İçeriğe git

Recommended Posts

Arkadaşlar geniş açı lens konusunda kararsız kaldım yardımcı olur musunuz lütfen. Önümde iki seçenek var tokina 16-28 veya samyang 14mm. Tokinanin zoom olup açısının değişebilir olması samyangın ise fiyatı dikkatimi çekiyor. Tokina bütçe olarak zorlarken samyang bütçeme daha uygun görünüyor. Ff body kullanıyorum. Tecrübelerinize göre yardımcı olur musunuz...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

samyang her nekadar çok cazip görünse de otofokusu olmaması benim için büyük sıkıntı. yoksa ben sabit odaklı lensleri daha çok seviyorum. mesela benzer ikilemler ben de yaşamıştım yakın zamanda ve 20mm f1.8g aldım. o kadar geniş açıya neden ihtiyacın var onu da belirlemek lazım.

not: bu yeni çıkardığı otofokuslu lens ise daha incelemedim

- neehot tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Dış çekim ve hobi amaclı kullanmayı düşünüyorum. Hobi olarak nasıl kullanmayı düşünüyorsun derseniz sahilde ve akşam şehirde uzun pozlama yapmak istiyorum. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Tokina 16-28 ile gündüz uzun pozlama yapacaksanız filtre (ND, CPL vb.) takılmıyor. Onun yerine Tokina 17-35 f/4 ya da Nikon 16-35 f/4 olabilir. Tamron 17-35 f/2.8-4'ü inceleyebilirsiniz. Diyafram geçişleri biraz hızlı (olumsuz anlamda/ 20mm-f/3.3 24mm-f/3.6 28mm-f/3.7.) ve lensin üzerinde netleme göstergesi yok ama bence manzara ve uzun pozlamaya uygun gibi. 

Samyang manuel netleme ancak sizin çekmeyi düşündüğünüz tarz fotoğraflar için bence olumsuzluk değil. Bende prime lensleri tercih ediyorum ancak tek lens alacaksam öncelikli olarak 14mm tercih etmezdim. @neehot'un da belirttiği gibi 20mm 1.8G 'yi tercih ederdim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Teşekkür ederim fikir için... e-bay'den lee filtre setleri fiyat olarak buraya göre daha uygun 16-28 alıp bir süre sonra filtreyi de bu şekilde tedarik ederek iyi bir set dizebilirim gibi geliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

@Muhammed Ali Erdem

Lee'yi (Taşıyıcı+77mm WA adaptör+Big stopper) B&H'den alacaktım. Kargo+vergiyi hesaplayınca %10 gibi bir fark çıktı. Kamer İthalat'ın (distribütör firma) web sitesinden taksitli aldım. 15-20 gün bekleyeceğime ertesi gün elime geçti. Tabi zaman çok önemli değil ama gümrüğe takılırsa ve %25 vergi ödemek zorunda kalırsanız TR fiyatları yurt dışına çok yakın. Bir araştırın derim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.