Akın Demircioğlu 18 Oluşturuldu: Eylül 17, 2018 Paylaş Oluşturuldu: Eylül 17, 2018 Uzun süredir taşınma telaşından şundan bundan elime almadığım ekipmanımdan tamron lensimde mantar baş göstermiş. Youtube da bir videoda ön elemanın çıkarılmasıyla ilgili video buldum çıkarıp lens solusyonuyla temizlesem mi aceba. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ÖNER BÜYÜKYILDIZ 37 Eylül 18, 2018 gönderildi Paylaş Eylül 18, 2018 gönderildi Çok kötü görünüyor. El yatkınlığınız yoksa, sökme takma işlemi için gerekli alet ve ekipmanınız yoksa, tecrübeniz yoksa hiç açmamanızı tavsiye ederim. Servisine, yada bir bilene yaptırın derim. Ama yok illa ben hallederim diyorsanız , işlemi adım adım fotoğraflamanızı ve bizimle paylaşmanızı rica edeceğim. Şimdiden kolay gelsin. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Murat Unal 48 Ekim 2, 2018 gönderildi Paylaş Ekim 2, 2018 gönderildi Geçmiş olsun. Mantar sanırım nemin sonucu. Nemden korumak asıl önlem. Bir de çeşitli ürünlerden çıkan, küçük nem alıcı paketçikler oluyor (tam adını bilmiyorum), onları saklıyorum, makine ve lensleri koruduğum çantalara ve kutulara birer ikişer tane koyuyorum. İşe yarar mı bilmiyorum ama, en azından içim biraz daha rahat oluyor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Bavarian.mw 12 Ekim 2, 2018 gönderildi Paylaş Ekim 2, 2018 gönderildi @Murat Unal bahsettiğiniz maddenin adı silika jel, .çok iyi nem çekiyor hatta ali express te içine silika jel olan lens kapakları görmüştüm çok ilgimi çekmişti 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Akın Demircioğlu 18 Ekim 3, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Ekim 3, 2018 gönderildi @Murat Unal @Bavarian.mw Sanırım nemden ancak bende biraz özensiz kullanıyorum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Bavarian.mw 12 Ekim 3, 2018 gönderildi Paylaş Ekim 3, 2018 gönderildi @Akın Demircioğlu size önerim çantanızın büyüklüğüne göre yeterli miktarda silik jel bulundurun sıcak ortamdan soğuk ortama direk olarak geçiş yapmayın mantarın sebibi buharlaşma, lensleri hohlayarak temizlemeyin bu temizlik yöntemi çok yanlış nikon hohlayarak temizlik yapamyı önermiyor, mercekte mantar başıma gelmedi ama çok korktuğum için araştırmıştım baya Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Ekim 3, 2018 gönderildi Forum Editörü Paylaş Ekim 3, 2018 gönderildi Ya ben ne yapayım? Bu fotoğrafı daha önce de paylaşmıştım. Sanırım benim çantayı Silika Jel ile doldurmak gerekiyor Ama zaten sırtımdaki çanta su içinde kalmış. 2 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın