İçeriğe git

Tek kullanimlik dijital fotograf makinesi-single use digital camera

Recommended Posts

Duymus muydunuz? Ister inanin ister inanmayin! Bir kez kullanip, fotografciya goturup baski aliyorsunuz.
Bizde yok, Amerika da cok.:-)))
Fiyatlari 10-20 dolar arasi.

cvs-disposable-digital-camera.jpg.a46ab43a36364adec1782c581126d9ec.jpgdisposable-digital-cameras-480x320.jpg.e7ba06941b9075ff4870efecdd23b29b.jpg

https://www.ecamerafilms.com/category-s/994.htm
https://photography.thefuntimesguide...sposabledigit/ (Artilari ve eksileri icin)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Mobil ( Cep telefonu) Fotoğrafcılıgı bu kadar yol almışken bunlar boş şeyler artık :) Bu çok önceden beri vardı duymuştum biliyorum kendi zamanında kullanıldı halen retro tayfasında ilgi görüyor :) 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Emin Bey Selamlar. Eskiden bu makinelerden özellikle Kodak marka olanlarından Türkiye'de de mevcuttu. Fakat şu anda pek rastlanmıyor. Dijital Çağ hortlamasından sonra artık filmli makineler ya Fotoğrafçılık bölümü okuyanların yada fotoğrafa derin ilgisi olan bir elin parmaklarını geçmeyecek kişiler tarafından aranıyor ve kullanılıyor. Aslında bazen ben de bir filmli makine alıp karanlık oda ve baskı sürecini deneyimlemek istiyorum fakat pek kolay olmayacağı ve gerekli tüm ekipmanların kolayca ve ucuza bulunmayacağını düşündüğüm için her seferinde vazgeçiyorum.   

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hüseyin Bey,

Renkli baskı zordur ama evinin bir köşesini (bir masayı) bu işe ayırabilen için siyah beyaz baskı deneyimini yaşamak pek zor olmasa gerek.

Bu iş için gerekli olan, en pahalı gereç  agrandizör bile 350 TL. ye kadar ( https://www.sahibinden.com/antika-agrandizor ) bulunabiliyor. 

Ama sadece bir hobi olarak. Yoksa günümüzün dijital fotoğrafçılığının avantajları eski sistemle kıyaslanamaz bile.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

3 saat önce, hüseyin özdemir yazdı:

Emin Bey Selamlar. Eskiden bu makinelerden özellikle Kodak marka olanlarından Türkiye'de de mevcuttu. Fakat şu anda pek rastlanmıyor. Dijital Çağ hortlamasından sonra artık filmli makineler ya Fotoğrafçılık bölümü okuyanların yada fotoğrafa derin ilgisi olan bir elin parmaklarını geçmeyecek kişiler tarafından aranıyor ve kullanılıyor. Aslında bazen ben de bir filmli makine alıp karanlık oda ve baskı sürecini deneyimlemek istiyorum fakat pek kolay olmayacağı ve gerekli tüm ekipmanların kolayca ve ucuza bulunmayacağını düşündüğüm için her seferinde vazgeçiyorum.   

Hüseyin bey, analogları ben de biliyorum. Türkiye'de de kullanıldı bir zamanlar. Ama bu dijital. Türkiye'de yok. İlginç geldi bana. Kim alır, niye alır? Bu devirde, cep telefonları ile bile fotoğraf çekmek mümkünken...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.