İçeriğe git

Nikon 85 mm f 1.8 D

Recommended Posts

Selamlar arkadaşlar.

Nikon 85 mm f1.8 D serisi hakkında bilgi alabilirmiyim.

Kullanıp memnun kalmayan varmıdır acaba.

Genel olarak dış mekan porte , düğün vs. çekimlerinde kullanacağım.

G serisine bütçem yetmiyor, aralarında çok fark varmı, aldığıma pişman olurmuyum?

img_165914.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Merhaba kullanacaginiz govde hangisi oldugunu belirtirseniz ustadlar daha iyi yardimci olur sanirim.Cunku eger crop bir govde kullaniyorsaniz 85mm×1.5 crop farki ile aci degisecektir.Bu da zaman zaman konudan fazla uzaklasmanizi gerektirecektir.Yani kisisel tercihtir.Eger cihaziniz crop sensor degil ise bu durum soznkonusu degildir..g ve d serisi konusuna gelirsekte mesela bende d5300 var yani govdede otomatik netleme yok o yuzden otomatik netleme olan g serisi lensleri tercih etmek durumundayim.Ya da d serisi alirsam manuel netlemek zorunda kalacagim..dedigim gibi govdenizi belirtirseniz daha iyi yardimci olabilir ustadlar

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Öncelikle cevabınız için teşekkürler.Forumda yeniyim ,ben profilimde kullandığım makinenin görüldüğünü düşündüğüm için yazmamıştım. D610 kullanıyorum. Otomatik netleme ve ff/crop sensör  konusunda bilgim var ,asıl sorum keskinlik kalite vs.

- ALİ DOĞDU tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Şuan için, zorladıktan sonra D serisinin ikinci elini alabiliyorum :) :) 

Dediğim gibi beni bir süre idare ederse ilerde daha farklı düşüncelerim var.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Benim de çok istedğim bir lens. 85 için değil ama 50 için G/D farkını gösteren bir video buldum. Gece çekimleri için D, gündüz çekimleri için G daha ideal gözüküyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bahsi gecen lensin g serisini almayi bende cok istiyorum. G serisi nikonun en iyi lenslerinden birisi. Hattda dxomark da hatırladığım kadariyla ikinic sırada olan bir lens.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.