Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Oluşturuldu: Ağustos 31, 2018 Forum Editörü Paylaş Oluşturuldu: Ağustos 31, 2018 Burada ve blogumda da sıkça belirttiğim gibi seyahat etmeyi yeni yerler görmeyi ve fotoğraf çekmeyi seviyorum. Yurtiçi veya yurtdışı her seyahatimde mutlaka yanımda iki gövde ve yine mutlaka 70-200mm objektifimi alıyorum. Şu anda da o seyahatlerimden birindeyim, aşağıdaki fotoğraf bugünden bir kare: Evet, Nikon D850 ve Nikkor 70-200mm f/2.8E FL ED VR lens, test edildi ve onaylandı. Çalışma koşullarını fotodan görüyorsunuz. Olympus OM-D E-M1 MII ekipmanım da aşağı kalır değil, o da öyle. Bu ikiliyi yağmur çamur dinlemeden kullanıyorum. Sırtımda seyahat tripodum, çantam, önümdeki sarı çantada LEE filtre setlerim... Tabi hep bu koşullarda değil, bazen de böyle: Ya da böyle: Bazen eğlenceli: Bunun gibi: Neden mi 70-200mm? İşte bunlar için: Özetle: Seyahat fotoğrafçıları hep bize geniş açı lenslerle gezin derler, ben böyle geziyorum, kuralsız. Saygılar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
hüseyin özdemir 78 Ağustos 31, 2018 gönderildi Paylaş Ağustos 31, 2018 gönderildi Sebahattin Bey selamlar. 70-200 lens muhakkak gezi fotoğraflarında özellikle sokaklarda çok iş yapacaktır. Ancak gezilecek yerin konumu, ne kadar yürüneceği, havanın durumu (gerçi hava durumu çok belirleyici olmayabiliyor - özellikle ilk fotoğrafınızı gördükten sonra) gibi belirleyici özellikler taşınacak ekipman konusunda karar vermede etkili oluyor. Ben mesela genelde bir geziye çıkmadan önce hangi tarz fotoğraflar çekeceğime karar verip yanıma tek gövde tek lens almaya çalışıyorum. Aksi takdirde bazen iki gövde ve iki lens gerçekten yorucu olabiliyor. Ayrıca bir de geniş açı lens ile manzara, tele lens ile kuş, makro lens ile börtü böcek çekerim diye tüm ekipmanı yanına alıp, sonra hangi lensi ve ekipmanı kullanacağına karar veremeden geri gelen arkadaşlar da oluyor. Örneklerle gösterdiğiniz üzere 70-200 yada benzeri bir tele lens, beklenmedik anlarda güzel fotoğrafları görmenize ve çekmenize yardımcı oluyor. Paylaşımınız için teşekkür ederim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Ağustos 31, 2018 gönderildi Yazar Forum Editörü Paylaş Ağustos 31, 2018 gönderildi @hüseyin özdemir bey, Şu anki seyahatim toplamda 10 gün sürecek olan Almanya'nın göbeğinden başlayan ve en güneyinde Alp'lerin eteklerinde sonlanacak "Romantische Strasse" yani Romantik Yol rotası. Dilediğiniz kadar plan yapın, hangi hava koşullarında sizi nelerin bekleyeceğini kestiremiyorsunuz. Yukarıdaki fotoğraflar 3 gün içinde alınan kareler. Görüldüğü gibi, kimi zaman şort ve tişört, kimi zaman kot ve gömlek, kimi zaman 10 derece ısıda o yağmurlu havadaki fotom. Ben, yaklaşık 10 Kg bulan bu ekipmanımla günde en az 10-12Km yürüyorum Saygılar. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Turgay Seven 24 Eylül 1, 2018 gönderildi Paylaş Eylül 1, 2018 gönderildi Fotoğrafları görünce, o bölgenin havasını kokladım sanki. 70-200mm yeni lensiniz de hakkını vermeye başlamış. Keyfiniz bol olsun. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Eylül 1, 2018 gönderildi Yazar Forum Editörü Paylaş Eylül 1, 2018 gönderildi Teşekkür ederim Turgay bey.Burası ayrı bir dünya, anlatılamıyor. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
hüseyin özdemir 78 Eylül 1, 2018 gönderildi Paylaş Eylül 1, 2018 gönderildi @Sebahattin Demir Bey sizi tebrik ediyorum. Günlük o yürüyüşe, o tempoya rağmen o kadar ekipmanı taşımak her zaman kolay olmaz ama fotoğraf aşkına her zorluğa katlanılır, sizi anlayabiliyorum. Yeni gezilerinizde, yeni fotoğraflarınızı heyecanla bekliyor olacağım. Saygılarımla. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Eylül 1, 2018 gönderildi Yazar Forum Editörü Paylaş Eylül 1, 2018 gönderildi [mention=4969]Sebahattin Demir[/mention] Bey sizi tebrik ediyorum. Günlük o yürüyüşe, o tempoya rağmen o kadar ekipmanı taşımak her zaman kolay olmaz ama fotoğraf aşkına her zorluğa katlanılır, sizi anlayabiliyorum. Yeni gezilerinizde, yeni fotoğraflarınızı heyecanla bekliyor olacağım. Saygılarımla.Bunu çok uzun zamandır yaptığım için alışkınım bu tip zorluklara. Her yıl en az 3-4 haftamı yalnızca böyle çile için ayırıyorum kendime , bir anlamda terapi benim için, onca iş stresi arasında. Teşekkür ederim ilginize.Saygılar. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Oytun USKAN 0 Eylül 2, 2018 gönderildi Paylaş Eylül 2, 2018 gönderildi Nefis! Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ÖNER BÜYÜKYILDIZ 37 Eylül 3, 2018 gönderildi Paylaş Eylül 3, 2018 gönderildi @Sebahattin Demir Gezinizi ve fotoğraflarınızı severek takip ediyoruz. Geldiğinizde bloğunuzda detaylı bir seyahat rehberi görecek miyiz? İyi eğlenceler. Selamlar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Eylül 3, 2018 gönderildi Yazar Forum Editörü Paylaş Eylül 3, 2018 gönderildi Evet @ÖNER BÜYÜKYILDIZ bey blogumda detaylarını yakında paylaşmaya başlayacağım. Seyahatim henüz devam ediyor. Selamlar. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın