İçeriğe git

2 yıl kullanılmamış kamera alınır mı?

Recommended Posts

Merhaba arkadaşlar 

Nikon d5300 alıcaktım dolar kuru fiyatları uçurduğu için 2.ele yöneldim ve sadece 50 shutter yapılmış neredeyse hiç kullanılmamış 1950 tlye nikon d5300 buldum.Ancak garantisi bitmiş ve uzun süre boyunca kullanılmamış(yaklaşık 1.5 yıl). Adama sordum fotoğraf bile çektim dedi.Sizce kamerayı aldığımda sorun olur mu?Teşekkürler. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Öncelikle merhaba

Bende yaklaşık bir hafta önce D40X aldım hemde hiç bir özelliğini araştırmadan soruşturmadan.

ilk makinam ve uzun zamandır istediğim için 2. el olmasına rağmen hiç denemeden aldım şuanda fikrimi sorarsanız iyi almışım çok memnunum amatörüm şuanlık ama kendimi geliştirmem için güzel bir makinaya sahip olduğumu düşünüyorum. sizinkisi biraz farklı bir durum denemeden almasanız iyi olur sanki yinede fikir sizin.

- Hüseyin. tarafından düzenlendi
eksin harf
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

2015 model Nikon D5100’ ü ben de deneyerek 800 TL ye aldım 4 aydır kullanıyorum, şimdilik sorun yok.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

@Nikobet Aslında haklısınız ben de baktım bayağı uygun fiyata varmış 200-300 daha koyar nikon d7000 alırım nikon d5300ü çok araştırdım fakat eminim d7000 ondan daha iyidir.Sanırım siz biliyorsunuz.Ne gibi özellikleri var d7000'in?Manzara fotoğrafçılığında iş görür mü? 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Nikon d7000 fiziksel olarak ve bady kalitesi olarak d5300 den çok üstün ve hacimli  . Bir kere yarı profesyonel d7000 sensor ve işlemci günümüz için canon 6d den kat kat üstün büyük baskılar almayacaksanız iş görür.

Not :d7000 ile d5300 görüntü kalitesi bakımında d5300 24 megapiksel ama sanal  prime lenslerde maksimum   doğal keskinlik 15 beşki verir, nikon d7000 11  megapiksel doğal verebiliyor kaliteli lens .iki makinada iş görür fazlası ile.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Olabilir ben hiç rastlamadım ama nikon d5300 bady görüntü kalitesi çok güzel ama d7000 nin yanında  biraz cılız kalıyor  fiziksel görüntü olarak.

- Nikobet tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

D7000 ile D5300 aynı klasmanda değil kıyaslamaya bile gerek yok bence. D5300ün iyi yanları mp yüksek olması o da billboard tarzı çıktı alacaksanız bide hareketli ekran olması geri kalan çoğu konuda D7000in yanına yaklaşacağını düşünmüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

@Nikobet Bey,

"d5300 24 megapiksel ama sanal  prime lenslerde maksimum   doğal keskinlik 15 beşki verir, nikon d7000 11  megapiksel doğal verebiliyor kaliteli lens ."

Cümlenizi anlayamadım ama bana benim pek bilmediğim önemli bir konu gibi geldi.

Biraz açıklamanız ya da konu ile ilgili bir link vermeniz mümkün mü ?

Şimdiden teşekkürler..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yani organik gerçek çözünürlük , kaliteli lenslerle ile 15 megapiksel anca verebilir demek istedim .24 megapiksel ise teoride öyle kağıt üzerinde photoshop bilgisi olarak kodlanır , hani varya photoshopta çözünürlük yükseltme onun gibi sanal  çözünürlük veriyor pratikte bir anlamı yok.

Ben pek önemsemiyorum çözünürlüğü  %100 zoomda keskin kaliteli ise o fotoğraf  süperdir her ekranda baskıda mükemmel görünür tabi photoshop ile unsap mask vermek şartyla abartmadan.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

@Nikobet Bey,

Yani gerçekte makinenin içindeki algılayıcı daha az piksel içeriyor ama yazılımla daha fazla gibi gösteriliyor.

Örneğin: D5300 aslında (sözgelimi) 16 Mpixel ama yazılımla (interpolasyonla) 24 Mpixel'e yükseltiliyor.

Benim anladığım bu. Doğru mudur ?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.