qqaazz 3 Oluşturuldu: Mart 29, 2019 Paylaş Oluşturuldu: Mart 29, 2019 Bana diyeceksiniz ki başka soracak bir şey bulamadım mı? 140 mm tele lensle birlikte tripod kullanırken, shutter ın mekanik titreşiminden enaz etkilenmek için tripod ayakları nasıl durmalıdır, 1 önde 2 arkada veya 2 önde 1 arkada, sağda, solda veya bazı ayaklar kısa bazıları uzun vb. gibi... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Zülkif Altın 25 Mart 30, 2019 gönderildi Paylaş Mart 30, 2019 gönderildi Merhaba, Başka soru bulamadınmı Şaka bir yana aslında güzel soru çünkü çoğu kişi makinayı nasıl tutacağını bile bizmezken tripodun adını bile duymayanlar da var. Titreşim engelleyici açısından genelde makinada halletmeye çalışıyorum(Modlar ve uzantan kumanda ile). Ama tripodu es geçemiyorsun maalesef. Genelde doğa çekimlerinde eğimli yerlerde eğimin aşağı doğru yerlerde 2 bacağı, yukarı olduğu yere de 1 bacağı konumlandırıyorum ve makinanın konumunu önü arkası sağı solu önemsemiyorum (farklı durum olmadığı müddetçe). Düz mekanlarda da genelde 2 bacak önde ve tek bacak arkada olacak şekilde konumlandırıyorumki makinaya yaklaştığımda titreşim en az derecede olsun diye, veya ürün çekiminde konuyu daha çok yaklaşmak için yine aynı durum söz konusu. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
neehot 102 Mart 30, 2019 gönderildi Paylaş Mart 30, 2019 gönderildi makinanın dengesiyle alakalı olarak zemine en sağlam basacağı şekilde konumlandırılır. lens ağır geliyorsa tek ayak dengesiz olabiliyor bu yüzden 2 ayak önde olur. veya rüzgar çoksa rüzgarın geldiği yön tek, götürdüğü yön çift ayak konumlandırılıyor. ama kuralı olmaz. ayaklardan biri de kısa olmaz. ayarı şaşmıştır. yükseklik ayarını kendin yapabildiğin için arazi şartlarına göre ve çekeceğin kompozisyona göre konumlandırılıyor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
myasar 53 Mart 30, 2019 gönderildi Paylaş Mart 30, 2019 gönderildi Sağlam bassın da nasıl basarsa bassın diyeceğim ama tripod ayaklarının ayaklarıma dolaşmasından hoşlanmadığımdan önde tek ayağı tercih ederim. Ve tripod ayaklarının durumunu önemseyecek kadar titiz isem tripodun çengeline bir ağırlık takmayı da ihmal etmem. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mehmet A. 18 Mart 30, 2019 gönderildi Paylaş Mart 30, 2019 gönderildi Tripod kullanırken ayakların konumuna pek dikkat etmedim. Yere sağlam bassın, ufuk çizgisini doğru göstersin isterim. "Neye dikkat edersin?" derseniz; MUP Ayna kalkık Deklanşör gecikmesi VR kapalı Kablolu/kablosuz kumanda ya da zamanlayıcı Uzun pozlama yaparken vizör kapalı Rüzgar şiddetli ise tripod altına ağırlık asmak Arazi koşullarına göre tripod ayaklarına çivili aparatları takmak Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Mart 30, 2019 gönderildi Forum Editörü Paylaş Mart 30, 2019 gönderildi Değerli dostlar, Bu konuda yukarıda yazılanları ve yazılmayanları içeren Üçayak üzerindeki kamera sarsıntısı nasıl azaltılır? başlıklı yazıma göz atabilirsiniz. Saygılar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mehmet A. 18 Mart 30, 2019 gönderildi Paylaş Mart 30, 2019 gönderildi Bir saat önce, Sebahattin Demir yazdı: Değerli dostlar, Bu konuda yukarıda yazılanları ve yazılmayanları içeren "Üçayak üzerindeki kamera sarsıntısı nasıl azaltılır" başlıklı yazıma göz atabilirsiniz. Saygılar. Link bozuk üstat Belki bu çalışır. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Mart 30, 2019 gönderildi Forum Editörü Paylaş Mart 30, 2019 gönderildi 31 dakika önce, Mehmet A. yazdı: Link bozuk üstat Belki bu çalışır. Hayır link o olmayacaktı. Buradaki yazıma vermek istemiştim, yukarıda düzelttim. Teşekkürler. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mehmet A. 18 Mart 30, 2019 gönderildi Paylaş Mart 30, 2019 gönderildi Bir saat önce, Sebahattin Demir yazdı: Hayır link o olmayacaktı. Buradaki yazıma vermek istemiştim, yukarıda düzelttim. Teşekkürler. Link yine gelmiyor..bilginize Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Mart 30, 2019 gönderildi Forum Editörü Paylaş Mart 30, 2019 gönderildi 48 dakika önce, Mehmet A. yazdı: Link yine gelmiyor..bilginize Hata bende. Makaleyi onaylamayı unutmuşum, o nedenle görünmüyordu Şimdi okunabilir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yalçın DİLSİZOĞLU 2 Mart 30, 2019 gönderildi Paylaş Mart 30, 2019 gönderildi Tripodu titreşimi engelleme özelliğinden daha çok otomatik çekimlerde kullanıyorum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mehmet A. 18 Nisan 1, 2019 gönderildi Paylaş Nisan 1, 2019 gönderildi On 30.03.2019 at 23:10, Yalçın DİLSİZOĞLU yazdı: Tripodu titreşimi engelleme özelliğinden daha çok otomatik çekimlerde kullanıyorum. Otomatik derken neyi vurgulamak istediniz? 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın