İçeriğe git

En-el 14a batarya

Recommended Posts

Arkadaşlar merhabalar.Astrofoto işleri ile uğraşıyorum uzun pozlama yapıyorum malum...Yeni bir batarya bakıyorum orjinal fiyatına 260 TL denildi...Gittigiiyorda felan OEM batarya var yine Nikon diyor...Nasıl bu bataryalar OEM nedir?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bildiğim kadarı ile, OEM parça, üreticilerin, kendi ürünlerinde kullanmak için farklı üreticilere parça yaptırmasıdır. Yani Nikon, sensörünü Sony'ye yaptırısa, o sensör OEM parçadır. Yani bir tür parça üzerinden ama markanın satışta kendi adına kattığı fason üretim.

Ancak bizde daha çok "kutusuz" ya da "muadil" anlamlarında kullanılıyor ve satılıyor. 

Yanlışım varsa arkadaşlar düzeltsin lütfen.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Alacağınız bataryanız kapasitesi üzerinde yüksek yazsa da, gerçekte çok çok düşük olacak, dolayısıyla çekim yaparken sizi yarı yolda bırakacaktır. Örneğin orijinal batarya 1700 mah iken, siz kapasitesi daha yüksek diye gider 2200 mah bi batarya alırsanız; orijinal batarya ile 1000 çekim yapacakken, yan sanayi batarya ile 300-400 çekimde kalırsınız. Artı oem bataryaların bu çıkış voltajı ve akım değerleri de sağlıklı olmadığından makinanızın hassas devrelerine zarar verme ihtimali var, Tavsiyem orijinal batarya, fiyat daha uygun olsun derseniz  Duracell gibi güvenilir markaların benzer bataryaları.

Bu arada kompak fotoğraf makinama Çin'den batarya alarak, birisi orjinalinden farksız, diğeri makinanın açılmasını bile sağlamayan bataryalar ile karşılaştım. Biraz da şans meselesi yani, tercih sizin...

- ÖNER BÜYÜKYILDIZ tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Verilan örnekler yan sanayi batarya için makinaya zararından cok en büyük dezavantajı evet cabuk bitecektir içinde kullanılan hücrelerin kalitesi orjinal pil kadar olmayacaktır.

Ancak OEM dediğiniz yani Original Equipment Manufacturer (OEM), “Orijinal Ürün Üreticisi” demektir. OEM pil bir yan sanayi pil demek olmaz. Hücre kalitesi kalitesi orjimal MAH değeri verecektir size. Tabi bu gerçekten OEM olması gerekiyor yani OEM yazısıda sahte olabilir aldığınız yer burada önemli. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Aynı nedenlerden dolayı ilave batarya ihtiyacım oldu. Gidip ne olduğu belli olmayan bir ürün yerine duracell aldım. Gayet de memnunum. Orjinali ile pek farkı yok. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.