sadikbasal 12 Oluşturuldu: Eylül 2, 2018 Paylaş Oluşturuldu: Eylül 2, 2018 merhabalar, ikinci el nikon 70-300 f:4,5-5,6g af-s ed vr lens almayı düşünüyorum NİKON D7200 makinem için.Genelde manzara fotoğrafı çekiyorum.Uzakları yakınlaştırmak ta istiyorum.1150 tl ye temiz buldum.daha önce kullanan var mı acaba aranızda.İşime yarar mı. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ÖNER BÜYÜKYILDIZ 37 Eylül 3, 2018 gönderildi Paylaş Eylül 3, 2018 gönderildi @sadikbasal bey, D90 ile 70-300'ün VR'siz olan versiyonunu kısa süre kullandım. VR olan ile olmayan arasında netlik ve keskinlik anlamında ne kadar fark var onu bilemiyorum ama genel anlamda sizi pek de tatmin edeceğini sanmıyorum. Netlik ve keskinlikten feragat edip yakınlaştırma için kullanacaksanız olur. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sadikbasal 12 Eylül 3, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Eylül 3, 2018 gönderildi @ÖNER BÜYÜKYILDIZ bey teşekkürler yorum için.netlik ve keskinlik benim için ön planda . Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ÖNER BÜYÜKYILDIZ 37 Eylül 3, 2018 gönderildi Paylaş Eylül 3, 2018 gönderildi @sadikbasal bu fiyat aralığındaki lenslerle maalesef pek mümkün değil. Bizim aradığımız kalitedeki lensler de el yakıyor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sadikbasal 12 Eylül 3, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Eylül 3, 2018 gönderildi @ÖNER BÜYÜKYILDIZ bey aynen özellikle kurdaki son artıştan sonra uçtu fiyatlar , hayal oldu:( Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Hüseyin 3 Eylül 3, 2018 gönderildi Paylaş Eylül 3, 2018 gönderildi Bir 70 200 lens gibi olmasa da 70 300 VR lens oldukça başarılıdır. VR'siz versiyonu ile kıyaslanamaz. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ÖNER BÜYÜKYILDIZ 37 Eylül 3, 2018 gönderildi Paylaş Eylül 3, 2018 gönderildi 22 dakika önce, Hüseyin yazdı: Bir 70 200 lens gibi olmasa da 70 300 VR lens oldukça başarılıdır. VR'siz versiyonu ile kıyaslanamaz. @Hüseyin bey, dediğim gibi VR'li olanı kullanmadığım için kıyaslama yapmıyorum. Fakat her iki lensinde gövde ve optik yapıları aynı. Dolayısıyla VR'nin netlik ve keskinlik anlamında çokda bir artısının olacağını sanmıyorum. VR'siz olan modeli tripod ve kumanda ile kullanınca da çok tatmin etmemişti beni. Tercih meselesi tabi. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Turgay Seven 24 Eylül 3, 2018 gönderildi Paylaş Eylül 3, 2018 gönderildi Tamron’un 70-300mm Vc modelini D90 ve D7200’de uzun süre kullandım. Ara sıra D750 makinemde de kullanıyorum. En büyük artıları ağırlık. Beklentiye göre değişir ancak 200mm’ye kadar tatmin edici fotoğraf çektiğini söyleyebilirim. Bu aralıktaki bir lensle portre çekmek de çok keyifli. Hatta bir ara Nikon 18-140mm vardı elimde ancak 70-300mm ile aldığım keyfi ondan alamadım. Nikon/Tamron'un 70-300mm titreşim engelleyici bulunan modelleri aşağı yukarı denktir diye düşünüyorum. Eğer 70-200mm düşünmüyorsanız, orta sınıf performans için 70-300mm alınabilir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sadikbasal 12 Eylül 3, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Eylül 3, 2018 gönderildi @Turgay Seven bey teşekkürler yorum için . bütçeden dolayı 70-200 düşünmüyorum.@Hüseyin bey teşekkürler yorum için . fiyatta uygun geldi 2.el alırım büyük ihtimal ile. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yalçın DİLSİZOĞLU 2 Eylül 6, 2018 gönderildi Paylaş Eylül 6, 2018 gönderildi Ben de kullanıyorum, makro ayarı var, makro çekimler de yapabiliyorsun söylediğin fiyat biraz çok gibi yalnız Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikobet 11 Eylül 6, 2018 gönderildi Paylaş Eylül 6, 2018 gönderildi Merhaba 70-300 f:4,5-5,6g af-s ed lens msksimum sizin makinada 7 megapiksel görüntü verecektir. picture ayarlarından sharpen 7 kademeye geritip 5/6 diyafram ve 1/200 civarı iso 100 de jilet gibi görüntü alırsınız . Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikobet 11 Eylül 6, 2018 gönderildi Paylaş Eylül 6, 2018 gönderildi Siz bakmayın fabrikanın 16 megapiksel dediğine en fazlam gerçek 8 megapiksel alırsanız ne ala o bile büyük başarı. %100 zoomda keskin ise sonuc güzledir bence. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikobet 11 Eylül 6, 2018 gönderildi Paylaş Eylül 6, 2018 gönderildi 16 mepiksel ise yazılım oyunları vb gibi şeyler gerçek optik çözünürlük önemli. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın