baykusmedya 0 Oluşturuldu: Ağustos 24, 2018 Paylaş Oluşturuldu: Ağustos 24, 2018 Arkadaşlar Merhaba Ben Nikon D7000 gövde aldım 750 lira civarında fiyat iyimidir sizce ? ve bu makine ile klip yada kısa film çekebilrimiyim ? baktığımda makinenin video kalitesi iyi derecede pek anlamıyorum baya yeniyim ve hangi lensi almalıyım 50 mm lens tavsiyesi aldım sabit lens olduğu için sizce hangi lensi almalıyım terimsel değilde kolay yoldan anlatırsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
myasar 53 Ağustos 25, 2018 gönderildi Paylaş Ağustos 25, 2018 gönderildi "klip yada kısa film" dediğinize göre ciddi bir çalışmadan söz ediyorsunuz. D7000 kullandığım çok iyi bir makinedir. Ancak ciddi film çekimlerinde kullanmayı düşünüyorsanız önceden çok çok pratik yapıp her şeyi refleks haline getirmeniz gerekir. Özellikle netlemeye çok çalışmalısınız. Çünkü bu tür makinelerde film çekimi yan işlev olduğundan çok kullanışlı değildir. Hatta ucuz bir film kamerası bile daha kullanışlıdır. Film için sabit objektifler genellikle uygun değildir. Zoom kullanmanız gerekir. D7000 de fotoğraf için en uygun (teknik terimlere girmeden) sabit odak uzaklıklı objektif 50 mm. değil 35 mm. dir. Ama 50 mm. de, biraz dar kalmakla beraber, kullanılabilir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
baykusmedya 0 Ağustos 26, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Ağustos 26, 2018 gönderildi Yorumunuz için teşekkür ederim )) ciddi bir çalışma değil ama bir yerden başlamak istiyorum. bana sabit 50 mm lens almam söylendi ama inanın tam olarak ne yapacağımı bilemiyorum şimdi sizde sabit objektifler uygun değildir diyorsunuz.ben açıkcası şöyle söyliyim teknik terimini bilmiyorum ama geniş çekim alanları almak istiyorum yani sinema filmi gibi bir şey umarım derdimi anlata bilmişimdir @myasar Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
myasar 53 Ağustos 27, 2018 gönderildi Paylaş Ağustos 27, 2018 gönderildi Sanırım önce fotoğraf çekimi konusunda temel bilgileri edinmeniz gerekiyor. Başlangıç olarak, (eğer makine ile beraber verilmediyse) çok ucuza 2. elini bulabileceğiniz, 18-105 mm. ile başlayıp bol pratik ve okuma ile teknik alt yapınızı geliştirin. Gerisi kendiliğinden gelir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
neehot 102 Ağustos 27, 2018 gönderildi Paylaş Ağustos 27, 2018 gönderildi yani sizin açıları öğrenmeniz açısından 18-105 veya 18-140 gibi bir lens alıp (ucuzu hangisi ise) bol bol kadraj pratiği yapmanız gerekmekte. onun dışında diyafram değerleri için 35mm f1.8 veya 50mm f1.8 lens(hangisini ucuz bulursanız) alıp diyafram değerlerinde ne gibi etkiler alıyorsunuz ona bakmanız lazım. en son bu bilgilerinizi birleştirip lens seçimi yapabilirsiniz. ne tür kısa filmler çekeceksiniz? sesleri sonra mı ekleyeceksiniz? ses konusu çok önemli, özellikle lens seçerken de. çünkü film esnasında gerek odak yaparken(manuel veya otomatik), gerekse diyafram geçişlerinde bütün sesler filme yansıyor. bütçe de önemli. benim tavsiyem eğer geniş planlar alacaksanız crop bir gövdeye sahip olduğunuz için (yani tam kare değil) nikonun 10-24mm lensi uygun bir seçim olabilir. eğer arka planı oldukça flu olacak şekilde çekimler yapmak isterseniz sigmanın 18-35mm lensi manuel odaklama yapmak için oldukça güzel bir odak halkası mevcut, öneririm. bütçenizi aşarsa tokina lens grubuna da bakabilirsiniz. manuel odak çalışın. sırf manuel odak yapacaksanız samyang lensler de güzel duruyor. lensleri 2.el tercih edin ilk etapta. beğenmediğinizde değişim için %10 civarı zarar edersiniz. sabit objektifler film çekmek için düzeneğiniz (ray, taşıma askısı vs.) yoksa kadraj oluşturmak biraz zahmetli olur. makineyi taşımanız gerekir sarsmadan o da zor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
baykusmedya 0 Ağustos 27, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Ağustos 27, 2018 gönderildi (düzenlendi) @myasar Makine ile beraber lens falan verilmedi sadece gövde aldım o zaman dediğiniz gibi 18-105 mm lik lensle başlamak en doğrusu sanırım. @neehot genellikle efek kullanıcam yani dış mekan iç mekan çekimleride olacak yeşil perde çekimleri'de program ve efek konusunda problemim yok sadece çekim açısı falan öğrenmem lazım , ses efeklerini sonradan eklicem , video kayıt sırasında ses kaydedicem elimde boom mikrofon var rode 'un ve iyi bir mikrofon bilirsiniz zaten tek problemim lens hakkında ve çekim detayları hakkında pek bir bilgimin olmadığı efek ve diğerlerinde pro sayılırım. şuan yeterli olabileceğini düşündüğüm bir stabilizier , genellikle paten giyilip yapılan çekimlerde kullanılan bir aparat ve birde ayaklık aldım. umarım yeterli sayılır biliyorum raylı sistem vs. bunlara ihtiyacım var ama kendi çabamla birşeyler uydurcam artık çekimlerde, arkadaşlar mesajlarınız için çok teşekkür ederim bu arada söylediğiniz lens fiyatlarınada baktım gerçekten tuzluymuş =)) ama 2.el falan uygun bir fiyata bulurum herhalde birde nikona uyumlu lensler hangisi arkadaşlar ? Ağustos 27, 2018 - baykusmedya tarafından düzenlendi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
neehot 102 Ağustos 27, 2018 gönderildi Paylaş Ağustos 27, 2018 gönderildi O zaman sizin işinizi tamron veya sigma 17-50 2.8 görür. 2.elde bin tl gibi bir fiyatı var. Lensi alırken muhakkak Nikon uyumlu olmasına dikkat edin aksi takdirde lensi makineye bile takamazsınız. Makine üreticileri dışındaki diğer (3. Parti) lens üreticileri mevcut makineler için üretim yapıyorlar. Bağlantı noktaları(bayonet) ona gövdeye göre üretiliyor. Alırken Nikon bayonet olanı alın. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Akın Demircioğlu 18 Ağustos 29, 2018 gönderildi Paylaş Ağustos 29, 2018 gönderildi Benimde elimde ki makine ile film çekme konusunda ki araştırmalarım devam ediyor. Öncelikle video çekmenizin amacı kısa film yada o tarz sanatsal birşeyler oluşturmak, bir olayı yada hikayeyi işlemek ise birçok teknik konuyu araştırmanızı öneririm, öyle 50mm lensi alıp makineye takmakla iş bitmiyor maalesef. Öncelikli olarak videoyu nasıl bir yerde çekeceksiniz ve alan için nasıl bir kadraj kullanacaksınız, bunu tespit etmeniz gerekiyor. ardından o kadrajda video çekip çekemeyeceğinize bakacaksınız, zaten bu konu daha en baştan sizi video çekim konusunda hüsrana uğratacak hatta soğutacak şeylerin başında geliyor. Çünkü video için makineyi stabil tutmalısınız ve büyük ihtimalle de 50mm gibi bir açıda bunu yapamacaksınız, dolayısıyla stabil video çekmek için dj ronin gibi aparatlar kullanmanız gerekecek ki bunlar hiç ucuz şeyler değil öte yandan videoya sesi nasıl alacağınız önemli, kamera üzerindeki mikrofondan video kaydı yaparım diye düşünüyorsanız bunu unutun. Haricen mikrofon kullanmanız gerekiyor, en bilinen shotgun ve boom mikrofonlar ki bunlarda ucuz şeyler değil. Daha da bitmedi harici ışıklar ve doğal ortam ışığı yansıtıcısı, softbox vs. vs. kullanmayınca kaliteli bir video parçacığı elde etmeniz çok zor. Ben seneye sinema ve televizyon bölümünü okumayı düşünüyorum açıkçası. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
baykusmedya 0 Ağustos 29, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Ağustos 29, 2018 gönderildi @neehot sigma 17-50 2.8 ve 50 mm lens aldım hocam herkese tavsiyeleri için çok teşekkür ederim. baya araştırma yaptım lensler hakkında şuan başlangıç olarak bunlarla başlicam. @Akın Demircioğlu genellikle efek kullanıcam yani dış mekan iç mekan çekimleride olacak yeşil perde çekimleri'de program ve efek konusunda problemim yok sadece çekim açısı falan öğrenmem lazım , ses efeklerini sonradan eklicem , video kayıt sırasında ses kaydedicem elimde boom mikrofon var rode 'un ve iyi bir mikrofon bilirsiniz zaten ve kayıt cihazı, tek problemim lens hakkında ve çekim detayları hakkında pek bir bilgimin olmadığı efek ve diğerlerinde pro sayılırım. şuan yeterli olabileceğini düşündüğüm bir stabilizier ,(DJI RONIN'in bir Alt Modeli ) genellikle paten giyilip yapılan çekimlerde kullanılan bir aparat ,6 adet kino ve 2 kırmızı kafa ışık var ve birde ayaklık aldım. Hocam Ben bu işe zevkini alıp bırakmak için başlamıyorum =) şuan zaten çekim konusunda gerekli dersleri alıyorum. yardımınız için sağolun ama zor diye birşey yoktur elinde ki imkanlar daha düşük olsa bile bir yerden başlamak ve çekmek gerekir ünlü yönetmen pedro almodovarın bir sözü vardır al eline bir kamera ve başla nasıl yapacağnızı bilmezseniz de filmerinizi çekin.başlangıç önemli gerisi sendedir zaten bence caydırıcı değilde biraz daha yapıcı teşvik edici konuşmak lazım ben kendime güveniyorum ve bu işi yapacağımıda biliyorum umarım siz bölümünüzde çok başarılı olursunuz ki eminim başarılı olacaksınızdır. ve inşallah bir gün sizin elinizden çıkan o güzel filmleride izleriz =)))) çok sağolun yardımınız için bu arada benimle bildiklerinizi paylaşırsanız çok sevinirim... =)))) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Akın Demircioğlu 18 Ağustos 29, 2018 gönderildi Paylaş Ağustos 29, 2018 gönderildi @baykusmedya teşvik etmek bir girişimin zorluğunu gizleyerek olmamalı, keşke yakın olsaydık ta bu konularda beraber çalışmalar yapsaydık. Ekipmanınızı tamamlamışsınız sanırım ilk sizin filmleri izleyeceğiz gibi görünüyor Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
neehot 102 Ağustos 29, 2018 gönderildi Paylaş Ağustos 29, 2018 gönderildi Hayırlı olsun. Düzenekleriniz de mevcutmuş. Ama bence 50mm biraz dar kalacak ?. İlerleyen dönemde muhtemelen ençok 24mm civarını kullanmış olacaksınız, o zaman sabit 24mm bir cine lens alırsınız. Işık konusuna değinirsek makineniz 2000 iso ile çok sıkıntı yaşatmaz gibi. 2000 iso, 1/60sn + 2.8 diyafram ile iç mekan ve akşam çekimlerinde güzel sonuçlar alırsınız. Size kolay gelsin. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın