ada can 0 Oluşturuldu: Eylül 26, 2018 Paylaş Oluşturuldu: Eylül 26, 2018 Merhaba D5600 üm var. Makinanın dahili flaşında, rear modunda pozlama bitmeden hemen önce flaşın patlaması gerekir diye biliyorum. Ancak benim makinamda Deklanşöre basarbasmaz bir kere ve pozlama bittiğinde bir kere olmak üzere iki defa patlıyor. Öyle olunca hareketli görüntü çekmek mümkün olmuyor. Ben çözümünü bulamadım. Aydınlatan dostlara müteşekkir olacağım. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kemal Öztürk Turkoy 1.320 Eylül 26, 2018 gönderildi Paylaş Eylül 26, 2018 gönderildi Rear Flash modu denerken kullandığınız estantene değeri nedir yani uzun pozlama yapmak istiyorsunuz ancak kısa süreli perde hızlarında bunu anlamanız zor olur uzun pozlama yaparak deneyin bunu bir. Son flash perde arkasından patlar Rear modunda öncesi ve sonrası olmak üzere. İşine yarayabilir şuna bir göz at Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ada can 0 Eylül 26, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Eylül 26, 2018 gönderildi Kemal bey Bir çok estantene değeri denedim. 1/30,1,2 sn gibi. Ama her defasında deklanşöre bastığım anda flaş patlıyor ve perde kapanırken tekrar patlıyor. Tabi böyle olunca videonuzdaki gibi hareketli kareler yakalıyamıyorum. Ayrıca video içinde teşekkür ederim. Flaşın ters ışıkta kullanılması konusunda aydınlatıcı oldu. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Eylül 26, 2018 gönderildi Forum Editörü Paylaş Eylül 26, 2018 gönderildi @ada can bey, Deklanşöre basar basmaz çakan ilk flaş "ön flaş" olarak adlandırılır ve çakması normaldir. TTL flaş ölçümü için çalışır, flaş önce bir kere çakar ve ortam ışığını test eder, daha sonra ne güçte çakacağını buradan belirler. İlk flaş fotoğrafınızda görünmez, çünkü ilk perde açılmadan önce gerçekleşir. O nedenle fotoğrafınıza bir etkisi yoktur. Fotoğrafta sadece ikinci flaş yani "ana flaş" görünür. İlk flaş sizi rahatsız ediyorsa, bunun birkaç geçici çözümü vardır. Öncelikle harici flaş kullanın: Flaşta "A" modunda çekim yapın. Dikkat: kameranızdaki "A" Diyafram öncelikli mod değil, flaştaki "A" modu. Flaş, fotoğraf makinesinin ölçüm sistemi yerine kendi sensörüyle ölçüm yapar, böylece ön flaşa gerek kalmaz. Ancak özellikle geniş açılı veya telefoto lenslerle pozlamanız biraz şaşabilir. Flaşta "M" modunda çekim yapın. Ön flaş yoktur, ancak değişen pozlama koşullarına ayak uydurmak zorlaşır. Saygılar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ada can 0 Eylül 26, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Eylül 26, 2018 gönderildi Sebahattin bey, Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Anlattıklarınız doğrultusunda yeni denemeler yapacağım. Nikonturk ailesi ve size başarılar dilerim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın