İçeriğe git

Tripod nasıl kullanılmalı

qqaazz

Recommended Posts

Bana diyeceksiniz ki başka soracak bir şey bulamadım mı?

140 mm tele lensle birlikte tripod kullanırken, shutter ın mekanik titreşiminden enaz etkilenmek için tripod ayakları nasıl durmalıdır, 1 önde 2 arkada veya 2 önde 1 arkada, sağda, solda veya bazı ayaklar kısa bazıları uzun vb. gibi...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Merhaba, Başka soru bulamadınmı 🤣

Şaka bir yana aslında güzel soru çünkü çoğu kişi makinayı nasıl tutacağını bile bizmezken tripodun adını bile duymayanlar da var. Titreşim engelleyici açısından genelde makinada halletmeye çalışıyorum(Modlar ve uzantan kumanda ile). Ama tripodu es geçemiyorsun maalesef. Genelde doğa çekimlerinde eğimli yerlerde eğimin aşağı doğru yerlerde 2 bacağı, yukarı olduğu yere de 1 bacağı konumlandırıyorum ve makinanın konumunu önü arkası sağı solu önemsemiyorum (farklı durum olmadığı müddetçe). Düz mekanlarda da genelde 2 bacak önde ve tek bacak arkada olacak şekilde konumlandırıyorumki makinaya yaklaştığımda titreşim en az derecede olsun diye, veya ürün çekiminde konuyu daha çok yaklaşmak için yine aynı durum söz konusu.

ZA.jpeg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

makinanın dengesiyle alakalı olarak zemine en sağlam basacağı şekilde konumlandırılır. lens ağır geliyorsa tek ayak dengesiz olabiliyor bu yüzden 2 ayak önde olur. veya rüzgar çoksa rüzgarın geldiği yön tek, götürdüğü yön çift ayak konumlandırılıyor. ama kuralı olmaz. ayaklardan biri de kısa olmaz. ayarı şaşmıştır. yükseklik ayarını kendin yapabildiğin için arazi şartlarına göre ve çekeceğin kompozisyona göre konumlandırılıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sağlam bassın da nasıl basarsa bassın diyeceğim ama tripod ayaklarının ayaklarıma dolaşmasından hoşlanmadığımdan önde tek ayağı tercih ederim.

Ve tripod ayaklarının durumunu önemseyecek kadar titiz isem tripodun çengeline bir ağırlık takmayı da ihmal etmem.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Tripod kullanırken ayakların konumuna pek dikkat etmedim. Yere sağlam bassın, ufuk çizgisini doğru göstersin isterim. "Neye dikkat edersin?" derseniz;

MUP Ayna kalkık

Deklanşör gecikmesi

VR kapalı

Kablolu/kablosuz kumanda ya da zamanlayıcı

Uzun pozlama yaparken vizör kapalı

Rüzgar şiddetli ise tripod altına ağırlık asmak

Arazi koşullarına göre tripod ayaklarına çivili aparatları takmak

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• Forum Editörü

Değerli dostlar,

Bu konuda yukarıda yazılanları ve yazılmayanları içeren Üçayak üzerindeki kamera sarsıntısı nasıl azaltılır? başlıklı yazıma göz atabilirsiniz. 

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bir saat önce, Sebahattin Demir yazdı:

Değerli dostlar,

Bu konuda yukarıda yazılanları ve yazılmayanları içeren "Üçayak üzerindeki kamera sarsıntısı nasıl azaltılır" başlıklı yazıma göz atabilirsiniz. 

Saygılar.

Link bozuk üstat

Belki bu çalışır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• Forum Editörü
31 dakika önce, Mehmet A. yazdı:

Link bozuk üstat

Belki bu çalışır.

Hayır link o olmayacaktı.

Buradaki yazıma vermek istemiştim, yukarıda düzelttim.

Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bir saat önce, Sebahattin Demir yazdı:

Hayır link o olmayacaktı.

Buradaki yazıma vermek istemiştim, yukarıda düzelttim.

Teşekkürler.

Link yine gelmiyor..bilginize

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• Forum Editörü
48 dakika önce, Mehmet A. yazdı:

Link yine gelmiyor..bilginize

Hata bende.

Makaleyi onaylamayı unutmuşum, o nedenle görünmüyordu :)

Şimdi okunabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

On 30.03.2019 at 23:10, Yalçın DİLSİZOĞLU yazdı:

Tripodu titreşimi engelleme özelliğinden daha çok otomatik çekimlerde kullanıyorum.

Otomatik derken neyi vurgulamak istediniz?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.