018 Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba forumda yeniyim ilk konumu açıyorum.Nikon D3100 makinem var.Galiba bu makine amatör bir makineymiş.Makinenin üzerinde 18-55 mm zoom lens var.Bu makineyi nasıl buluyorsunuz? Bazen instagrama facebook'a baktığımda insanların iphone 8 'larıyla çektiği fotoğrafları görüyorum.Sanki benim D3100 ile çektiğim fotoğraflar daha cansız.Ne yapabilirim? Birde fotografcılık için kaynak tavsiyeniz var mı? Adım adım okuyarak kendimi geliştirebileceğim? Sevgilerimle Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mehmet A. 18 Ağustos 16, 2018 gönderildi Paylaş Ağustos 16, 2018 gönderildi (düzenlendi) Merhaba, Öncelikle ekipmanınız ile dost olun. Makinenizin el kitabını çok iyi okuyun ve bol bol deneme yapın, tekniğinizi geliştirin. Forumda bilgilendirici yazılar var onları okuyun. Ben de kısa süredir buradayım ama birçok yeni teknikler öğrendim. Şunu da unutmayın, çoğu zaman hayran olduğumuz birçok fotoğrafın ham, yani henüz PS ve LR gibi programlarda işlenmemiş hallerini yetersiz bulabilirsiniz. Dijital fotoğrafta "post production" yani çekim sonrası müdahale ufak bile olsa kaçınılmaz. Fotoğrafın anlattığı öyküyü, kompozisyonu değiştiremezsiniz ama ufak ton ve renk ayarları ile cansız fotoğrafınızı bir üst seviyeye taşıyabilirsiniz Kaynak olarak önereceğim bu kitap. İnternette pdf olarak da bulabilirsiniz. Bence kompozisyon temel bilgisi bu işin olmazsa olmazı. Kolay gelsin, Mehmet Ağustos 16, 2018 - Mehmet A. tarafından düzenlendi düzeltme 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mehmet A. 18 Ağustos 16, 2018 gönderildi Paylaş Ağustos 16, 2018 gönderildi Kitap için güncel linkler; 1 ve 2 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
AlperErdem 0 Ağustos 16, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Ağustos 16, 2018 gönderildi Hocam cevabınız için çok teşekkür ederim fotografcılıkta kitapların ve kaynakların etkisi çok büyük.Edinmeye çalışacağım. " Şunu da unutmayın, çoğu zaman hayran olduğumuz birçok fotoğrafın ham, yani henüz PS ve LR gibi programlarda işlenmemiş hallerini yetersiz bulabilirsiniz. " demişsiniz. Yani fotografcılık yalnızca lightroom ve ps'mi ? Yani o izlandada gördüğümüz fotografların hepsi işlenmiş mi Birde fotografları işlemek için Raw formatıyla çekmek herzaman daha iyi değil mi? Nikon D3100 ile kendimi geliştirip daha iyi bir makinaya mı geçmeliyim hocam? Saygılar Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mehmet A. 18 Ağustos 17, 2018 gönderildi Paylaş Ağustos 17, 2018 gönderildi Hitabınıza teşekkürler ama henüz "hoca" seviyesinde değilim. Sadece teorik ağırlıklı bilgi birikimimi paylaşmak istedim.Sorunuza gelince; doğal olarak her fotoğraf PS ya da LR'da işlenmeli diye bir kural yok ancak konuya iyi bir örnek olarak bu linki izleyebilirsiniz; (4:33'den başlayarak düzenleme aşamalarını izlemenizi öneririm.) Raw formatı çok daha esnek düzenleme olanakları verdiği için tercih ediliyor, ki bu konuda çoğunluk hemfikir. Makineniz el veriyorsa Raw+jpg seçeneğini kullanabilirsiniz. Bu arada Raw fotoğrafı işlemek için de bir programa ihtiyacınız olacak. Bir önerim de, fotoğraflarınızı beğenmemezlik ederek hemen atmayın. Üzerlerine biraz yatın, belki biraz tonlama, renk ayarı belki de biraz kırpma, kadraj ayarı ile güzel şeyler çıkabilir. Bence D3100 üzerinde biraz çalışın. Ne zaman ki makinenizin sizin yeteneklerinizi, fotoğraf bilginizi kısıtladığını hissediyorsunuz, o zaman seçeneklere, tercihen FF bir makineye ve lenslere bakarsınız. Düzenlemeye örnek fotoğraf olarak; Ham Düzenlenmiş Selamlar, Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Akın Demircioğlu 18 Ağustos 20, 2018 gönderildi Paylaş Ağustos 20, 2018 gönderildi Merhaba, öncelikle hayırlı olsun... Mehmet abime katılıyorum. Bazen Instagram'da öyle bir fotoğraf görürsünüz ki sizin bütün profesyonel ekipmanlariniza olan bağlılığınızı sorgulayabilir hatta ekipmanlariniza karşı bir soğukluk oluşmasına neden olabilir. Öncelikle biz neden profesyonel bir fotoğraf makinesi kullandigimizi cozumlemeliyiz yani eğer bir telefonla bile cekilebilecek bir fotoğrafı çekmek için makine taşıyorsak kullanma amacımız yanlış olmuş olacaktır. Bu makineler değiştirilebilen lensler sayesinde amaca uygun fotoğraflar üretir daha kaliteli bir fotoğraf çekip bunu nette paylaşma amacı guduyorsak buda bir nevi yanlış olur çünkü benim görüşüm web fotoları asıl fotoğrafı belli bir orana düşürüp depolayan yerlerdir, burada ki amaç webci için fotoların daha az yer kaplamasini sağlamaktır dolayısıyla da bizim pro makinelerle fotoğraf çekip webde paylasmamizin pek bir anlamı kalmaz. Bu makineler bir fotoğrafı teknik alt yapısıyla beraber oluşumunu dahi kullanıcının kontrolüne veren yapıdadır, telefonlar gibi fotoğrafları birçok dijital işlemden geçirip cafcaflı hale getirmezler çünkü siz neyi cekmisseniz onu size verir. Sizde makinenizi kullandıkça tekniginizi geliştirecek ve kendinize özgü bir fotoğraf çekme seviyesine eriseceksiniz. Fotoğraf çekerken ekipman alma fotoğrafçılar içinde çok şık görülen bir yanlış yoldur, genelde pro fotograf makinesi alıp birşeyler öğrenmeye çalışanlar bu yanlışa çok düşerler, çevrede genelde size bu konuda yanlış yönlendirme yapabilir. Eline makine alan herkes hemen hemen profesyonel fotoğrafçiliga soyunur bunlar da çok yapılan yanlislardir önceliğimiz makineyi tanımak fotoğrafın oluşma mantığını kavramak ve çok çok fotoğraf çekmektir. 2 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
AlperErdem 0 Ağustos 21, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Ağustos 21, 2018 gönderildi @Mehmet A. Hocam cevaplar için teşekkürler D3100 ile kendimi geliştirmeye çalışacağım.Bu arada Raw formatında çekeceğim bundan sonra.Çünkü jpg ile raw arasında açıkcası inanılmaz farklar var.Lightroom ile raw formatlar üzerinde çalışabilir öyle değil mi? Birde FF makine demişsiniz onu tam anlıyamadım? Gövde nin fotografcılıkta ki yeri nedir? Mesela ben iso'yu düşüyorum mum ışığında foto çekmek için fakat çektikten sonra makine fazlasyla bekliyor.Bu diğer makinelerde de böyle mi hocam? Yani ben bir adet imkan olsa Nikon D5 alsam bu kadar beklermiyim? Farkları nelerdir acaba gövdeler arasında? @Akın Demircioğlu Cevabınız için teşekkür ederim. Açıkcası fotograf makinesiyle fotograf çekmek isteğim anılarımı daha iyi aktarmak fakat doğayı geceyi çekmeyide seviniyorum.Baktığımda vay be demek istiyorum.Birde kendimi geliştirirken okuma listesi var mı elinizde acaba yani hangi teknikleri öğrenmeliyim ilk olarak? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mehmet A. 18 Ağustos 26, 2018 gönderildi Paylaş Ağustos 26, 2018 gönderildi @Alper Korkmaz Selam Alper, FF (full frame) gövde yani tam kare sensöre (24x36mm) sahip makine anlamında. Sensörleri analog makinelerdeki film karesi ölçülerinde. DX makineler ise 23.6x15.6mm sensöre sahipler, bir anlamda daha az çözünürlüğe. Bence şimdi buna fazla kafa yormaya gerek yok. Öncede belirttiğim gibi ileride gündeme alacabileceğin bir konu. @Akın Demircioğlu 'nun da belirttiği gibi en fazla yapılan hatalardan biri, daha iyi fotoğraf çekmek adına eldeki olanakları iyi kullanmayı öğrenmek yerine yeni ekipmanlara yatırım yapmak. Raw fotoğrafları LR ve PS ile işleyebilirsin. Basit görüntüleme için bu programı kullanabilirsin. Mum ışığı çekimi için tercihen iso'yu arttırmalısın. Enstantane düşeceği için pozlamanın uzun olması normal. Bu arada bu tür uzun pozlamalı çekimler için üç ayak, tripod kullanabilir ya da makineni sabit bir yere yerleştirip zamanlayıcı, self timer, tercih edebilirsin. Yüksek iso fazla gren yapar, ona da dikkat. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
AlperErdem 0 Ağustos 29, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Ağustos 29, 2018 gönderildi Hocam çok teşekkür ederim dediklerinizi yapıyorum arada bir gece çekime çıkıyorum eskisinden çok daha iyi çekiyorum ve iso değerlerini nasıl kullanmam gerektiğini öğrendim.Fakat mum ışığında çekim yaparken iso'yu yükselttiğimde ışık çok fazla çıkıyor doğallık bozuluyor.Noise oluyor. Fakat iso'yu düşüyorum makinenin karşısına geçiyorum zamanlayıcı açıp çekiyorum fakat enstatene uzuyor sizin dediğiniz gibi bu seferde çekim zamanı uzadığı için makine'nin merceğe ışık giriyor sanırım öyle değil mi? Hocam bu arada dün ki çekimden bir tane paylasmak istedim.Sizde eksiklerim nelerdir? D3100 İSO:200 @Mehmet A. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Akın Demircioğlu 18 Ağustos 29, 2018 gönderildi Paylaş Ağustos 29, 2018 gönderildi @Alper Korkmaz Bana hitaben yazılmamış olsa da bende değerlendirme de bulunmak istedim. Fotoğrafta da görüldüğü gibi doğru netlenmemiş bir durum hemen göze çarpıyor, biraz daha bakıldığında da titremeden kaynaklanan ışık çizgileri görünüyor. Tavsiyem tripotlu çekimde makineyi zamanlayıcı veya kumandayla kullanmanız, gece fotoğrafında diyaframı kısık tutup uzun pozlama yaptığınızda kadrajınızda bulunan ışık kaynaklarının fotoğrafa ayrı bir zevk veren yıldız pırıltısında ışık yolları elde edersiniz. Mum konusunda anlatmak istediğinizi pek anlamadım, ışık fazla geliyorsa isoyu düşürürsünüz, isonun kullanmanın amacı az ışıklı ortamda sensörü ışığa daha duyarlı hale getirerek ortamdaki ışığı yakalamak yani bir nevi uzun pozlamayayım da isoyu yükseltip çekivereyim demek gibi. