İçeriğe git

55 200 netleme halkasi sorunu

Recommended Posts

Arkadaslar merhaba.Gecen hafta hayyamdan 55 200 vr ikinci el objektif aldim .Genel olarak fiyatina gore cok memnun edici bir objektif.Yalniz daha once dikkat etmedigim icin kafama takilan birseyi size sormak istedim..Bugun yaklasik 40 50 cm den bir cisme manuel focusda netleme yapamadim.netleme halkasida 18 55 deki lens gibi tam tur donmuyor ve tam yarida takiliyor..O yuzden nesneyi tam netleyemiyorum.Bu sizce normalmi.Yani o halka normal sartlarda tam tur donmeli degilmi netligi yakalayana kadar..

Gecen yegenim objektif auto focusdayken netleme halkasini cevirmeye kalkti ve lensten takir takir bir ses geldiydi..Simdi netleme halkasinin tam donmedigini farkedince size danismak istedim.Ozetle netleme halkasi tam tur mu donmeli yoksa boyle yarim turda kalmasi normalmi.;)

Tesekkur ederim.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• Forum Editörü

@Levent savaseri bey,

Kullandığınız objektifin minimum netleme mesafesi 1.1 metredir.

Siz bu lens ile 40-50 cm'den netleme yapamazsınız, o nedenle manuel netleyememişsinizdir.

Saygılar. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sebahattin beyin dediği gibi ve ek olarak her lensin netleme halkası sistemi tam tur dönmez sağa ve sola olmak üzere limitleri vardır belirlenen limitte engeller dönmez ama yeni lensler bu limite gelince iç mekanizma durur ve halka boşa döner dediğiniz gibi. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

[mention=8758]Levent savaseri[/mention] bey,

Siz bu lens ile 40-50 cm'den netleme yapamazsınız, o nedenle manuel netleyememişsinizdir.

Saygılar. 
Cok tsk ederim.ben minimum mesafeye dikkat etmemistim.o nesafede herhangi bir sorun yasanmiyor..keyifli gunlsr dilerim

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Cok tesekkur ederim

Sebahattin beyin dediği gibi ve ek olarak her lensin netleme halkası sistemi tam tur dönmez sağa ve sola olmak üzere limitleri vardır belirlenen limitte engeller dönmez ama yeni lensler bu limite gelince iç mekanizma durur ve halka boşa döner dediğiniz gibi. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

1.1 m mesafe manuel netlemede gecerli degildir netlemesi lazim dendi.bu netleme manuel veya autofocus diye farkedermi ustadim

[mention=8758]Levent savaseri[/mention] bey,

Saygılar. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

1.1 m mesafe manuel netlemede gecerli degildir netlemesi lazim dendi.bu netleme manuel veya autofocus diye farkedermi ustadim

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.