Qulake 0 Oluşturuldu: Ekim 29, 2018 Paylaş Oluşturuldu: Ekim 29, 2018 Merhaba çözemediğim çok büyük bir problemim var..Elimde D600 , 24-85 lens var ve gelin damat çekimlerine çıktığımda çoğu fotoğrafta titreme sonucu ortaya çıkan neticeler veriyor.. Genelde enstantene değeri 320 olarak çalısıyorum titremede o kadar olmuyor ama mutlaka 10 fotoğraftan 7 sinde bu söz konusu.. Ve ayrıca kişilerden uzaklaştığımda yani boydan bir fotoğraf çekmek istediğimde sanki cep telefonuyla çekim yapmışım gibi bir sonuç alıyorum gene çok kalitesiz ve problemli.. portrelerde sorun yok canavar gibi ancak konudan uzaklasınca sonuç fena.. Bu sorunu aşamıyorum.. Acaba 24-85 lense göre çok mu uzaklasıyorum çekeceğim noktadan ? Sorum doğru olurmu bilemiyorum ama 24-85 kaç m. kadar netleme yapabiliyor ? 70x200 vr alsam bu sorunu aşmış olurmuyum ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Ekim 29, 2018 gönderildi Forum Editörü Paylaş Ekim 29, 2018 gönderildi @Qulake , Diyafram değeri nedir problemli dediğiniz fotolarda. Bir örnek fotoğraf yükler misiniz, exif bilgileriyle? Saygılar Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Qulake 0 Ekim 30, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Ekim 30, 2018 gönderildi yüklemek istediğimde hata veriyor sebahattin bey dilerseniz size özelden atabilirim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikobet 11 Ekim 30, 2018 gönderildi Paylaş Ekim 30, 2018 gönderildi Uzaktan boydan arka alan derinliği için en az 50 mm yada 85 bilemedin 135 mm gibi odak uzaklığı ve 1.4 yada 1.8 gibi diyafram açıklığı gerekir ki oda sizde yok bu yüzden uzaktan düz çekim oluyor normaldir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikobet 11 Ekim 30, 2018 gönderildi Paylaş Ekim 30, 2018 gönderildi Birde uzaktan bile olsa DSLR ile kaliteli çekim yapılır neden cep telefonu gibi olsun siz yanlış bir şeyler yapıyorsuniz tonlama yada renk konusunda muhakkak. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
myasar 53 Ekim 31, 2018 gönderildi Paylaş Ekim 31, 2018 gönderildi "24-85 kaç m. ye kadar netleme yapabiliyor ?" Tüm objektifler (belki özel amaçlı istisnalar dışında) sonsuza kadar netleme yapabilir. Objektif veya makinenizde bir sorun olup olmadığını araştırmadan önce fotoğrafçılık bilgi düzeyinizi de belirtirseniz size daha kolay yardımcı olabiliriz. Örneğin makinenizde hangi netleme ve pozlama ayarını kullanıyorsunuz. 24 mm. ve 85 mm. nin optik olarak farkını biliyor musunuz gibi.. Nikobet bey'in: "Uzaktan boydan arka alan derinliği için en az 50 mm yada 85 bilemedin 135 mm gibi odak uzaklığı ve 1.4 yada 1.8 gibi diyafram açıklığı gerekir ki oda sizde yok bu yüzden uzaktan düz çekim oluyor normaldir." cümlesini benim gibilerin de anlayabileceği bir Türkçe'ye çeviren olursa bunun altında yatan teorik bilgiye ulaşabileceğimi sanıyorum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Emin İpek 46 Ekim 31, 2018 gönderildi Paylaş Ekim 31, 2018 gönderildi On 10/29/2018 at 15:54, Qulake yazdı: Merhaba çözemediğim çok büyük bir problemim var..Elimde D600 , 24-85 lens var ve gelin damat çekimlerine çıktığımda çoğu fotoğrafta titreme sonucu ortaya çıkan neticeler veriyor.. Genelde enstantene değeri 320 olarak çalısıyorum titremede o kadar olmuyor ama mutlaka 10 fotoğraftan 7 sinde bu söz konusu.. Ve ayrıca kişilerden uzaklaştığımda yani boydan bir fotoğraf çekmek istediğimde sanki cep telefonuyla çekim yapmışım gibi bir sonuç alıyorum gene çok kalitesiz ve problemli.. portrelerde sorun yok canavar gibi ancak konudan uzaklasınca sonuç fena.. Bu sorunu aşamıyorum.. Acaba 24-85 lense göre çok mu uzaklasıyorum çekeceğim noktadan ? Sorum doğru olurmu bilemiyorum ama 24-85 kaç m. kadar netleme yapabiliyor ? 70x200 vr alsam bu sorunu aşmış olurmuyum ? Autofocus noktası seçimi ve ölçüm modu da önemli. Tek autofocus noktası ve spot metering ölçüm modu deneyin! Diğer durumlarda netlik raslantısal bir şekilde istemediğiniz sonuçlar verebilir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mehmet A. 18 Ekim 31, 2018 gönderildi Paylaş Ekim 31, 2018 gönderildi (düzenlendi) Sorun alan derinliği ile ilgili ise; Bu bağlantıda konu ile ilgili yararlı bilgiler var. Türkçesi için Telefon ya da tablet uygulaması için bu programı kullanıyorum. Photopills daha kapsamlı ancak çok daha pahalı. Ekim 31, 2018 - Mehmet A. tarafından düzenlendi Ek Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Qulake 0 Kasım 1, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Kasım 1, 2018 gönderildi On 31.10.2018 at 10:57, myasar yazdı: "24-85 kaç m. ye kadar netleme yapabiliyor ?" Tüm objektifler (belki özel amaçlı istisnalar dışında) sonsuza kadar netleme yapabilir. Objektif veya makinenizde bir sorun olup olmadığını araştırmadan önce fotoğrafçılık bilgi düzeyinizi de belirtirseniz size daha kolay yardımcı olabiliriz. Örneğin makinenizde hangi netleme ve pozlama ayarını kullanıyorsunuz. 24 mm. ve 85 mm. nin optik olarak farkını biliyor musunuz gibi.. Nikobet bey'in: "Uzaktan boydan arka alan derinliği için en az 50 mm yada 85 bilemedin 135 mm gibi odak uzaklığı ve 1.4 yada 1.8 gibi diyafram açıklığı gerekir ki oda sizde yok bu yüzden uzaktan düz çekim oluyor normaldir." cümlesini benim gibilerin de anlayabileceği bir Türkçe'ye çeviren olursa bunun altında yatan teorik bilgiye ulaşabileceğimi sanıyorum. Bende çözemedim açık söyleyeyim.. Fotoğrafçılık bilgi düzeyime gelecek olursak ben bundan 4 5 yıl önce studyo fotoğrafçılığı yapıyordum sımdı son 4 aydır fln tekrardan baslama kararı aldım.. Bilgim biraz studyo misali kaldı ! Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Qulake 0 Kasım 1, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Kasım 1, 2018 gönderildi On 31.10.2018 at 11:38, Emin İpek yazdı: Autofocus noktası seçimi ve ölçüm modu da önemli. Tek autofocus noktası ve spot metering ölçüm modu deneyin! Diğer durumlarda netlik raslantısal bir şekilde istemediğiniz sonuçlar verebilir. Single Focus ve spot metering ölçüm modu kullanıyorum zaten.. ancak sonuç malesef aynı.. bu studyo - https://i.hizliresim.com/k64nvW.jpg buda kapalı ortamda - https://i.hizliresim.com/VDovEn.jpg Studyoda ki - F6 - 250 - 200 İSO -24MM Kapalı mekan - F3 - 100 - 200 - 38MM lens 24-85 F2.8-4D AF Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Kasım 1, 2018 gönderildi Forum Editörü Paylaş Kasım 1, 2018 gönderildi @Qulake , Aynı fotoğrafları, kadrajları aynı kalacak şekilde, biraz daha geriden 85mm odak uzaklığında ve aynı ayarlarla çekerseniz bunlardan daha iyi sonuçlar alma olasılığınız çok yüksek. Geniş açı çekimlerinde, hele ki bu tip bir lens ile çok keskinlik beklemeyin sonuçlardan. Açı genişledikçe birim alandaki keskinlik zayıflayacaktır. Saygılar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Qulake 0 Kasım 1, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Kasım 1, 2018 gönderildi @Sebahattin Demir Hocam bunu bilincindeyim zaten burdaki fotoğraflar zaten anlık sadece kalite sorununu görmeniz içindi.. Normalde 85mm aldığımda mumkun oldugunca dar açıda ve yakın olmaya calısıyorum veya geniş açı çekiyorsam model veya objeden gene çok uzaklasmamaya calısıyorum ancak sonuç bu.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Kasım 1, 2018 gönderildi Forum Editörü Paylaş Kasım 1, 2018 gönderildi 14 dakika önce, Qulake yazdı: @Sebahattin Demir Hocam bunu bilincindeyim zaten burdaki fotoğraflar zaten anlık sadece kalite sorununu görmeniz içindi.. Normalde 85mm aldığımda mumkun oldugunca dar açıda ve yakın olmaya calısıyorum veya geniş açı çekiyorsam model veya objeden gene çok uzaklasmamaya calısıyorum ancak sonuç bu.. Size daha önce de belirttiğim gibi; kullandığınız lens, Nikon'un 24-85mm serisindeki 3 lensi arasında keskinlik konusunda son sıralarda. En azından aynadan kaynaklı olası titreşimleri bertaraf etmek için Live View modunda çekimi denediniz mi? Bu yöntem bir nebze olsun bulanıklığın önüne geçebilir. Eğer daha net, keskin çekimler yapmak istiyorsanız, sanırım daha kaliteli bir objektif ihtiyacınız olacak. İkinci el, temiz bir 85mm prime objektif güzel olurdu, ya da 70-200mm f/2.8 alternatifi. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Qulake 0 Kasım 1, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Kasım 1, 2018 gönderildi 5 dakika önce, Sebahattin Demir yazdı: Size daha önce de belirttiğim gibi; kullandığınız lens, Nikon'un 24-85mm serisindeki 3 lensi arasında keskinlik konusunda son sıralarda. En azından aynadan kaynaklı olası titreşimleri bertaraf etmek için Live View modunda çekimi denediniz mi? Bu yöntem bir nebze olsun bulanıklığın önüne geçebilir. Eğer daha net, keskin çekimler yapmak istiyorsanız, sanırım daha kaliteli bir objektif ihtiyacınız olacak. İkinci el, temiz bir 85mm prime objektif güzel olurdu, ya da 70-200mm f/2.8 alternatifi. Hocam aynı fikirdeyim hatta size de özelden yazmıştım.Live View konusunu açmanız süper oldu çünkü onuda denedim hatta görüntü üzerinden modele yaklasıp bizzat kendim manuel netleme yaptım ancak gene çok aşırı kalitesiz sonuçtalar çıkıyor ve dedıgım gibi max. 2m mesafeden çekiyorum... " Nikon'un 24-85mm serisindeki 3 lensi arasında keskinlik konusunda son sıralarda. " Bu kulağıma küpe oldu hocam saolun.. Ancak Piyasada Nikon 70-200 mm objektifler çok pahalı bende 2 marka üzerine odaklandım Sigma ve Tamron Sizce hangisi olmalı ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Kasım 1, 2018 gönderildi Forum Editörü Paylaş Kasım 1, 2018 gönderildi 10 dakika önce, Qulake yazdı: Hocam aynı fikirdeyim hatta size de özelden yazmıştım.Live View konusunu açmanız süper oldu çünkü onuda denedim hatta görüntü üzerinden modele yaklasıp bizzat kendim manuel netleme yaptım ancak gene çok aşırı kalitesiz sonuçtalar çıkıyor ve dedıgım gibi max. 2m mesafeden çekiyorum... " Nikon'un 24-85mm serisindeki 3 lensi arasında keskinlik konusunda son sıralarda. " Bu kulağıma küpe oldu hocam saolun.. Ancak Piyasada Nikon 70-200 mm objektifler çok pahalı bende 2 marka üzerine odaklandım Sigma ve Tamron Sizce hangisi olmalı ? İkisini de kullanmadım, ama çevremdeki arkadaşlarımdan aldığım bilgiler "Tamron 70-200mm f/2.8 G2 VC USD" den çok memnundular. Dediğim gibi ben kullanmadım, forumda bu lensleri deneyimlemiş dostlarımız daha yardımcı olacaklardır. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Qulake 0 Kasım 1, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Kasım 1, 2018 gönderildi @Sebahattin Demir Hocam ilgi ve alakanıza çok çok çok teşekkür ederim.. Çok Sağolun Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın