İçeriğe git

Nikon 70-200 netleme sorunu

Recommended Posts

Merhaba,

Yaklaşık 1 yıldır kullandığım (2. el almıştım) nikon 70-200 vr2 lens iki haftadır netleme yapmıyor. Lensin motor sesi geliyor fakat netleme yapamıyor. Herhangi bir darbe olmadı. Benzer sorunu yaşayan veya çözüm için önerisi olan var ise sevinirim.

(şu an manuel netleme ile kullanabiliyorum)

Teşekkürler..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• Forum Editörü

@l_uysal bey,

Biliyorum bu yazacaklarım saçma olacak ama :)

• Sanırım başka lens ile denemişsinizdir
  • VR II lensteki Sonsuz-5m ayarı var biliyorsunuz. Eğer orada kaldıysa 5 metreden yakın nesneleri netlemeyecektir.
  • Lens "A/M - M/A - A" anahtarı "M/A" da kalmış olabilir mi? "A/M" konumuna getirmeyi deneyin.

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• Forum Editörü

@l_uysal bey,

Yukarıdakileri elbette denemişsinizdir.

Son olarak önce lensin kontaklarını kontrol eder misiniz? Kontaklarındaki bir toz, kir, kumaş parçası vb şeyler olabilir. Bir keresinde eski kullandığım 24-70 objektifimde buna benzer bir problem ile karşılaşmıştım, temizlenince problem çözülmüştü.

Sorun çözülmezse bu kez gövdedeki bayonetin kontaklarına bakmanız yerinde olacaktır.

Bunlar da çözüm değilse, zaten son çarenin ne olacağını biliyorsunuz; servis desteği ne yazık ki!

Saygılar. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

@Sebahattin Demirbey merhaba,

Kaç kez denediğimi hatırlamıyorum yazdığınız şeyler ve başkalarını :) ama nafile, değişen bir şey olmadı. Dediğim gibi motor sesini duyuyorum fakat lens netleme yapamıyor. Motor arızası değil gibi sanki, tamir yapan sirkecide bir dükkana sordum, direk motor arızalanmış değişmesi lazım denildi. Sökmeden ve 30 saniyede bunu anlamak mümkün mü bilmiyorum ama çok güvenilir gelmedi.

Teşekkürler..

- l_uysal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• Forum Editörü
10 dakika önce, l_uysal yazdı:

@Sebahattin Demirbey merhaba,

Kaç kez denediğimi hatırlamıyorum yazdığınız şeyler ve başkalarını :) ama nafile, değişen bir şey olmadı. Dediğim gibi motor sesini duyuyorum fakat lens netleme yapamıyor. Motor arızası değil gibi sanki, tamir yapan sirkecide bir dükkana sordum, direk motor arızalanmış değişmesi lazım denildi. Sökmeden ve 30 saniyede bunu anlamak mümkün mü bilmiyorum ama çok güvenilir gelmedi.

Teşekkürler..

Hayyam'da Özcan Vurun ustaya gösterdiniz mi?

Belki siz de tanıyorsunuzdur onu, düzgün bir ustadır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.