Bülent yağlıdere 0 Oluşturuldu: Eylül 12, 2018 Paylaş Oluşturuldu: Eylül 12, 2018 selamlar....ben diş hekimiyim.meslek icabı diş ve ağız fotoğrafları çekiyorum.internette bir diş hekiminin çektiği fotoğrafları çok beğendim.benim çektiklerim pek başarılı olmadı.nikon d 810 105 mm nikon,elinchrome rx4 paraflasa sahibim.diğer arkadaş canon makine elinchrom paraflash kullanıyor.ben neden aynı fotoğrafı alamıyorum.yardımcı olabilkirmisiniz.teşekkürler. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Bülent yağlıdere 0 Eylül 12, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Eylül 12, 2018 gönderildi buda benim fotoğraf çekimim.ama malesef beğenmiyorum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ÖNER BÜYÜKYILDIZ 37 Eylül 12, 2018 gönderildi Paylaş Eylül 12, 2018 gönderildi (düzenlendi) Merhaba Bülent Bey, iki fotoğraf arasında ilk dikkatimi çeken fark; sizin fotoğrafınızdaki parlamalar/yansımalar oldu. Diş ve damak üzerindeki parlamalar rahatsız edici. Diğer fotoğraf çok daha soft ve bu tür parlamalar yok. Bu parlamayı engellemek için objektifinizin önüne circular polarize filtre takabilirsiniz. Böylece hem parlamaları önlemiş, hemde daha doygun bir renk sağlamış olursunuz. Kullandığınız ekipman oldukça iyi, yüksek çözünürlüğe sahip bir full frame makina, ve son derece keskin bir makro lens kullanıyorsunuz. Size tavsiyem makro lens kullanıyorum, netleme mesafesi kısa diye çok yakından çekim yapmaya çalışmayın. Biraz daha kısık bir diyafram ile biraz daha uzaktan çekim yapın. Sonradan fotoğrafı bilgisayarda kırparak istediğiniz kadrajı oluşturabilirsiniz. Böylece çok sığ bir alan derinliği ile uğraşmamış olursunuz. Fotoğrafınızın exif bilgilerini ve ne kadar mesafeden çektiğinizi yazarsanız bu konuda daha doğru yorumlar yapabiliriz. Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Kolay gelsin. Eylül 12, 2018 - ÖNER BÜYÜKYILDIZ tarafından düzenlendi edit Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Bülent yağlıdere 0 Eylül 12, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Eylül 12, 2018 gönderildi ilginize teşekkür ederim.exif bilgisi : ısı 80, f 32, d 1/100 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ÖNER BÜYÜKYILDIZ 37 Eylül 12, 2018 gönderildi Paylaş Eylül 12, 2018 gönderildi (düzenlendi) Diyaframı çok fazla kısmışsınız. Lensinizin en keskin olduğu diyafram değeri f5.6’dır. Eğer bu diyafram değerinde alan derinliği çok sığ kalırsa f8, maksimum f11’de çıkmanızı tavsiye ederim. Diyafram 32’ye göre daha açık olacağı için pozlama değerinizde daha kısalacak ve titreşimlerden kaynaklı netsizlik sorunu ortadan kalkacaktır. Hatta pozlamayı dahada kısaltmak için iso’yu da biraz yükseltebilirsiniz. Deneme yanılma ile doğru sonuca ulaşacağınıza eminim. Eylül 12, 2018 - ÖNER BÜYÜKYILDIZ tarafından düzenlendi edit Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Bülent yağlıdere 0 Eylül 13, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Eylül 13, 2018 gönderildi benim beğendiğim arkadaşın elif bilgisi f 20 1/200 iso 100 wb custom muş. peki circuler filitre markası öneriniz nedir Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ÖNER BÜYÜKYILDIZ 37 Eylül 13, 2018 gönderildi Paylaş Eylül 13, 2018 gönderildi Bir saat önce, Bülent yağlıdere yazdı: benim beğendiğim arkadaşın elif bilgisi f 20 1/200 iso 100 wb custom muş. peki circuler filitre markası öneriniz nedir f20 bile çok fazla, dediğim gibi f11'i geçmemenizi tavsiye ederim. en azından deneyip farkına bakın. Filtreler konusunda kesinlikle ucuza kaçmayın. 