rakcay52 0 Oluşturuldu: Eylül 2, 2018 Paylaş Oluşturuldu: Eylül 2, 2018 Merhaba üstadlar Nikon D7100 ve Nikon 40mm 2,8 Macro lens kullanıyorum, 2-3 adet sabit ışık kullanıyorum softboxta kol saat çekimleri yapmaktayım Nikon 40mm 2,8 lensimdem memnunum ancak bilindiği üzere ürüne çok yaklaşmam gerekiyor bu hususta çözemediğim aklıma yatmayan bazı sorularım olacaktı. Şimdiden hepinize teşekkür ederim. 1- 40mm değiştirmek istiyorum gerçekten değiştirmem gerekiyormu çok yakın çekim oluyor ışık parlaması, gölgeden kaçmak zor oluyor bir yerde engelleniyorum 105mm macro' ya geçmelimiyim. 2- Sadece kol saati çekimi yapıyorum illa macro lensmi kullanmalıyım( çok memnunum macrodan) 3- bazı kol saat resimlerine bakıyorum uzaktan çekilmiş photshop kırpmış ama ürün dokuları çok net 4-tripod ve kumanda kullanıyorum şimdiden teşekkür ederim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
myasar 53 Eylül 3, 2018 gönderildi Paylaş Eylül 3, 2018 gönderildi 1- 105 mm makro ile 20-30 cm den çekebilirsiniz 2- Eğer sadece internette yayınlanacaksa veya çok büyük boy bir katalokta kullanılmayacaksa makro şart değil. Kırpma ile yeterli büyütmeyi sağlarsınız. 3- Bunun nedeni çekimde iyi ışıklandırma, çekim sonrası ustaca uygulanan Photoshop. Saat gibi parlayan bir üründe polarize filtrenin de yararı olur diye düşünüyorum. Diyaframı 8-11 arasında tutmaya çalışın (derinlik için). 4- Tripod ve kumanda zaten bu işin olmazsa olmazı. Sonuç alamazsanız ve mali durum uygunsa ring flaş seçeneğini araştırın. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mehmet A. 18 Eylül 5, 2018 gönderildi Paylaş Eylül 5, 2018 gönderildi Bu linkte sorununuz ile ilgili yararlı bilgiler var. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
rakcay52 0 Eylül 5, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Eylül 5, 2018 gönderildi teşekkür ederim üstadım isim sadece internette yayınlamak üzere yine sadece kol saat fotoğrafları çekiyorum 40mm nikon macro ile yoluma devam edebilirmiyim ışık çadırı ile çekmek istemiyorum dogrumu yapıyorum saygılar Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikobet 11 Eylül 6, 2018 gönderildi Paylaş Eylül 6, 2018 gönderildi Bencede estantane 1/200 yada üstü olsun ,iso 100 diyafram en az 5/6 ve picture ayarları sharpen 8 civarı ile %100 zomda bile jilet gibi sonuç alırsınız. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
rakcay52 0 Eylül 7, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Eylül 7, 2018 gönderildi Teşekkürler üstadım Saolun Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın