budakca 0 Oluşturuldu: Şubat 23, 2019 Paylaş Oluşturuldu: Şubat 23, 2019 Merhaba arkadaşlar.. 2 yıldır Nikon d90 + 18-105 kitlens + helios 44m-4 kullanıyorum. Sokak fotoğrafçılığı (potre+mekan) konusunda yoğunlaşmayı düşünüyorum. crop makinede 35mm'e tekabül eden 24mm f2,8'i araştırıyorum. Aranızda kullanan veya fikri olan var mı. 35mm f1.8 d mi 24mm f2,8d mi ya da 28mm f2,8d mi? . Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Zülkif Altın 25 Şubat 25, 2019 gönderildi Paylaş Şubat 25, 2019 gönderildi Merhaba, Öncelikle lenslerde tam olarak marka model belirtmediğin için sadece bu değerlere bakarak 35mm f/1.8 tercih sebebim olur. Çünkü portre fotoğrafçılığında amatör olarak cevaplamak gerekirse ışık fazla alsın ve arka plan flu olsun diye f değeri min. seçilir. Uzun zaman D7100 ve D5200 de 50mm f/1.4G kullanan biri olarak 35mm açı ve f/1.8 yeterli gelecektir. Şu an FF makina ve 50mm tek lens ile devam ediyorum açıkçası şu an başka lense gerek bile duymuyorum. DX makinarda 50mm çok zoom yaptığı için 35 mm açı çoğu yerde işinizi görecektir. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
budakca 0 Mart 27, 2019 gönderildi Yazar Paylaş Mart 27, 2019 gönderildi 50mm f1.4 ve f1.8'i farklı çekimlerde denedim. keskinlik ve ışık duruma göre güzel lakin çok dar. çekim yaparken bazen insanı çileden çıkartıyor açı olarak. 35mm f1.8'i de denedim. hatta 50mm1.8 ve 35mm f1.8'i aynı açı ve değerlerden çekerek ikisinin arasındaki farkı çok iyi gördüm. 35mm bu konuda açı olarak çok iyi. nikon d90 (crop sensor) baz alarak söylüyorum. Benim sorum 35mm açı olarak crop sensörde 52mm e tekabül ediyor. Sokak fotoğrafçılığını baz alırsam 24mm f2.8 düşünüyorum.. 35mme denk geliyor Acaba 24mm f2.8 ile 35mm f1.8 arasındaki fark nedir. sokak fotoğrafçılığı olarak düşünürsek.. sadece portre çekimi değil. Örnek olarak çektiğim sokak fotoğrafçılığına bir örnek.. 18-105mm ile 18mm de f7.1 ens 1250s ıso 200 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Zülkif Altın 25 Mart 27, 2019 gönderildi Paylaş Mart 27, 2019 gönderildi Açıkçası ben olmuş olsam sokak fotoğrafçığı için 18-105 kullanmaya devam ederdim. Yanında da portre için 35mm (veya 50mm) alırdım. Zaten crop sensör kullandığım müddetçe iki lensi (18-105 ve 50mm 1.4g) kullandım. FF geçtiğim için 18-105 i zorunlu terkettim. Bu lensi kullanmamak için sebebiniz nedir? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
budakca 0 Mart 27, 2019 gönderildi Yazar Paylaş Mart 27, 2019 gönderildi 11 dakika önce, Zülkif Altın yazdı: Açıkçası ben olmuş olsam sokak fotoğrafçığı için 18-105 kullanmaya devam ederdim. Yanında da portre için 35mm (veya 50mm) alırdım. Zaten crop sensör kullandığım müddetçe iki lensi (18-105 ve 50mm 1.4g) kullandım. FF geçtiğim için 18-105 i zorunlu terkettim. Bu lensi kullanmamak için sebebiniz nedir? benim 18-105mm sıkıntı hala da çözebilmiş değilim netleme sorunu var. bazı fotolarda net sağlam bazılarında net değil. bir arkadaşımın d90 ile aynı lens , aynı değer ve açılarla çektik benim lens sıkıntı çıktı, renkler ve netlik sıkıntı. tamire vermeyi düşündüm ama tam sorunu bulabilmiş değilim. ve bu yüzden netleme sorunu yüzünden aynasız olan sony a6000 düşünüyorum hem sokakta gizli çekimler hem hızlı netleme.. maddi durumlarım ve en önemlisi sony nin pahalı lensleri beni düşündürüyor. 18-105mm sokak için hele de d90 için ben burdayım diye sırıtıyor. batery grip ile kullandığım zamanlar 1,5kiloydu lensle makine. habersiz çekim yani (candid photography denilen sokak fotoğrafçılık tarzı) için çektiğimde çok büyük kalıyor lens. daha hafif ve keskin net olarak 50mm,35mm,24mm düşündüm. 50mm çok dar bikaç sefer sokakta denedim olmuyor. mesafeyi kendin ayarlamalısın ve açı istediğim gibi olmuyor. sadece portre olarak iş görebilir. 35mm f1.8 beni çok cezbettiriyor. açısı itibariyle.. düşünüyorum maddi durumu toparlayınca alıp bundan yürümek isterim lakin 24mm crop nedeniyle 35mmye denk geldiği içiin sokak fotoğrafçılığında kullanılan sabit olarak kullanılan lenslerden biri olduğu için araştırıyorum.. fiyatı sıfır olarak düşünürsek 35mmf1,8in 2 katından biraz fazla para. değer mi onu bilmiyorum. Bazen de diyorum 10 yıllık model olan d90'a çok da yatırım yapmamak lazım diye de.. amacım kit lensten kurtulmak. ıso sıkıntı olmasa makineyi hiçbir zaman değiştirme gibi düşüncem olmaz. ıso bazen 200de bile sıkıntı.. normalde 800 üstü.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Zülkif Altın 25 Mart 27, 2019 gönderildi Paylaş Mart 27, 2019 gönderildi Lensin arızalı olğunu düşünüyor ve makina hakkında da kararsızsınız. Bence maddi durumunuzu üzmeyecek 2.el kit lens veya bulabilirseniz 24 veya 35mm üzerinden gidin. Sony düşünüyorsanız D90 a yatırım yapmak maddi açıdan sizi üzecektir. Öncelikle makina konusunda bir karara varın ve o karara kadar 2.el kullanabileceğiniz bir lens satın alabilirsiniz. İkamet antep görünüyor 6 ay önce antepte 35mm 1.8 e 300₺ gibi bir fiyata denk getirerek arkadaşa satın aldık bence şansınızı bir deneyin. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
budakca 0 Mart 27, 2019 gönderildi Yazar Paylaş Mart 27, 2019 gönderildi Bir saat önce, Zülkif Altın yazdı: Lensin arızalı olğunu düşünüyor ve makina hakkında da kararsızsınız. Bence maddi durumunuzu üzmeyecek 2.el kit lens veya bulabilirseniz 24 veya 35mm üzerinden gidin. Sony düşünüyorsanız D90 a yatırım yapmak maddi açıdan sizi üzecektir. Öncelikle makina konusunda bir karara varın ve o karara kadar 2.el kullanabileceğiniz bir lens satın alabilirsiniz. İkamet antep görünüyor 6 ay önce antepte 35mm 1.8 e 300₺ gibi bir fiyata denk getirerek arkadaşa satın aldık bence şansınızı bir deneyin. Aslında Aynasıza geçmeyi düşünüyorum. Öncelikli tercihim sony a6000. Şayet alsam da d90'ı hiçbir zaman satmam elimde 2. yedek makine olarak kalacak. shutter 50k cıvarında. 200k olanlısını da kullandım her zaman iş görür d90. tabi lens de çok önemli.. 35mm üzerinden gidiyorum. geçen eylülde arkadaş 2.eli 800e aldı. 300 bulsam alırım zaten takip ediyorum denk gelse kapacağım. Şimdiki düşüncem, d90'a yapacağım yatırım sadece 35mm/24mm almak olacak.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın