İçeriğe git

Nikon d3100 ile neler yapabilirim?

AlperErdem

Recommended Posts

Herkese kolay gelsin fotografcılık harika nikon ailesine ve sizlere teşekkür ederim fakat bir sorum daha var.Nion d3100 18-55 makinem bazen çekerken tutukluluk yapıyor gibi oluyor.Yani çekim tuşuna basıyorum çekmiyor?Sizce neden olabilir?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Herkese kolay gelsin fotografcılık harika nikon ailesine ve sizlere teşekkür ederim fakat bir sorum daha var.Nion d3100 18-55 makinem bazen çekerken tutukluluk yapıyor gibi oluyor.Yani çekim tuşuna basıyorum çekmiyor?Sizce neden olabilir?
Ustadlar daha iyi yorum yapacaktir. Ama ben de basima gelenlerden edindigim tecrubeye gore nacizane fikrimi paylasayim.Eger af modunda cekim yapiyorsaniz bazen sahnede ki kontrasta vs gore govde netleme yapacak noktayi arar ve bulamaz .Bu durumda da deklansor tusu calismaz.Oyle bir durumda ya makineyi ac kapa yapin ve tekrar deneyin ya da makineyi mesela yere tutarak af yapmasini saglayip tekrar sahnenize donun ve tekrar deneyin.Zaten deklansorun birakmadigi o pozisyonda ceksenizde sizi tatmin eden bir fotograf olmayacaktir.Ama yok ben her sekilde de deklansor bassin isterim derseniz menuden deklansor birak ayarini bulup on duruma getirmeniz lazim.Yine de sorununuz baska turlu ise dedigim gibi ustadlar yardimci olacaklardir.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bende D3100 e sahibim deneme yapıyorum lakin bir sorunum var flasha bastıgım zaman yandaki yedek ışık çalışıyor büyük flash açılmıyor bana yardımcı olabilirmisiniz ???

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 2 hafta sonra...

Değerli arkadaşlar bu arada internette gezinirken bir şehir fotografcısına denk geldim.

https://rchr.co/

bu linkten fotografları inceleyebilirsiniz.Bence oldukça iyi hatta çok iyi.

Demek istediğim çekimler çok iyi değil mi? Acaba editleme ne şekilde oldu? Lightroom'da mı yapıldı? Fotograflara bakıp fikir yürütecek olursanız harika olur.Koyu mavi ve kırmızı tonlar oldukça iyi olmuş.

- AlperErdem tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.