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mehmet A. 18 Ağustos 30, 2018 gönderildi Paylaş Ağustos 30, 2018 gönderildi @Alper Korkmaz Enstantane, diyafram ve iso üçlüsünün dengesini iyi kurman gerekli. Giriş seviyesi gövdelerde noise olmasın diyorsan iso'yu fazla zorlamamak gerekli, max. 640 gibi. Bu durumda diyaframı olabildiğince açarak ortamın el verdiği max enstantane değerine ulaşabilirsin. Yine de mum ışığını sabitlemeye yetmeyecektir ama hoş bir efekt verebilir. Ben bu çekimi tripod ile 400 iso, 50mm, f/5.6 ya da f/8 ile diyafram öncelikli, zamanlayıcı ile denerdim. Aslına bakarsan, en başta belirttiğim üçlünün birbiri ile ilişkisini, fotoğraftan neler alıp, neler vereceğini iyi öğrenirsen deneyerek istediğin sonucu alırsın. Gece fotoğrafı için @Akın Demircioğlu na katılıyorum. Tripod kullanmadın sanırım. Uzun pozlamaya bağlı olarak titreme var. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
AlperErdem 0 Eylül 1, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Eylül 1, 2018 gönderildi @Akın Demircioğlu Akın hocam çok teşekkür ederim eksiklerimi gösterdiğiniz için.Herzaman eksiklerimi görmekten memnuniyet duyarım yeter ki bunu söyleyen insanlar olsun.Bu hafta tripod almayı düşünüyorum şuan fazla bütcem yok ama mutlaka edineceğim.Mum ışığı hakkında demek istediğim uzun pozlama yapınca makine içine ışık alıyor ve fotograf çok parlak çıkıyor acaba hata bende mi? Enstantene ve diyafram konusunu daha tam kavrıyamadım sanırım dönmem gerek. @Mehmet A. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
AlperErdem 0 Eylül 1, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Eylül 1, 2018 gönderildi @Mehmet A. Mehmet hocam diyafram-iso-enstantane değerlerini tam öğrenemedim sanırım.Birde diyaframı fazla açarsam bu sefer mercege daha fazla ışık girmez mi? Yada doğallık için diyaframı açmam mı gerekli? Galiba bu işi pratik yaparak tam kavrıyacağım.Birde teorik bilgiler için bir defter tutmayı düşünüyorum.Çünkü fotografcılık sandığımdan çok daha fazla detaya hakim olmayı gerektiriyormuş.Bu işi gerçekten ciddiye alırsam ilerliyeceğime inanıyorum.Verdiğiniz iso-diyafram değerlerini mum ışığında nasip olursa bu akşam deniyeceğim.Birde d3100'un otomatik netleme motoru var sizce onu kullanmalımıyım yoksa manuel netleme mi yapmalıyım? Bu aklıma takılıyor açıkcası. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recep YAZICI 261 Eylül 1, 2018 gönderildi Paylaş Eylül 1, 2018 gönderildi 4 saat önce, Alper Korkmaz yazdı: @Mehmet A. Mehmet hocam diyafram-iso-enstantane değerlerini tam öğrenemedim sanırım.Birde diyaframı fazla açarsam bu sefer mercege daha fazla ışık girmez mi? Yada doğallık için diyaframı açmam mı gerekli? Galiba bu işi pratik yaparak tam kavrıyacağım.Birde teorik bilgiler için bir defter tutmayı düşünüyorum.Çünkü fotografcılık sandığımdan çok daha fazla detaya hakim olmayı gerektiriyormuş.Bu işi gerçekten ciddiye alırsam ilerliyeceğime inanıyorum.Verdiğiniz iso-diyafram değerlerini mum ışığında nasip olursa bu akşam deniyeceğim.Birde d3100'un otomatik netleme motoru var sizce onu kullanmalımıyım yoksa manuel netleme mi yapmalıyım? Bu aklıma takılıyor açıkcası. Yetersiz ışık koşullarında makinanın kararsız kaldığı durumlar olabiliyor. Ben genelde gece çekimlerinde LiewView ekranında görüntüyü büyüterek ( + ) kadrajdaki bir noktaya manuel netleme yaparak kullanıyorum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recep YAZICI 261 Eylül 1, 2018 gönderildi Paylaş Eylül 1, 2018 gönderildi 4 saat önce, Alper Korkmaz yazdı: @Akın Demircioğlu Akın hocam çok teşekkür ederim eksiklerimi gösterdiğiniz için.Herzaman eksiklerimi görmekten memnuniyet duyarım yeter ki bunu söyleyen insanlar olsun.Bu hafta tripod almayı düşünüyorum şuan fazla bütcem yok ama mutlaka edineceğim.Mum ışığı hakkında demek istediğim uzun pozlama yapınca makine içine ışık alıyor ve fotograf çok parlak çıkıyor acaba hata bende mi? Enstantene ve diyafram konusunu daha tam kavrıyamadım sanırım dönmem gerek. @Mehmet A. Uzun pozlamada çok parlak sonuç alıyorsanız bunun en muhtemel nedeni makinanın ISO hassasiyetinin Auto'da olması olabilir. ISO yu 100'e sabitleyip uygun Ens süresi ile deneyebilirsiniz. Bu tip çekimlerde M mod kullanmanız daha iyi sonuç verirken sizinde Ens,Iso,Diyaframın fotoğraf üzerindeki etkisini daha iyi anlamınza yardımcı olur. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikobet 11 Eylül 6, 2018 gönderildi Paylaş Eylül 6, 2018 gönderildi D3100 makina eskiden kullandım . Bence prime lens alın picture ayarları nature seçin, sharpen 6 ayarlayın, iso 100 geçmesin,estantane 1/200 altına düşmeyin,lensin diyafrtamı eğer 50mm 1.8 lens ise 2.8 altona inmeyin 5/6 en iyisi. Zoom lens 55-200 mm iyidir 5/6 diyaframda jilet gibi birazda photoshop ile mükemmel iş çıkarırı makina. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Bavarian.mw 12 Eylül 12, 2018 gönderildi Paylaş Eylül 12, 2018 gönderildi @Alper Korkmaz https://www.flickr.com Bu siteyi öneririm D3100 ile çekildiğine inanamayacağın fotoğraflar var. Marka model lens bilgileri exif bilgileri yazıyor sana çok yardımcı olur ve motive eder 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
AlperErdem 0 Kasım 19, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Kasım 19, 2018 gönderildi Arkadaslar verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim.Kendimi geliştirmek için çabalıyorum çeşitli makaleler okudum youtube'da derslere baktım ve biraz ilerleme kaydettiğimi düşünüyorum.İso-Enstantene-Diyafram üçlüsünün nasıl kullanıldıgını öğrendim.Çeşitli pratikler yaptım ve şimdi diyorum kendimi daha da geliştirmem lazım.Fakat flashlı çekim yaparken iso-enstantene-diyafram ayarı nasıl olmalıdır? Enstanteyi değiştirmenin flashlı çekime bir etkisi olmadıgını gördüm bu doğru mu? Yani 1/10 enst. ile 1/250 enst arasında flashlı çekimde bir fark yok.Peki ne yapmalıyız? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
AlperErdem 0 Aralık 20, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Aralık 20, 2018 gönderildi https://500px.com/alpererdem7 Arkadaşlar bazı çektiğim fotograflar.Sizce nasıl? Eksiklerim nelerdir? Daha iyi olmaya çalışıyorum hergeçen gün. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Aralık 20, 2018 gönderildi Forum Editörü Paylaş Aralık 20, 2018 gönderildi 2 saat önce, AlperErdem yazdı: https://500px.com/alpererdem7 Arkadaşlar bazı çektiğim fotograflar.Sizce nasıl? Eksiklerim nelerdir? Daha iyi olmaya çalışıyorum hergeçen gün. Fotoğraflarınızda pozlama problemleri var, çoğu karanlık çıkmış ve detaylar gitmiş. Hangi modda çekim yaptınız ve pozlama ölçümü nedir bilmiyorum. Matris ölçüm modunu kullanın ve bir süre "A" Diyafram öncelikli modda çekim yapın. Yeni başladığınız için kompozisyon, altın oran, ufuk çizgisi vs gibi konulara girmek şu an için haksızlık olur sizin için. Sahneye göre Diyafram seçimi, Netleme noktası ve Alan derinliği konularına eğilin. 1/100s enstantaneden daha yavaş hızlarda (örneğin 1/50s, 1/30s gibi) mutlaka bir üçayak kullanın. Üçayaklı çekimlerinizi uzaktan kumanda veya zaman gecikmeli modda yapın, ki deklanşöre basışlarınızdan kaynaklı titreşimleri bertaraf edin. Kolay gelsin. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Bavarian.mw 12 Aralık 20, 2018 gönderildi Paylaş Aralık 20, 2018 gönderildi Fotoğraf kompozisyonu güzel ama daha kaliteli olabilirdi. Fotoğrafları raw olarak kayıt edip adobe photoshopta camera raw sekmesinde renkle ve ışıkla oyna daha kaliteli sonuçlar elde edersin Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
AlperErdem 0 Şubat 21, 2019 gönderildi Yazar Paylaş Şubat 21, 2019 gönderildi @Sebahattin Demir Neden daha düşük enstantelerde çekmeliyim onu anlıyamadım biraz açarmısınız?Görüşleriniz için çok teşekkür ederim kendimi geliştirmeye çalışıyorum fakat tıkantım nikon d3100 18-55 mm kit lens'in artık yeterli gelmediğini hissediyorum.Ne yapmalıyım? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
AlperErdem 0 Şubat 21, 2019 gönderildi Yazar Paylaş Şubat 21, 2019 gönderildi @Bavarian.mw Artık raw çekiyorum ve lightroom'da değişikikler yapıyorum fakat lightroom presets kullanmaya başladım.Preset indirip hazır uyguluyorum.Ne düşünüyorsunuz? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Şubat 22, 2019 gönderildi Forum Editörü Paylaş Şubat 22, 2019 gönderildi 7 saat önce, AlperErdem yazdı: @Sebahattin Demir Neden daha düşük enstantelerde çekmeliyim onu anlıyamadım biraz açarmısınız?Görüşleriniz için çok teşekkür ederim kendimi geliştirmeye çalışıyorum fakat tıkantım nikon d3100 18-55 mm kit lens'in artık yeterli gelmediğini hissediyorum.Ne yapmalıyım? @AlperErdem bey, Ben size daha düşük enstantanelerde çekim yapın demiyorum ki, 1/100s enstantaneden daha yavaş hızlarda (örneğin 1/50s, 1/30s gibi) mutlaka bir üçayak kullanın. diyorum. Ben bunu adresini gönderdiğiniz 500px'teki fotolarınıza bakarak söylemiştim. Yani çekeceğiniz sahnede 1/50s, 1/30s gibi enstantane kullanacaksanız elde çekim yerine üçayak kullanın diyorum. Enstantane değerini, çekeceğiniz sahnedeki ışık koşulları, seçtiğiniz diyafram ve ISO değeri belirler. Eğer ekipmanınızın artık yeterli gelmediğini düşünüyorsanız, webde bu ekipmanlar ile çekilmiş fotoğraflara göz atmanızı öneriyorum. Siz de bunu, örneğin buradaki fotoğraflar gibi kareler çekiyorsanız ve daha iyisini arıyorsanız düşünmelisiniz. Saygılar. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Bavarian.mw 12 Mart 16, 2019 gönderildi Paylaş Mart 16, 2019 gönderildi (düzenlendi) On 22.02.2019 at 01:01, AlperErdem yazdı: @Bavarian.mw Artık raw çekiyorum ve lightroom'da değişikikler yapıyorum fakat lightroom presets kullanmaya başladım.Preset indirip hazır uyguluyorum.Ne düşünüyorsunuz? @AlperErdem Lightroom kullanmadım dana önce bilmiyorum ben photoshopta camera raw sekmesini kullanıyorum baya işimi görüyor. Aslında farklı programlar öğrenip kullanmakta iyidir. Mart 16, 2019 - Bavarian.mw tarafından düzenlendi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın