myasar 53 Eylül 14, 2018 gönderildi Paylaş Eylül 14, 2018 gönderildi Sayın @Nikobet , Konu üzerinde biraz fazla ısrarla duruyorum. Nedeni şu: Bu site, güvenilirliği olan, verdiği bilgiler çoğu zaman referans kabul edilen, yol gösterici bir site. Bu nedenle kesin yargılı cümleler kurarken her zamankinden daha dikkatli olmaya, yanlış anlaşılmalara neden olmayacak, birden çok anlamı olabilecek cümleler kurmamaya özen göstermemiz gerekir diye düşünüyorum. Bu siteyi izleyenlerin en az yarısı, fotoğrafçılık konusunda, sizden daha az bilgililer. Yazdıklarınızı yanlış yorumlayabilirler. Örneğin; son mesajınızda şöyle yazdınız : "Makina 24 megapiksel içeriyor ama teorid ,d5300 serisi en baba lenslerle bile organik keskin çözünülrük 15 megapikseli geçemez ayırma gücü olarak." Deneyimi az olan birisi cümlenizin virgülden önceki birinci kısmından şunu anlayabilir: Makinenin el kitabı 24 Mp yazıyor ama gerçekte bu makinenin çözünürlüğü daha düşük. Virgülden sonraki kısmı ise konuya hakim olmayan birisi tarafından ya hiç anlaşılamaz ya da şöyle anlaşılabilir: Çok iyi bir objektifin ayırma gücü d5300 serisinde en fazla 15 Mp kadar olabilir ama daha iyi bir makinede daha yüksek bir ayırma gücüyle daha çok Mp elde edilebilir. Benim nasıl anladığıma (yorumladığıma) gelince: "Bu makine her ne kadar 24 Mp olsa da günümüzde en keskin objektifler bile bu ayırma gücüne sahip değildir. Dolayısıyla makinenin 16 veya 24 Mp olması pek de önemli değildir." Yazdıklarımı bir eleştiri değil, açıklama olarak görürseniz sevinirim. İyi günler dileklerimle... Not: Yaşım gereği olsa gerek, günümüz Türkçesinin jargonu konusunda oldukça zayıfım. Sıkça kullandığınız " organik" kelimesini, cümlelerin gelişinden, "gerçek" anlamında kullandığınızı çıkarttım. Umarım yorumum doğrudur. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mert Bayer 0 Eylül 17, 2018 gönderildi Paylaş Eylül 17, 2018 gönderildi Ayrıca D7000 ve üstü seri bodylerde autofocus motoru mevcuttur (yanlışsam lütfen düzeltin). Bu nedenle benim gibi d5300 kullanıcıları fiyatsal anlamda çok daha pahalı, içinde focus motoru barındıran g serisi lenslere yönelmek durumunda kalıyor. Dolayısıyla D7000 ve üstü modeller çoğu arkadaşın belirttiği gibi daha pro kameralardır. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Hüseyin. 2 Eylül 17, 2018 gönderildi Paylaş Eylül 17, 2018 gönderildi Merhaba özür dileyerek konu dışı ama sormak istediğim konu şu Foto boyutu yüksek siteye yükleyemiyorum yardımcı olurmusunuz Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Hüseyin. 2 Eylül 17, 2018 gönderildi Paylaş Eylül 17, 2018 gönderildi bu şekildemi yüklicez illa anlamadım Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kado123456 2 Eylül 17, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Eylül 17, 2018 gönderildi @Hüseyin. @Nikobet@Nikobet Evet Hüseyin bey.Bende de böyle bir sorun vardı.Ancak fotoğrafı telefona Bluetooth veya Wi-Fi aracılığıyla gönderdiğimde boyutun düştüğünü farkettim(11mb'tan 1mb'a kadar).Bir de fotoğrafı telefona göndermeyi deneyin. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Hüseyin. 2 Eylül 17, 2018 gönderildi Paylaş Eylül 17, 2018 gönderildi Teşekkürler Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikobet 11 Eylül 18, 2018 gönderildi Paylaş Eylül 18, 2018 gönderildi Çok iyi bir objektifin ayırma gücü d5300 serisinde en fazla 15 Mp kadar olabilir ama daha iyi bir makinede aynı lens ile daha yüksek bir ayırma gücüyle daha çok keskinlik ve detay elde edilebilir. Bunu demek istedim. Sıkça kullandığınız " organik" kelimesini, cümlelerin gelişinden, "gerçek" anlamında kullandığınızı çıkarttım. Umarım yorumum doğrudur. ( Yani aklımkda geçen buna benzer bir açıklama) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın