İçeriğe git

24-85 hakkında

Recommended Posts

Merhaba Ustalarım. 

Nikon 24-85 f2,8-4D lensi uzun süre kullandım sonra şakalaşırken bizim gençler lensin içinden geçti. sonrasında lensten memnun olduğum için yine aynı lensi aramaya başladım. baktığım birçok lenste backfocus denen illet yüzünden iade ettim. en sonunda hayyamda buldum lensi. 

şimdi kafama takılan soru şu

Hayyamda benim lensime 1200 ile 1700 lira arasında fiyat veriyorlar. (Eski bir lens olmasına rağmen) ancak yeni versiyonu f.3,5-4,5 modeline istenen fiyat 800 ile 1000 lira arasında. 

Merak ettiğim konu benim istediğim eski lensin fiyatının yüksek yeni nesil lensin fiyatının düşük olması. bu yüzden eski lensim ile aramda daha fazla gönül bağı oluştu.

Sormak istediğim konu ise ben düğün anında çekim yapıyorum. VR modeli bana ne artı sağlar? Elimdeki lensten ne kadar üstündür. şuanda elimdeki lensi satıp rahatlıkla vr modelini almam mümkün. 

İki lensi de kullanan ustalarım yorumlarını esirgemez ise sevinirim.

ışığınız bol olsun. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Eski lens optik olarak güncel gövdelerde zayıf kalıyor optik çözünürlüğü yani ayırma gücü düşük bir lens. Yeni 24-85 VR AF-S olanı bende bir ara araştırdım. Sonrasında Stüdyoda iş atı bir lens lazımdı 24-120 VR Nano aldım ikinci el.

24-85 VR'yi bir arkadaş önerdi  ama hem geniş açıda hem tele de çok fazla optik bozulma yaptığı için tercih etmedim. 24-120'de geniş açıda çok iyi değil çok bozulma yapıyor ama daha üstün bir lens olduğu için bu 24-120 seçtim. 

Eski 24-85'e göre sessiz çalışır, diyafram tarafında 1 stop dezavantajı var tele de ama VR kurtarır eğer sabir konular çekecekseniz. 2.8-3.5 çok fark edeceğini sanmıyorum. Ama dediğim gibi eski lens optik olarak güncel gövdelerde biraz üzebilir. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.