105mm lensin filtre çapı 72mm idi yanlış hatırlamıyorsam. BW tavsiye ederim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Bülent yağlıdere 0 Eylül 13, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Eylül 13, 2018 gönderildi gene arkadaşın çekimleri Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Bülent yağlıdere 0 Eylül 13, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Eylül 13, 2018 gönderildi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Bülent yağlıdere 0 Eylül 13, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Eylül 13, 2018 gönderildi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Bülent yağlıdere 0 Eylül 13, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Eylül 13, 2018 gönderildi kendisiyle irtibat kuramadım.nasıl çektiğini sormak istedim geri dönülmedi :(( Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
onurd 14 Eylül 13, 2018 gönderildi Paylaş Eylül 13, 2018 gönderildi Bülent bey fikir acisindan birkac bilgi aktarmak isterim. Arkadasinizin cektigi fotografta ışık kullanimi sanki ozenilmis gibi druyor. Zaten fotograf isinin en buyuk kisimlarindan birisi isigi dogru kullanmaktir. Işık kaynaginiz cektiginiz objeye kiyasla ne kadar buyuk olursa cektiginiz fotograf o kadar mat cikar. Gölgeler daha da aza iner. Hatta makro cekimde aşırı büyük ışık kullanirsaniz (örn : kirbit kutusu büyüklüğünde obje cekmek icin 1metrekarelik ışık kaynagi kullandiginizi dusunun ) gölge olmayacak parlama olmayacaktir heryer ayni miktarda isik alacagi için sizi istediğiniz sekilde fotograf alınacaktır. Örnek olarak beyenmis oldugunuz resimde isik cok yakinda konumlandirlmis ve isik kaynaginin büyük olduğunu tahim ediyorum. Isik kaynagi yakindan çekildiği için arka taraftaki flu yerlere ışık dusmemis zaten. GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mehmet A. 18 Eylül 13, 2018 gönderildi Paylaş Eylül 13, 2018 gönderildi Bu tür çekimler için ring flaş daha uygun değil mi? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Bülent yağlıdere 0 Eylül 13, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Eylül 13, 2018 gönderildi R1c1 Nikon flaşım da var....ring flaşımda... ama bu görüntü olmuyor.paraflashla denemeler yapıyorum olmuyor bir türlü Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kemal Öztürk Turkoy 1.320 Eylül 14, 2018 gönderildi Paylaş Eylül 14, 2018 gönderildi Fotoğraflara baktığımda aşırı bir teknik farklı bir özel durum yok sadece fotoğrafları isteyerek biraz da ilgi ile çekilmiş sadece diş teller olsun yeter denmemiş kişi tarafından bu yüzden sizlerde yapamazsınız diyecek kadar bir durum yok. Elinizdeki ekipman ile gayette yapabilirsiniz ve fazla ekipman bile var. Öncelelikle bu fotoğrafları çekip direk olarak aktarmış degil bir arkadaş cevaplarda bahsetmiş neredeyse hepsi çekimden sonra renk ve keskinlik olarak elden geçmiş ve daha önemlisi lens ve makinanın el verdiğince dijital zoom yani sonradan crop ile yeniden kadrajlanmış. Fotoğraflarının çogunda flash değilde soğuk bir ışık yani 5000K 6000K gibi sabit ışık led kullanmış. ve güzel çıkmasını tam sizin teknik olarak tel ve ağız yapısının hoşunuza gitmesi fotoğraf çekmek için hastanın agzında ikinci bir foto ameliyat yapmış yani agızların dikkat ederseniz tam olarak açık ve gayet temiz olmasını sağlıyor. Aslında önemli yönlerden biride sizinde biraz hastanızı modelinizi yormanız tel yapısı ağız yapısı için tam olarak ağızı görmeniz varsa birde sabit ışıkla denemeniz ve üstte bahşettiğim gibi istediğiniz kadrajın birazdaha büyük genelini çalışmanız ve pc başında müdehale etmeniz ve yeniden kadrajlamanız yerli olacaktır. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın