İçeriğe git

70-200mm tamron mu yoksa 70-200mm sigma mı ?

Recommended Posts

Merhabalar.. Uzun zamandır 70-200mm f2.8 VR eksiğimin olduğunun farkındaydım ancak biliyorsunuz aşırı pahalılar.. Ve bende alternatif markalara yöneldim.. Araştırmalarım sonucunda Sigma ve Tamron markaları daha çok ön plana çıktı.. Ve siz deneyimli kardeşlerime,abilerime ve ablalarıma soruyorum.. Sizce hangi markayı tercih etmeliyim.. Tecrübelerinizle beni aydınlattığınız için teşekkür ederim !

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Tamron 70-200mm f/2.8 G2 VC USD lens, yabancı forumlarda okuduğum  tüm incelemelerde Sigma'dan  daha başarılı bulunmuş.

Bende var ancak kullanma şansı bulamadım. D750 ile fazla pozlama yapınca servise gönderdim haber bekliyorum.

Forumda konusu mevcut.

G2 pahalı gelirse, önceki seri Tamron 70-200mm f/2.8 VC USD lensi de araştırın derim. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Merhaba @Turgay Seven

G2 ye gücümün yeteceğini sanmıyorum :) mecburen bir önceki seriden almak zorundayım :) Titreşim engelleyicisi hakkında fikriniz ne durumda bi önceki seriden inceleme sansınız oldumu ?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

@Qulake merhaba,

Kullanmadım ancak çok iyi olduğuna dair yorumlar okudum.

Bu lensin bende 70-300Vc'si var. Vc mükemmel ancak hızlı çekimlerde sizi biraz yavaşlatır.

Aksiyon çekimlerinde devreye girmesi/çıkması biraz zaman alıyor.

70-200 Vc'de böyle bir problem duymadım.

Dikkat edin, kendim kullanmadığım için duyumlarımı yazıyorum sadece.:)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

@Qulake

Maalesef o konuda çok bilgi sahibi değilim ancak, kullanılmış lens alırken Tamron veya başka lens, ne olursa olsun dikkat etmek gerekiyor.

Aklıma gelenler, kozmetik durumu, otomatik netleme, varsa titreşim engelleyicinin çalışıp çalışmadığı vb.durumları incelenebilir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 2 ay sonra...

eksiğiniz 2.8 mi yoksa 70-200 mü? ucuz olan 70-200 f4 vr çok güzel. çok net ve keskin. üstelik yarı ağırlığında. 2.8 almaya çok niyetlendim ancak bir türlü ağırlığına çözüm bulamayıp almadım. 70-200 f4 kullanıyorum ve hiç sıkıntı yaratmadı.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.