Bavarian.mw 12 Oluşturuldu: Eylül 20, 2018 Paylaş Oluşturuldu: Eylül 20, 2018 Çektiğim bazı fotoğraflara yakınlaştırınca bazı yerlerde böyle mor tonlar görüyorum sebebi ne olabilir? Bu fotoğrafta aynı sorun far çevresinde ve plakanın içindeki harflerde de var Body D7000 Lens 50mm 1.8 D İso 100 Enstantane 1/1250 F/2.8 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kemal Öztürk Turkoy 1.320 Eylül 21, 2018 gönderildi Paylaş Eylül 21, 2018 gönderildi Kısaca söylemek gerekirse buna Kromatik sapma deniyor ; Alıntı Kromatik sapma, farklı dalga boylarına sahip ışığın, bu dalga boylarının farklı kırılma indisleri dolayısıyla, aynı fokal düzleme düşmemeleri ve/veya aynı fokal düzleme, farklı alan büyüklüklerinde düşmeleri durumudur. Aslında kendi içindede farklı yönleri mevcut ancak sonuç odaklı baktığımızda lenslerin farkları kaliteli serileri çıkması gibi gibi sebeblerde işte böyle hataların olmasından kaynaklı üst seviye lenslerde böyle şeylerin neredeyse olmaması. gözle bu kadar bahris şekilde görülmeyecek kadar engelleniyor olmasıdır. Daha detaylı bilgi için araştırabilir. Hatta bununla ilgili olarak azda olsa etkisi olan bu kromatik sapmaları silen Photoshop RAW işlerken Yan menüde "lens correction " menüsü altaında "remove chromatic aberration" bulunur bunu kullanabilirsin. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
myasar 53 Eylül 21, 2018 gönderildi Paylaş Eylül 21, 2018 gönderildi Sıradan bir 50 mm. objektifte bu kadar renk sapması olmaz. Bu nedenle hatayı başka yerlerde, Kemal Bey'inde dediği gibi, özellikle objektifteki üretim hatasında aramak gerekir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Bavarian.mw 12 Eylül 21, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Eylül 21, 2018 gönderildi @Kemal Öztürk Turkoy Cevabınız için teşekkür ederim gayet açıklayıcı oldu 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Bavarian.mw 12 Eylül 21, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Eylül 21, 2018 gönderildi @myasar Camera raw da renk düzenlemesi yaptıktan sonra fark ettim. Fotoğrafın orijinalinde bu kadar belirgin değil Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kemal Öztürk Turkoy 1.320 Eylül 21, 2018 gönderildi Paylaş Eylül 21, 2018 gönderildi Bu aslında üstte bahsettiğim gibi lens'den ve element kalitesi bunun yanında makina etkisi vardır ancak bir farklı etken olarak üstte arkadaşın bahsettği gibi 50mm bu kadar kötü değil demesi evet değil ancak 50mm herzaman böyle yapacak diye birşey yok bu lens'in o an aldığı ışık miktarı yönleri ve boyları gücü gibi etkenlere dayanarak farklılık gösterir bunuda unutmayın. yani aynı lens farklı bir çekimde bu kadar aşırı göremezsiniz. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yalçın DİLSİZOĞLU 2 Ocak 28, 2019 gönderildi Paylaş Ocak 28, 2019 gönderildi Bunu ben de yaşıyorum. Sebebi kromatik sapmaymış demek ki Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın