İçeriğe git

Dxomark ta grafik okuma ile ilğili

qqaazz

Recommended Posts

Dxomark ta (başka bir makinada olabilir) Nikon D500-Measurements-Full CS yolundaki aşağıdaki grafiği okurken, seçilen Iso ve ortam aydınlığına göre, yuvarlakların en fazla 1 adedinin birbiri içine geçtiği iso değerini pratiklik açısından makinanın mükemmel çektiği üst sınır olarak kabul ediyorum, yanlışım var mı?

CS_D50_30_1600.thumb.jpg.34be39f89c4ad1e5a4673888e1c80277.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

ben verdiğiniz grafiği okuyamadım. yatay neyi gösteriyor, dikey neyi gösteriyor ve renk değişimi neyi ifade ediyor?

x20-y20 (hatta 20 değil 16 gibi) kesişiminden ne anlamalıyız? 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yanlış hatırlamıyorsam bu tam bir grafik değil zaten dxomark sitesindeki bu bir karşılaştırma ve verdiğiniz iso değerine göre grafik'de size veriler oluşturuyor yani sizin üstte verdiğiniz grafik neyin hangi grafiklerin değerleri. ve hangi renk kanalında (RGB) ne kadar iso ile yanılma dağılma yapıyor anlamına geliyor.  tam bir iso performans tablo değilde buna "Full Color Sensitivity" tablosu oluyor zaten bu. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.