İçeriğe git

Tamron sp 15-30mm f/2,8 di vc

Recep YAZICI

Recommended Posts

Bu lens hakkında bilgisi , tecrübesi olan varmıdır . Yakın tarihte 14-24 lensimi satmıştım. Yeni bir lens arayışı içindeyim.

Tşk.

TAMRON SP 15-30mm f/2,8 Di VC

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Nikkor 14-24 ile arasında 100 Gr bir fark var zaten. 

1000 Gr Nikkor

1100 Gr Tamron.

1540 Gr Nikkor 70-200

- Recep YAZICI tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Recep hocam selamlar. Tamron 15-30 kullanıyorum. Daha önce bir kaç günlük Nikon 14-24 lens deneme fırsatım olmuştu. ağırlık ve yapı olarak ikisi aşağı yukarı aynı sayılır. Tamron köşeden köşeye daha keskin gibi.  Titreşim önleme özelliği iyi çalışıyor. Gerçi uzun pozlama, manzara vb. çekimlerde tripod kullanacağınız düşünülürse ihtiyaç olmaz diye düşünülebilir ama her an tripodu kullanamayacağınız durumlarda faydalı. Nikon'dan biraz daha yeni nesil. Tamron kaplamaları başarılı. Renk sapması ve saçılması pek yok. Filtre konusuna gelince, bu lensler için 150x150mm filtre seçenekleri mevcut ancak fiyatlar kallavi. Sadece lens tutucu 150 USD filtrelerin tanesi 150-200 USD. ben evde kendim filtre tutucu yapmaya çalıştım ama pek başarılı olduğunu söyleyemem. :D 

Detaylıca araştırmadım ama bugün duyduğuma göre Tamron 24-70 ve 70-200'ü G2 olarak yenilediği gibi 15-30 lensi de G2 olarak yenileyecekmiş. Tabii bu yenilenme ne zaman olur bilmiyorum ama eğer aceleniz yoksa yeni seriyi de bekleyebilirsiniz. Yazacaklarım bu kadar. Şöyle bir iki örnek fotoğraf bırakayım.

DSC_0392 (Medium).jpg

Untitled_Panorama4 (Medium).jpg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

@Recep YAZICI Bey selamlar, lens çıkmış hatta BH Photo 'da ön satışa sunulmuş. Teslimat tarihi olarak 10.12.2018 gözükmekte. Fiyatı 1299 USD. Tabii bu lens bizim ülkemize bu kur artışından sonra kaç paraya gelir artık Allah bilir. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.