İçeriğe git

Nikkor af-s dx nikkor 18-140 f/3.5-5.6

Recommended Posts

Lense çok özeniyorum. Çekilen fotoğraflara baktığımda gayet iyi bir iş çıkarıyor ama merak ettiğim şey şu. Değer mi? Yoksa başka bir lens mi düşüneyim. Şuan elimde sadece 50mm f1.4d lensim var. Tak gez olarak ayrıca manzara çekmek için düşünüyorum. Tabi bunlara kapalı alan falan da dahil. 1400-1800 fiyat bandında şuan sıfırı için. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

bence şimdilik 2.el 18-55 lens al. daha zoom içinse 55-200mm al yanına. toplamda 400tl civarı birşey ödersin 2 lense. satarken de 200-300tl gibi satarsın. kiralasan daha ucuza gelmez. hem açını belirlersin hem de çekmeyi düşündüğün şeyleri çekip çekemediğine bakarsın. çekemiyorsan eksik ne ona bakarsın. ucuz yollu tecrübe edinirsin. belki 18mm bile yetmeyecek, yıldız fotoğrafına saracaksın ve sana daha geniş açı lazım olacak.. bu dediğim lensler 2. elde hem temiz hem ucuz oluyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

@Nikobet TAMRON 17-50 nikon 18-140mm den pahalı, üzerine para kalmıyor 55-200mm yi almaya:)

ben 18-140mm kullanıyorum.keyif için kullanacağım öyle çok yaklaştırıp süper keskinlik görmek istemiyorum diyorsan hiç düşünme al her tarzda işini görür.

instagram adresimden fotoğraflarıma bakabilirsin çoğu 18-140 ile çekildi.@sadikbasal

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

18.55 çok dandik değil mi

11 saat önce, neehot yazdı:

bence şimdilik 2.el 18-55 lens al. daha zoom içinse 55-200mm al yanına. toplamda 400tl civarı birşey ödersin 2 lense. satarken de 200-300tl gibi satarsın. kiralasan daha ucuza gelmez. hem açını belirlersin hem de çekmeyi düşündüğün şeyleri çekip çekemediğine bakarsın. çekemiyorsan eksik ne ona bakarsın. ucuz yollu tecrübe edinirsin. belki 18mm bile yetmeyecek, yıldız fotoğrafına saracaksın ve sana daha geniş açı lazım olacak.. bu dediğim lensler 2. elde hem temiz hem ucuz oluyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

5 saat önce, sadikbasal yazdı:

@Nikobet TAMRON 17-50 nikon 18-140mm den pahalı, üzerine para kalmıyor 55-200mm yi almaya:)

ben 18-140mm kullanıyorum.keyif için kullanacağım öyle çok yaklaştırıp süper keskinlik görmek istemiyorum diyorsan hiç düşünme al her tarzda işini görür.

instagram adresimden fotoğraflarıma bakabilirsin çoğu 18-140 ile çekildi.@sadikbasal

Bakıyorum. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

48 dakika önce, Berkay Zamur yazdı:

18.55 çok dandik değil mi

Hayır değil. Hem ayrıca neye ihtiyacın olduğunu çok ucuza belirlemiş olursun. Açı mı diyafram mı? 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

6 saat önce, Berkay Zamur yazdı:

Uzun araştırmalar sonucu sigma 17-50 ye karar verdim

Sigma 17-50, Nikon 18-140'dan keskin bir lens. Hem merkez, hem de kenarlarda 18-140'dan daha iyidir.

F/2.8 olması bunların dışında çok önemli bir artısı.

Tek dezavantajı 50mm zaman zaman kısa kalıyor. 18-140 bu bakımdan avantajlı.

D7200 makinem varken elimde her iki lens de mevcuttu.

18-140'ı çok fazla çekim yapmadan hemen sattım.

- Turgay Seven tarafından düzenlendi
Kelime hatası
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.