İçeriğe git

NiceFoto HS-400 Flaş Patlama Sorunu

Muygun

Recommended Posts

Öncelikle merhabalar;

Nadir olarak kullandığım akülü flaşım bulunmakta. (NiceFoto HS-400 Marka/Model) Bir süre çekim yapıyorum ve flaş patlamasında hiç bir sıkıntı yok ama belli belirsiz bir zaman sonra flaş patlamamaya başlıyor. Tetikleme sesi geliyor yani nasıl anlatsam mesela patladıktan sonra ikaz sesine benzer bir ses vardır ya dolum süresi belirleyici tarzında o sesi duyuyorum ama flaş patlamıyor. Ve bunu ilk başlarda yapmamasına rağmen belli belirsiz bir süre sonra sık sık yapmaya başlıyor sorunsuz çalışırken bir süre sonra bakıyorsun problem yaşatıyor bir iki düzelip tekrar problem oluşuyor. Konu hakkında fikir beyan edebilecek var mı? Tetikleyici pili ile ilgili diye düşündüm fakat değişmeme rağmen çözülmedi. Kanal ile alakalıdır belki dedim farklı farklı bir çok kanalla denedim problem devam etmektedir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu arızanın belli başlı 4 nedeni olabilir:

1- Lamba yıpranmıştır. (Seyrek kullandığınız için pek olası değil)

2- Batarya eskimeye başlamıştır. ( Eğer noname ise olabilir)

3- Elektronik devrelerde arıza vardır.

4- Yüksek gerilim kondansatörü (kapasitörü) arızalıdır.

Her durumda da servis yolu göründü demektir. Kısaca size bir öneride bulunamıyorum.

Bu yanıtı yazmamın asıl nedeni ise şu:

4. maddedeki kondansatör kullanılmadığı zaman kendiliğinden eskiyen ( adeta bayatlayan) bir parçadır. Flaşların el kitaplarında, hiç değilse, bir kaç ay da bir flaşı çalıştırın diye yazar. Nedeni de budur. Uymamız gereken bir öneridir.

İnşallah arızanız budur. Dürüst bir servisde oldukça ucuza değiştirilebilecek bir parçadır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.