Gözde albader 0 Oluşturuldu: Ekim 9, 2018 Paylaş Oluşturuldu: Ekim 9, 2018 Merhaba, Nikon D810 kullanıcısıyım. Makinemi yeni aldım . Çektiğim fotoğraflarım bilgisayara attıgım zaman soluk ve karanlık görünüyor. Mutlaka photoshop a ihtiyaç duyuyorum.İlk aldıgım günler böyle değildi sanki ya da bilgisayarda kontrol etmemiş te olabilirim. Lütfen bana yardımcı olabilir misiniz ? Şimdiden tesekkürler Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikobet 11 Ekim 9, 2018 gönderildi Paylaş Ekim 9, 2018 gönderildi Photoshop zaten şart raw çekerseniz bürün dünyadabu böyledir siz yapmasanız makina kendi profilleri ile yapar yani herşey normal. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recep YAZICI 261 Ekim 10, 2018 gönderildi Paylaş Ekim 10, 2018 gönderildi PS neden şart olsunki. Yani ileri seviyede bir düzeltme yapacaksanız evet PS yada başka bir program kullanın. Sanırım burda sorun başka olsa gerek. Yani her raw mutlak işlemden geçecek diye bir durum yok. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Zülkif Altın 25 Ekim 10, 2018 gönderildi Paylaş Ekim 10, 2018 gönderildi Merhaba, Yanlışlıkla ayar değiştirmiş olabilirsin eğer mümkünse fabrika ayarlarına dönerek deneyebilimisiniz? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
hüseyin özdemir 78 Ekim 11, 2018 gönderildi Paylaş Ekim 11, 2018 gönderildi Önceki günlerde fotoğraflar daha canlı, daha ışığı düzgün vs. gözüküyorsa ilk günlerde JPEG fotoğraf çekmiş olabilirsiniz. Sonradan RAW çekmeye başladıysanız fotoğrafların soluk ve az ışıklı çıkması gayet normal ve eğer sadece photoshop ile açabiliyorsanız muhtemelen RAW çektiniz demektir. Makineden RAW-Jpeg ayarlarını düzelterek sonuca ulaşabilirsiniz. Ayrıca aklıma gelen diğer bir olasılık, Picture Control Style menüsünden bu ayarları oynadıysanız o şekilde değişiklik olmuş olabili. Tabii ki bunlar sadece varsayım. Fotoğraflarınızın uzantısına bakın. Raw yada Jpeg mi diye. Raw ise Jpeg çekerek sorunu çözersiniz. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ÖNER BÜYÜKYILDIZ 37 Ekim 11, 2018 gönderildi Paylaş Ekim 11, 2018 gönderildi Fotoğraf Çekimi Menüsü altında "Picture Control Ayarla" seçeneğine girin ve oradan "VI Canlı"yı seçin. Fark olacaktır. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kemal Öztürk Turkoy 1.320 Ekim 11, 2018 gönderildi Paylaş Ekim 11, 2018 gönderildi Merhaba ; Örnek fotoğraflar ekleyebilirseniz sorunun bir teknik sorun mu yoksa makineniz yeni olduğunu için üzerinde biraz acemilik çekmiş'de olabilirsiniz belki. Örnek bir fotoğraf ve mümkünse exif bilgilerini içeren özelliklerinin bir ekran fotorğafını. Teşekkürler. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
jonebono 1 Ekim 11, 2018 gönderildi Paylaş Ekim 11, 2018 gönderildi Her raw mutlak işlemden geçecek eğer geçmiyorsa zaten makina tarafından geçirilmiş demek onuda beğenirseniz ne mutlu iyi çalışmalar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
jonebono 1 Ekim 11, 2018 gönderildi Paylaş Ekim 11, 2018 gönderildi Örneğin makina standart profil yüklü siz raw çektiniz ve pc ye attınız sizin gördüğünüz raw değilde makinanın uyguladığı temsili bir tonlama olur oda pek güzel bir şey değil yani. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Ekim 12, 2018 gönderildi Forum Editörü Paylaş Ekim 12, 2018 gönderildi @jonebono , RAW ve JPEG konusunda biraz daha bilgi verecek olursak;. Kameranızda "Picture Control Settings" kısmında "Standart" veya herhangi bir başka profil seçili olsa dahi, eğer RAW çekiyorsanız bunların hiçbir anlamı olmaz. RAW fotoğrafı PC'nize aktardığınızda makinanın uyguladığı birşey göremezsiniz. Bahsettiğiniz ayarlar JPEG fotoğrafı etkiler. Eğer JPEG fotoğrafı PC'nize aktarırsanız o zaman makinanın uyguladıklarını görürsünüz. Saygılar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikobet 11 Ekim 12, 2018 gönderildi Paylaş Ekim 12, 2018 gönderildi Haklısınız raw çekiyorsaniz zaten makina mudahale etme şansı yok ama sonuçta raw da çeksem bize photoshop iyi kotu bir görüntü veriyor ve photoshop un verdiği goruntu üzerinde oynama her zaman lazım oluyor yoksa soluk çıkıyor renk ve ton ve keskinlik yetersiz geliyor ham olduğu için . Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Ekim 12, 2018 gönderildi Forum Editörü Paylaş Ekim 12, 2018 gönderildi Bu RAW fotoğrafı ViewNX-i uygulamasında açtım ve burada yayınlayabilmek için JPEG olarak Export ettim. Sizce ne kadar Photoshop gerekiyor? Belki birkaç PhotoShop dokunması ile şöyle olabilir; Hangisi daha doğal görünüyor? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikobet 11 Ekim 12, 2018 gönderildi Paylaş Ekim 12, 2018 gönderildi (düzenlendi) İlk hali zaten yetersiz keskinlik yok beyaz ayarı bozuk ton geçişleri ve renk yetersiz bildiğin jpeg ve soğuk digital tonu raw in verdiği imkanlari kullanmamış . photoshop lu hali abartı gerekirse bir tonlama ve saturation var hdr tarzı bir şey ilk halini tercih ederim .Ayrıca güzel pozlama ve sahne de az da olsa photoshop ta ufak dokunuslar fark yaratır . Ekim 12, 2018 - Nikobet tarafından düzenlendi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikobet 11 Ekim 12, 2018 gönderildi Paylaş Ekim 12, 2018 gönderildi Raw işleme doğru l beyaz ayarı ,yüksek dinamik alan keskinlik tonlama renk ışık gibi imkanlar tanıyor adı üstünde raw ham negatif. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikobet 11 Ekim 12, 2018 gönderildi Paylaş Ekim 12, 2018 gönderildi Photoshop demek orijinali bozmak değil gözümüze en doğru sonucu getirmesi için kullanmalıyız çünkü digital makina sensörü illaki keskinlik ve tonal müdahale istiyor.Eskiden karanlık odada yopilirdi şimdi photoshop.Bunun film versiyonu da davinci resolve filmlerin çoğu onunla renklendiriliyor ve tonlaniyor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Ekim 12, 2018 gönderildi Forum Editörü Paylaş Ekim 12, 2018 gönderildi @Nikobet bey, Yukarıdaki örnekleri bilerek gönderdim. Ben de sürekli RAW çekerim. RAW olarak çekmiş olduğum bir fotoğrafı hiç bir işlem görmeden kullanmadım şimdiye kadar. Belki doğru ışık seti kurarsanız direk RAW çıktısını çok az işlem ile kotarabilirsiniz. Yukarıdaki 2 örneği de kullanmazdım. Birincisi dediğiniz gibi işlem istiyor, ikincisini de bilerek abarttım. En doğrusunu, yani işin özetini siz söylemişsiniz; "Photoshop demek orijinali bozmak değil gözümüze en doğru sonucu getirmesi için kullanmalıyız çünkü digital makina sensörü illaki keskinlik ve tonal müdahale istiyor." Saygılar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikobet 11 Ekim 12, 2018 gönderildi Paylaş Ekim 12, 2018 gönderildi Haklısınız aynen amaç zaten yumuşak ve zengin ton geçişleri ve güzel renk tonlari keskinlik başka birşey istemiyoruz. Zaten digital makinalar bunu kendi kendine vermiyor raw çekip çok ince hesaplar ile bir nebze olsun digital den uzaklaşıp film havası yakalanıyor yoksa digital çok sert tonsuz çıkıyor logaritmik curves müdahalesi yapılmazsa zevk vermiyor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın